KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Kasım 2025 Perşembe
°C

Vatandaşların hizmetkârıyım

Bingöl Valisi M. Hakan Güvençer, vali olarak kamu çalışanlarının disiplin amiri, vatandaşların ise hizmetkarı olduğunu söyledi.

Vatandaşların hizmetkârıyım
13 OCAK 2011 PERŞEMBE 08:43
0
2623
0
AA aa

Sinop'tan Bingöl Valiliği'ne atanan M. Hakan Güvençer, Bingöl'de görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri ile tanışma toplantısı düzenledi. Bingöl Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleşen kahvaltılı tanışmada özgeçmişi hakkında bilgi veren Vali Güvençer 1986 yılında mesleğe başladığını ve Bingöl'ün 14. görev yeri olduğunu söyledi.

 Bingöl'ün ekonomik kalkınmasına katkı sunacak tüm projelere açık olduğunu belirten Vali Güvençer, hakkaniyet ve adaleti gözetleyerek vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için çaba sarf edeceklerini ifade etti. Vali Güvençer, "Bingöl'deki kamu yatırımlarının yoğunluğu beni mutlu etti. Ülkenin ekonomik ve siyasi istikrarı böyle devam ederse, atılan adımlar birbirini güçlendirip, destekleyecek şekilde artacaktır. Böyle devam ederse kamu yatırımları anlamında ilimiz ve bölgemizin ihtiyaçlarının en kısa sürede tamamlanacağına inanıyorum" dedi.

"Vatandaşlara insan gözüyle bakıp değer vereceğiz"
Kamu kurumlarının vatandaşlara hizmet etmek için var olduğunu belirten Vali Güvençer, sorun ve sıkıntılarını anlatmak üzere kendilerine gelen vatandaşlara insan gözüyle bakıp, değer vereceklerini söyledi. Vali Güvençer, "Ben vali olarak kamu çalışanlarının disiplin amiriyim ama vatandaşların hizmetkarıyım. Bingöl'e hizmet etmek için geldim. Hizmet etmek zorunda olduğum vatandaşları anlamak, dertlerini dinlemek, bunları paylaşmak ve hizmet gayretinde olmak çok güzel. Ancak vatandaşların her istediğini hemen yapmak vatandaşa hizmet anlamına gelmemeli.

Gelen talepleri iyi değerlendirip, araştırıp hak ve hukuka uygun çözüm bulmak gerekir. Hakkaniyeti ve adaleti gözeterek vatandaşa en iyi hizmeti sunacağız. Sabırla vatandaşı dinleyeceğiz. Her şeyden önemlisi talepte bulunanlara insan gözüyle bakıp değer vereceğiz. Ama işlerin yürütülmesinde mali kaynaklar iyi değerlendirilerek hizmetlerin doğru şekilde dağılmasını sağlamaya çalışacağız. Vatandaşa saygı ve sevgi konusunda bütün kurum amirleri ve çalışan personellere gerekli uyarılar yapıldı" şeklinde konuştu.

"Şikayetçi değil, imkanları iyi analiz edip çalışma yapacağız"
Temel ekonomik dinamitleri bakımından Bingöl'ün çok iyi bir yerde olmadığını dile getiren Vali Güvençer, mevcut imkanları en doğru şekilde yönlendireceklerini söyledi. Vali Güvençer, "İçinde bulunduğumuz şartlardan şikayet etme yerine, imkanlar dahilinde mevcut şartları iyi analiz edip buna göre çalışmalarımızı yapacağız.

Bingöl'de yapılması gereken önemli konuların başında yürüyen sulama projeleri ile tarım sektörü ciddi bir atağa geçirilebilir. Aynı şekilde meyve bahçelerine destekler sunulabilir. Çok çeşitlilik yerine daha çok ürün ve başarı elde edilebilecek meyve çeşitlerine yoğunlaşılabilir. Hayvancılık Bingöl için ekonomik dinamiklerden en önemlisidir. Hayvancılığı canlandırmak için vatandaşı harekete geçirip destekleyeceğiz. Bu konuda elimizdeki tüm imkanları seferber edip hayvancılığı eski canlılığına kavuşturmak için çalışmalar yapacağız. Bingöl'ün önemli jeotermal kaynakları var. Bunları enerjiye dönüştürmek mümkündür. Bu kaynaklara uygun projeler hayata geçirilebilir" ifadelerini kullandı.

Gönlünün ve kapısının her zaman vatandaşa açık olacağını dile getiren Vali Güvençer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gönlüm ve makamımın kapısı sonuna kadar açık olacaktır. Bingöl'e hizmet etmek için bana verilmiş zamanı çok iyi kullanmak zorundayım. Zamanımızın çoğunu hizmet etmek için harcamak durumundayız. Burada vatandaşlarımıza da önemli işler düşüyor. Makam kapımız vatandaşa sonuna kadar açık, ancak üst kattaki komşusu halı çırptığı için veya buna benzer önemsiz durumlar için vatandaşlarımız valiliğe gelirse yaşanacak yoğunluktan dolayı istenilen verim alınamayabilir. Vatandaş bize gelirken basit ve olur olmaz şeylerle gelmemeli. Kurumları ilgilendiren sorunlar ilgili müdürlüklere iletilmelidir. Böylelikle hizmet için harcamamız gereken zamanı boşa geçirmemiş ol
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.11.2025
17:56
Bingöl`de Gıda Zehirlenmesi Şüphesi: 120 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Bingöl'de Gıda Zehirlenmesi Şüphesi: 120 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Valilik açıklamasında, sürecin hassasiyetle takip edildiği ve olayla ilgili adli ve idari tahkikatın başlatıldığı belirtildi.
26.11.2025
17:21
Tapu sahibi olanlar aman dikkat! Son 5 gün
Tapu sahibi olanlar aman dikkat! Son 5 gün
Emlak vergisinde ikinci taksit için son gün 1 Aralık. Süreyi kaçıran gayrimenkul sahiplerini aylık %3,7 gecikme faizi bekliyor. Peki kimler vergiden tamamen muaf, yeni emekli olanlar ödeme yapacak mı? İşte cezaya düşmemek için kritik ayrıntılar…
26.11.2025
17:12
EFT ve IBAN`dan para transferinde yeni dönem!
EFT ve IBAN'dan para transferinde yeni dönem!
Hazine ve Maliye Bakanlığı, EFT ve IBAN üzerinden yapılan para transferlerinde yeni bir dönemi başlatıyor. MASAK'ın hazırladığı düzenlemeyle yüksek tutarlı işlemlerde beyan şartı geliyor. 1 Ocak 2026'dan sonra kurallara uymayanlar para gönderemeyecek.
26.11.2025
15:44
Bingöl`de dezavantajlı bireyler Engelsiz Yaşam Merkezi`nde hayata katılıyorlar
Bingöl'de dezavantajlı bireyler Engelsiz Yaşam Merkezi'nde hayata katılıyorlar
Bingöl Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi düzenlediği eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle dezavantajlı bireylerin yanında oluyor.
26.11.2025
15:29
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
26.11.2025
02:03
Seven:
Seven: 'Yarın Seçim Olsa Hazırız'
Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde şehrin sağlık, ulaşım, su ve deprem risklerine yönelik yürütülen çalışmalara kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, seçimlerin zamanında yapılacağını düşündüklerini ancak olası bir erken seçim durumunda teşkilat olarak hazır olduklarını vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın