KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Şubat 2025 Cumartesi
°C

‘Vergi Haftası’ kutlanacak

Bingöl Defterdarlığı, 25 Şubat–02 Mart 2008 tarihleri arasında kutlanacak Vergi Haftası ile ilgili açıklama yaptı

‘Vergi Haftası’ kutlanacak
19 ŞUBAT 2008 SALI 10:25
0
904
0
AA aa
Geleneksel olarak her yıl kutlanan ‘Vergi Haftası'nın 19'uncusu bu yıl 25 Şubat–02 Mart 2008 tarihleri arasında kutlanacaktır. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İl Defterdarlığı, açıklamasında verginin önemi ve gerekliliği ile yapılan yeni düzenlemeler hakkında bilgiler aktardı.
Yapılan çalışmalarla, ‘Vergi Haftası'nda kamuoyunu vergi konusunda bilinçlendirmek ve özellikle geleceğin teminatı olan çocuklara vergiyi sevdirmenin ve anlatmanın amaçlandığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi.
“Devletlerin kurulması hayatlarını idame ettirmesi için hayati önem taşıyan unsurların başında ekonomi gelir. Güçlü ve bağımsız devletlerin temel ekonomik kaynağı vergidir. Bir ülkenin vergi potansiyeli ve adil vergi sistemi ile toplanan vergiler o ülkenin gelişmişlik oranı ile doğru orantılıdır. Ülke genelinde vergi gelirlerinin payı toplumsal refah göstergesidir. Vergi toplamak devletlerin genel mali politikalarının ve sermaye hareketlerinin kontrolü içinde etkin bir yöntemdir. Bütçe açığının kapanmasının tek yolu sağlıklı vergi gelirlerinden geçmektedir. Vergi ekonomik gelişmenin motoru olduğu gibi egemenliğinde temel göstergesidir. Geçmiş dönemlerde vergi toplama görevini Genel Müdürlük olarak yerine getiren vergi idaresi son olarak adalet ve tarafsızlık ilkesini uygulamak vergi ve diğer gelirleri en az maliyetle toplamak mükelleflere yüksek kalitede hizmet sunmak, saydamlık, hesap verebilirlik, katılımcılık, verimlilik, etkinlik ve mükellef odaklılık temel ilkelerine göre görev yapmak 05 Mayıs 2005 tarihinde çıkan yasa ile ‘Gelir İdaresi Başkanlığı'' olarak yeniden örgütlenmiştir. Gelir Dairesi Başkanlığı tarafından mükelleflerin en iyi bilgiye en kısa zamanda ve doğru bir şekilde telefon yardımıyla ulaşmalarını sağlamak amacıyla Ocak ayı sonu itibariyle Türkiye genelinde hizmet vermek üzere 444 0189 numaralı Vergi İletişim Merkezi (VİMER) faaliyete geçilmiş bulunmaktadır. Ayrıca Gayri Menkul sermaye iradı beyannameleri düzenlenmekte veya vergi dairesine gelmekte zorlanan hasta ve yaşlı mükelleflerimize telefonla vergi dairemize ulaşmaları halinde gerekli yardım yapılmaktadır. Bütün bu düzenlemelerle vergi gelirinin adil, etkin verimli bir şekilde toplanması ve akılcı uygulanan vergi sistemiyle güçlü bir Türkiye hedeflenmiştir. Ülkemiz ve çocuklarımızın refahı, aydınlık bir geleceğimizin teminatı olan vergi gelirlerine bağlıdır.”
 

 

 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.02.2025
19:32
Hesarek`e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Hesarek'e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Bingöl'de Üniversite Termal Tesisinin ardından bir kapatma kararı da Hesarek Kayak Merkezi için verildi. Türkiye'deki birçok tesis için verilen karardan etkilenen Hesarek'te yatılı konaklama ile teleferik ve telesiyej sistemi kapatıldı. Kafeterya ve acemi pisti açık olacak.
07.02.2025
18:11
Bingöl`de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeni ile 77 köy yolu ulaşıma kapandı.
07.02.2025
14:17
Bingöl`de ‘İŞKUR Gençlik Programı` sözleşmesi imzalandı
Bingöl'de 'İŞKUR Gençlik Programı' sözleşmesi imzalandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), devlet üniversiteleriyle birlikte öğrencilerin istihdam edilebilirliğini artırmak ve aynı zamanda öğrencilere bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmak amacıyla İŞKUR Gençlik Programı'nı başlattı. Bu kapsamda Bingöl Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında iş birliği sözleşmesi imzalandı.
07.02.2025
13:59
Termal Tesis Konusu ‘Bürokratik Krize` mi dönüştürülüyor?
Termal Tesis Konusu 'Bürokratik Krize' mi dönüştürülüyor?
Hijyen noktasında eleştirilerin odağındaki Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisi'nin 15 gün süreyle kapatılması bürokratik krizi tetikledi. Üniversite kanadı bunu 'Rektörü yıpratma' olarak yansıtırken, kamuoyu ise kapatma kararı nedeniyle Valiyi takdir ve tebrik ediyor. Yorumlar ise karşılıklı suçlama ve savunma odaklı sürüyor! İşin aslı ne? Kim ne yapmak istiyor?
07.02.2025
12:32
Bingöl Üniversitesi`nden termal tesisleri için ‘sıkı tedbir` vurgusu!
Bingöl Üniversitesi'nden termal tesisleri için 'sıkı tedbir' vurgusu!
Tesisteki hijyen sorununa dair alınan yeni kararları duyuran Bingöl Üniversitesi, 'Bu tür durumların önlenmesine dair radikal tedbirler almış bulunuyor ve bu tedbirleri kararlılıkla devam ettireceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz' açıklamasında bulundu. Alınan tedbirler is şöyle sıralandı;
07.02.2025
12:01
Bingöl`de ruhsatsız silah operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de ruhsatsız silah operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 8 tabanca, av tüfeği fişek ve mermi ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın