KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Vatandaşların hizmetkârıyım

Bingöl Valisi M. Hakan Güvençer, vali olarak kamu çalışanlarının disiplin amiri, vatandaşların ise hizmetkarı olduğunu söyledi.

Vatandaşların hizmetkârıyım
13 OCAK 2011 PERŞEMBE 08:43
0
2736
0
AA aa

Sinop'tan Bingöl Valiliği'ne atanan M. Hakan Güvençer, Bingöl'de görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri ile tanışma toplantısı düzenledi. Bingöl Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleşen kahvaltılı tanışmada özgeçmişi hakkında bilgi veren Vali Güvençer 1986 yılında mesleğe başladığını ve Bingöl'ün 14. görev yeri olduğunu söyledi.

 Bingöl'ün ekonomik kalkınmasına katkı sunacak tüm projelere açık olduğunu belirten Vali Güvençer, hakkaniyet ve adaleti gözetleyerek vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için çaba sarf edeceklerini ifade etti. Vali Güvençer, "Bingöl'deki kamu yatırımlarının yoğunluğu beni mutlu etti. Ülkenin ekonomik ve siyasi istikrarı böyle devam ederse, atılan adımlar birbirini güçlendirip, destekleyecek şekilde artacaktır. Böyle devam ederse kamu yatırımları anlamında ilimiz ve bölgemizin ihtiyaçlarının en kısa sürede tamamlanacağına inanıyorum" dedi.

"Vatandaşlara insan gözüyle bakıp değer vereceğiz"
Kamu kurumlarının vatandaşlara hizmet etmek için var olduğunu belirten Vali Güvençer, sorun ve sıkıntılarını anlatmak üzere kendilerine gelen vatandaşlara insan gözüyle bakıp, değer vereceklerini söyledi. Vali Güvençer, "Ben vali olarak kamu çalışanlarının disiplin amiriyim ama vatandaşların hizmetkarıyım. Bingöl'e hizmet etmek için geldim. Hizmet etmek zorunda olduğum vatandaşları anlamak, dertlerini dinlemek, bunları paylaşmak ve hizmet gayretinde olmak çok güzel. Ancak vatandaşların her istediğini hemen yapmak vatandaşa hizmet anlamına gelmemeli.

Gelen talepleri iyi değerlendirip, araştırıp hak ve hukuka uygun çözüm bulmak gerekir. Hakkaniyeti ve adaleti gözeterek vatandaşa en iyi hizmeti sunacağız. Sabırla vatandaşı dinleyeceğiz. Her şeyden önemlisi talepte bulunanlara insan gözüyle bakıp değer vereceğiz. Ama işlerin yürütülmesinde mali kaynaklar iyi değerlendirilerek hizmetlerin doğru şekilde dağılmasını sağlamaya çalışacağız. Vatandaşa saygı ve sevgi konusunda bütün kurum amirleri ve çalışan personellere gerekli uyarılar yapıldı" şeklinde konuştu.

"Şikayetçi değil, imkanları iyi analiz edip çalışma yapacağız"
Temel ekonomik dinamitleri bakımından Bingöl'ün çok iyi bir yerde olmadığını dile getiren Vali Güvençer, mevcut imkanları en doğru şekilde yönlendireceklerini söyledi. Vali Güvençer, "İçinde bulunduğumuz şartlardan şikayet etme yerine, imkanlar dahilinde mevcut şartları iyi analiz edip buna göre çalışmalarımızı yapacağız.

Bingöl'de yapılması gereken önemli konuların başında yürüyen sulama projeleri ile tarım sektörü ciddi bir atağa geçirilebilir. Aynı şekilde meyve bahçelerine destekler sunulabilir. Çok çeşitlilik yerine daha çok ürün ve başarı elde edilebilecek meyve çeşitlerine yoğunlaşılabilir. Hayvancılık Bingöl için ekonomik dinamiklerden en önemlisidir. Hayvancılığı canlandırmak için vatandaşı harekete geçirip destekleyeceğiz. Bu konuda elimizdeki tüm imkanları seferber edip hayvancılığı eski canlılığına kavuşturmak için çalışmalar yapacağız. Bingöl'ün önemli jeotermal kaynakları var. Bunları enerjiye dönüştürmek mümkündür. Bu kaynaklara uygun projeler hayata geçirilebilir" ifadelerini kullandı.

Gönlünün ve kapısının her zaman vatandaşa açık olacağını dile getiren Vali Güvençer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gönlüm ve makamımın kapısı sonuna kadar açık olacaktır. Bingöl'e hizmet etmek için bana verilmiş zamanı çok iyi kullanmak zorundayım. Zamanımızın çoğunu hizmet etmek için harcamak durumundayız. Burada vatandaşlarımıza da önemli işler düşüyor. Makam kapımız vatandaşa sonuna kadar açık, ancak üst kattaki komşusu halı çırptığı için veya buna benzer önemsiz durumlar için vatandaşlarımız valiliğe gelirse yaşanacak yoğunluktan dolayı istenilen verim alınamayabilir. Vatandaş bize gelirken basit ve olur olmaz şeylerle gelmemeli. Kurumları ilgilendiren sorunlar ilgili müdürlüklere iletilmelidir. Böylelikle hizmet için harcamamız gereken zamanı boşa geçirmemiş ol
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.02.2026
05:01
`Aşkın Sağı Solu` Ankara`da konuşuldu
'Aşkın Sağı Solu' Ankara'da konuşuldu
'Aşkın Sağı Solu' romanı üzerine Ankara'da düzenlenen söyleşide konuşan Gazeteci Yazar Hakim Bayraktar, 1970'lerin Türkiye'sini ve Bingöl'de yaşanan toplumsal kırılmaları anlattı. İdeolojik çatışmaların gölgesinde kaybolan hayatlara dikkat çeken ve 'O günün tanıklarının bugünkü tek sözü pişmanlıktır' diyen Bayraktar, ideolojilere kurban edilmeyen bir aşkın hikâyesini okurlarla buluşturdu.
18.02.2026
04:59
Bingöl`de ahır yangını! 6 büyükbaş hayvan telef oldu
Bingöl'de ahır yangını! 6 büyükbaş hayvan telef oldu
Bingöl merkez Haziran Köyü'nde meydana gelen ve Bingöl Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında ahır ve bitişiğindeki ev kullanılamaz hale geldi, 6 büyükbaş hayvan telef oldu.
18.02.2026
04:58
Ramazan heyecanı başlıyor! Bingöl`de ilk sahur 05.36`da
Ramazan heyecanı başlıyor! Bingöl'de ilk sahur 05.36'da
On bir ayın sultanı Ramazan'a sayılı saatler kaldı. Bingöl'de vatandaşlar, manevi iklimiyle gönülleri kuşatan mübarek aya hazırlanıyor. İlk teravih bu akşam (Çarşamba) kılınacak, Ramazan'ın ilk günü Bingöl'de sahur saat 05.36'da yapılacak, ilk iftar ise 18.06'da açılacak.
18.02.2026
04:57
Sri Lanka yaptı! TBMM bunu başarabilir mi?
Sri Lanka yaptı! TBMM bunu başarabilir mi?
Krizde fedakârlık siyasetten geldi, Sri Lanka milletvekili emekli maaşlarını kaldırdı. Sizce, maaşını yetersiz bulan milletvekilleriyle dolu olan TBMM, böylesi bir kararı alarak gelecek konforlarını ortadan kaldırabilir mi?
18.02.2026
04:56
Genç`te modern ve donanımlı kütüphane hizmete açıldı
Genç'te modern ve donanımlı kütüphane hizmete açıldı
Modern yapısıyla dikkat çeken kütüphane, öğrencilerin ders dışı zamanlarını verimli şekilde değerlendirmelerine imkân sağlayacak.
18.02.2026
04:54
‘Sahte ilan` operasyonu: 29 gözaltı
'Sahte ilan' operasyonu: 29 gözaltı
Bingöl dahil 17 ilde, internet siteleri ve sosyal medya platformları üzerinden verdikleri sahte ilanlarla vatandaşları 1 milyon liranın üzerinde dolandırdığı iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda 29 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın