KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2026 Perşembe
°C

Vatandaşların hizmetkârıyım

Bingöl Valisi M. Hakan Güvençer, vali olarak kamu çalışanlarının disiplin amiri, vatandaşların ise hizmetkarı olduğunu söyledi.

Vatandaşların hizmetkârıyım
13 OCAK 2011 PERŞEMBE 08:43
0
2844
0
AA aa

Sinop'tan Bingöl Valiliği'ne atanan M. Hakan Güvençer, Bingöl'de görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri ile tanışma toplantısı düzenledi. Bingöl Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleşen kahvaltılı tanışmada özgeçmişi hakkında bilgi veren Vali Güvençer 1986 yılında mesleğe başladığını ve Bingöl'ün 14. görev yeri olduğunu söyledi.

 Bingöl'ün ekonomik kalkınmasına katkı sunacak tüm projelere açık olduğunu belirten Vali Güvençer, hakkaniyet ve adaleti gözetleyerek vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için çaba sarf edeceklerini ifade etti. Vali Güvençer, "Bingöl'deki kamu yatırımlarının yoğunluğu beni mutlu etti. Ülkenin ekonomik ve siyasi istikrarı böyle devam ederse, atılan adımlar birbirini güçlendirip, destekleyecek şekilde artacaktır. Böyle devam ederse kamu yatırımları anlamında ilimiz ve bölgemizin ihtiyaçlarının en kısa sürede tamamlanacağına inanıyorum" dedi.

"Vatandaşlara insan gözüyle bakıp değer vereceğiz"
Kamu kurumlarının vatandaşlara hizmet etmek için var olduğunu belirten Vali Güvençer, sorun ve sıkıntılarını anlatmak üzere kendilerine gelen vatandaşlara insan gözüyle bakıp, değer vereceklerini söyledi. Vali Güvençer, "Ben vali olarak kamu çalışanlarının disiplin amiriyim ama vatandaşların hizmetkarıyım. Bingöl'e hizmet etmek için geldim. Hizmet etmek zorunda olduğum vatandaşları anlamak, dertlerini dinlemek, bunları paylaşmak ve hizmet gayretinde olmak çok güzel. Ancak vatandaşların her istediğini hemen yapmak vatandaşa hizmet anlamına gelmemeli.

Gelen talepleri iyi değerlendirip, araştırıp hak ve hukuka uygun çözüm bulmak gerekir. Hakkaniyeti ve adaleti gözeterek vatandaşa en iyi hizmeti sunacağız. Sabırla vatandaşı dinleyeceğiz. Her şeyden önemlisi talepte bulunanlara insan gözüyle bakıp değer vereceğiz. Ama işlerin yürütülmesinde mali kaynaklar iyi değerlendirilerek hizmetlerin doğru şekilde dağılmasını sağlamaya çalışacağız. Vatandaşa saygı ve sevgi konusunda bütün kurum amirleri ve çalışan personellere gerekli uyarılar yapıldı" şeklinde konuştu.

"Şikayetçi değil, imkanları iyi analiz edip çalışma yapacağız"
Temel ekonomik dinamitleri bakımından Bingöl'ün çok iyi bir yerde olmadığını dile getiren Vali Güvençer, mevcut imkanları en doğru şekilde yönlendireceklerini söyledi. Vali Güvençer, "İçinde bulunduğumuz şartlardan şikayet etme yerine, imkanlar dahilinde mevcut şartları iyi analiz edip buna göre çalışmalarımızı yapacağız.

Bingöl'de yapılması gereken önemli konuların başında yürüyen sulama projeleri ile tarım sektörü ciddi bir atağa geçirilebilir. Aynı şekilde meyve bahçelerine destekler sunulabilir. Çok çeşitlilik yerine daha çok ürün ve başarı elde edilebilecek meyve çeşitlerine yoğunlaşılabilir. Hayvancılık Bingöl için ekonomik dinamiklerden en önemlisidir. Hayvancılığı canlandırmak için vatandaşı harekete geçirip destekleyeceğiz. Bu konuda elimizdeki tüm imkanları seferber edip hayvancılığı eski canlılığına kavuşturmak için çalışmalar yapacağız. Bingöl'ün önemli jeotermal kaynakları var. Bunları enerjiye dönüştürmek mümkündür. Bu kaynaklara uygun projeler hayata geçirilebilir" ifadelerini kullandı.

Gönlünün ve kapısının her zaman vatandaşa açık olacağını dile getiren Vali Güvençer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gönlüm ve makamımın kapısı sonuna kadar açık olacaktır. Bingöl'e hizmet etmek için bana verilmiş zamanı çok iyi kullanmak zorundayım. Zamanımızın çoğunu hizmet etmek için harcamak durumundayız. Burada vatandaşlarımıza da önemli işler düşüyor. Makam kapımız vatandaşa sonuna kadar açık, ancak üst kattaki komşusu halı çırptığı için veya buna benzer önemsiz durumlar için vatandaşlarımız valiliğe gelirse yaşanacak yoğunluktan dolayı istenilen verim alınamayabilir. Vatandaş bize gelirken basit ve olur olmaz şeylerle gelmemeli. Kurumları ilgilendiren sorunlar ilgili müdürlüklere iletilmelidir. Böylelikle hizmet için harcamamız gereken zamanı boşa geçirmemiş ol
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2026
12:48
Bingöl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! Bir Hafta Sürecek
Bingöl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! Bir Hafta Sürecek
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl genelinde gök gürültülü sağanak yağışların bir hafta boyunca etkili olacağını duyurdu. Yetkililer, sel, su baskını, yıldırım ve çığ riskine karşı vatandaşları uyardı.
30.04.2026
11:56
İsrail`den Sumud Filosu`na müdahale! Filo`da Bingöllü iki isim var
İsrail'den Sumud Filosu'na müdahale! Filo'da Bingöllü iki isim var
İsrail'in Gazze ablukasını kırmak ve buraya insani yardım götürmek üzere yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na, İsrail donanması tarafından uluslararası sularda Yunanistan yakınlarında müdahale edildi. İsrail, 22 tekneye müdahale etti, 18 tekneyle iletişim kesildi. Sumud Filosu'ndan yapılan açıklamada 18 Türk aktivistin, İsrail askerleri tarafından alıkonulduğu açıklandı. Bunlardan ikisi Bingöllü…
30.04.2026
11:30
Bingöl`de Heyelan Köy Yolunu Ulaşıma Kapattı
Bingöl'de Heyelan Köy Yolunu Ulaşıma Kapattı
Bingöl merkeze bağlı Elmalı köyü Alatepe mezrasında meydana gelen heyelan nedeniyle köy yolu tamamen kapanırken, bazı yerleşim yerlerine ulaşım sağlanamaz hale geldi. Ekipler yolu yeniden açmak için çalışma başlattı.
30.04.2026
11:29
TUTAP ile Türkiye Sigorta`dan `Dünya Mirası Türkiye` İçin Güç Birliği
TUTAP ile Türkiye Sigorta'dan 'Dünya Mirası Türkiye' İçin Güç Birliği
Türkiye'nin kültürel ve tarihi mirasını uluslararası alanda daha görünür kılmayı amaçlayan 'Dünya Mirası Türkiye' projesi kapsamında, Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP) ile Türkiye Sigorta arasında sponsorluk anlaşması imzalandı. Yapılan iş birliğiyle, Türkiye'nin sahip olduğu eşsiz kültürel değerlerin küresel ölçekte daha geniş kitlelere ulaştırılması hedefleniyor.
29.04.2026
19:40
10 Milyar TL`lik Hibe İçin Başvurular Başladı
10 Milyar TL'lik Hibe İçin Başvurular Başladı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2026 yılı Kırsal Kalkınma Yatırım Programı kapsamında üreticilere 10 milyar TL bütçeli destek sunulacak. Başvurular 12 Haziran 2026'ya kadar yapılabilecek. Proje tutarının KDV dahil olmak üzere yüzde 50 ile yüzde 70'i arasında hibe desteği verilecek.
29.04.2026
18:52
Belediye`den Hülakü`ye Sert Yanıt:
Belediye'den Hülakü'ye Sert Yanıt: 'Olayı ortaya çıkaran da gereğini yapan da biziz'
Plaka ihalesi sonrası münferit yapılan usulsüzlükle ilgili soruşturma ve yargı sürecini başlatan Bingöl Belediyesi, DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Hülakü'nün 'Ticari Plaka Usulsüzlüğü İçin Meclis Araştırması' açıklamalarına tepki gösterdi; 'Olayın gerçekliğini bilmelerine rağmen tek amaçları siyaset devşirmek ve bu konu üzerinden yıpratma politikası geliştirmek. Usulsüzlüğü tespit eden de, idari süreci başlatan da, ilgili personeli görevden alan da Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan da bizzat Bingöl Belediyesi'dir. Soruşturmanın neticesi de şeffaflıkla kamuoyuyla paylaşılacaktır.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın