KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Temmuz 2026 Salı
°C

Vatandaşların hizmetkârıyım

Bingöl Valisi M. Hakan Güvençer, vali olarak kamu çalışanlarının disiplin amiri, vatandaşların ise hizmetkarı olduğunu söyledi.

Vatandaşların hizmetkârıyım
13 OCAK 2011 PERŞEMBE 08:43
0
3026
0
AA aa

Sinop'tan Bingöl Valiliği'ne atanan M. Hakan Güvençer, Bingöl'de görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri ile tanışma toplantısı düzenledi. Bingöl Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleşen kahvaltılı tanışmada özgeçmişi hakkında bilgi veren Vali Güvençer 1986 yılında mesleğe başladığını ve Bingöl'ün 14. görev yeri olduğunu söyledi.

 Bingöl'ün ekonomik kalkınmasına katkı sunacak tüm projelere açık olduğunu belirten Vali Güvençer, hakkaniyet ve adaleti gözetleyerek vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için çaba sarf edeceklerini ifade etti. Vali Güvençer, "Bingöl'deki kamu yatırımlarının yoğunluğu beni mutlu etti. Ülkenin ekonomik ve siyasi istikrarı böyle devam ederse, atılan adımlar birbirini güçlendirip, destekleyecek şekilde artacaktır. Böyle devam ederse kamu yatırımları anlamında ilimiz ve bölgemizin ihtiyaçlarının en kısa sürede tamamlanacağına inanıyorum" dedi.

"Vatandaşlara insan gözüyle bakıp değer vereceğiz"
Kamu kurumlarının vatandaşlara hizmet etmek için var olduğunu belirten Vali Güvençer, sorun ve sıkıntılarını anlatmak üzere kendilerine gelen vatandaşlara insan gözüyle bakıp, değer vereceklerini söyledi. Vali Güvençer, "Ben vali olarak kamu çalışanlarının disiplin amiriyim ama vatandaşların hizmetkarıyım. Bingöl'e hizmet etmek için geldim. Hizmet etmek zorunda olduğum vatandaşları anlamak, dertlerini dinlemek, bunları paylaşmak ve hizmet gayretinde olmak çok güzel. Ancak vatandaşların her istediğini hemen yapmak vatandaşa hizmet anlamına gelmemeli.

Gelen talepleri iyi değerlendirip, araştırıp hak ve hukuka uygun çözüm bulmak gerekir. Hakkaniyeti ve adaleti gözeterek vatandaşa en iyi hizmeti sunacağız. Sabırla vatandaşı dinleyeceğiz. Her şeyden önemlisi talepte bulunanlara insan gözüyle bakıp değer vereceğiz. Ama işlerin yürütülmesinde mali kaynaklar iyi değerlendirilerek hizmetlerin doğru şekilde dağılmasını sağlamaya çalışacağız. Vatandaşa saygı ve sevgi konusunda bütün kurum amirleri ve çalışan personellere gerekli uyarılar yapıldı" şeklinde konuştu.

"Şikayetçi değil, imkanları iyi analiz edip çalışma yapacağız"
Temel ekonomik dinamitleri bakımından Bingöl'ün çok iyi bir yerde olmadığını dile getiren Vali Güvençer, mevcut imkanları en doğru şekilde yönlendireceklerini söyledi. Vali Güvençer, "İçinde bulunduğumuz şartlardan şikayet etme yerine, imkanlar dahilinde mevcut şartları iyi analiz edip buna göre çalışmalarımızı yapacağız.

Bingöl'de yapılması gereken önemli konuların başında yürüyen sulama projeleri ile tarım sektörü ciddi bir atağa geçirilebilir. Aynı şekilde meyve bahçelerine destekler sunulabilir. Çok çeşitlilik yerine daha çok ürün ve başarı elde edilebilecek meyve çeşitlerine yoğunlaşılabilir. Hayvancılık Bingöl için ekonomik dinamiklerden en önemlisidir. Hayvancılığı canlandırmak için vatandaşı harekete geçirip destekleyeceğiz. Bu konuda elimizdeki tüm imkanları seferber edip hayvancılığı eski canlılığına kavuşturmak için çalışmalar yapacağız. Bingöl'ün önemli jeotermal kaynakları var. Bunları enerjiye dönüştürmek mümkündür. Bu kaynaklara uygun projeler hayata geçirilebilir" ifadelerini kullandı.

Gönlünün ve kapısının her zaman vatandaşa açık olacağını dile getiren Vali Güvençer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gönlüm ve makamımın kapısı sonuna kadar açık olacaktır. Bingöl'e hizmet etmek için bana verilmiş zamanı çok iyi kullanmak zorundayım. Zamanımızın çoğunu hizmet etmek için harcamak durumundayız. Burada vatandaşlarımıza da önemli işler düşüyor. Makam kapımız vatandaşa sonuna kadar açık, ancak üst kattaki komşusu halı çırptığı için veya buna benzer önemsiz durumlar için vatandaşlarımız valiliğe gelirse yaşanacak yoğunluktan dolayı istenilen verim alınamayabilir. Vatandaş bize gelirken basit ve olur olmaz şeylerle gelmemeli. Kurumları ilgilendiren sorunlar ilgili müdürlüklere iletilmelidir. Böylelikle hizmet için harcamamız gereken zamanı boşa geçirmemiş ol
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.07.2026
12:06
Fırat Havzası Projesi`yle Bingöl`e kırsal kalkınma desteği
Fırat Havzası Projesi'yle Bingöl'e kırsal kalkınma desteği
Bingöl dahil 6 ildeki 400 orman köyünde yaklaşık 40 bin haneye ulaşılması hedeflenen proje çerçevesinde başta kadınlar ve gençler olmak üzere kırsal alanda üretim yapan vatandaşlara yaklaşık 86 milyon avro tutarında hibe ve kredi desteği sağlanacak. Bingöl'ün 5 ilçesi projeden yararlanacak. İşte o ilçeler ve detayları…
21.07.2026
11:08
Bingöl`de araç uçuruma yuvarlandı: 1 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'de araç uçuruma yuvarlandı: 1 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde aracın uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.
21.07.2026
00:22
Terör soruşturmalarında yeni dönem! Tüm illerde özel bürolar kurulacak
Terör soruşturmalarında yeni dönem! Tüm illerde özel bürolar kurulacak
Adalet Bakanı Akın Gürlek'in talimatıyla, terör suçlarına ilişkin soruşturmaların daha etkin, koordineli ve uzmanlaşmış şekilde yürütülmesi amacıyla tüm il Cumhuriyet başsavcılıkları bünyesinde müstakil 'Terör Suçları Soruşturma Büroları' kurulmasına karar verildi.
21.07.2026
00:03
Suudi Arabistan`dan umre vizesinde yeni düzenleme
Suudi Arabistan'dan umre vizesinde yeni düzenleme
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, çok girişli umre vizesinin kullanım şartlarında değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeyle vize sahipleri, vizenin geçerlilik süresi boyunca ülkeye birden fazla kez giriş ve çıkış yapabilecek. Ancak toplam konaklama süresi 90 günle sınırlandırılacak.
20.07.2026
23:51
Cevdet Yılmaz:
Cevdet Yılmaz: 'Kıbrıs hiçbir zaman bir Rum adası olmayacaktır'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yanında olmaya devam edeceğini belirterek, 'Kıbrıs hiçbir zaman bir Rum adası olmayacaktır' dedi.
20.07.2026
23:50
Çakan, Ağrı`daki görevine başladı
Çakan, Ağrı'daki görevine başladı
Bingöl İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinden Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Abdulhaluk Çakan, düzenlenen devir teslim töreniyle yeni görevine başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın