KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Vatandaş zamla birlikte tüketimi düşürdü!

Aksa Elektrik, yılın ikinci çeyreğinde Bingöl, Elazığ ve Malatya'da elektrik tüketiminin azaldığını, Tunceli'de ise arttığını açıkladı.

Vatandaş zamla birlikte tüketimi düşürdü!
28 TEMMUZ 2022 PERŞEMBE 16:38
2
1916
1
AA aa

Aksa Elektrik, 2022 yılı nisan, mayıs, haziran dönemlerine ait elektrik tüketim oranlarını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerini kapsayan Fırat bölgesinin toplam elektrik tüketimi bir önceki yılın aynı dönemine göre düşerken, Çoruh bölgesinin toplam elektrik tüketimi arttı.

Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde toplam elektrik tüketimi yaklaşık yüzde 2,5 oranında azalırken, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinin bağlı bulunduğu Çoruh bölgesinde, elektrik tüketimi yüzde 3,5 oranında arttı.

MESKENLERDE ELEKTRİK TÜKETİMİ AZALDI

Bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla Çoruh bölgesindeki meskenlerde toplam elektrik tüketimi yaklaşık yüzde 8 oranında azalırken Fırat bölgesinde ise bu oranın yaklaşık yüzde 2,5 olduğu gözlendi.

Mesken abone gruplarına il bazında bakıldığında da yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre, tüm illerin elektrik tüketiminde düşüş yaşandığı kaydedildi.

Çoruh bölgesinde; Artvin'de yüzde 8, Giresun'da yüzde 9, Gümüşhane'de yüzde 10, Rize'de yüzde 10 ve Trabzon'da ise yüzde 6 oranlarında azalma görüldü.

Fırat bölgesinde; Malatya'da yüzde 2, Elazığ'da yüzde 1, Tunceli'de yüzde 6 ve Bingöl'de ise yüzde 5,5 oranlarında düşüş yaşandı.

TUNCELİ'DE TOPLAM ELEKTRİK TÜKETİMİ ARTTI

Fırat bölgesinde Tunceli; Çoruh bölgesinde ise Gümüşhane ve Trabzon toplam elektrik tüketimi artan iller oldu.

Tunceli'de elektrik üretimi yüzde 10 oranında artarken, elektrik tüketimi Bingöl ve Malatya'da yüzde 3,5, Elazığ'da da yüzde 2 oranında düşüş yaşandı.

Çoruh bölgesinde bu azalış oranları Artvin'de yüzde 3, Giresun'da yüzde 2,5 ve Rize'de yüzde 3,5 olarak gerçekleşti.

2022 yılının ikinci çeyreğinde toplam abone sayısı Fırat bölgesinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 3 oranında azalırken Çoruh bölgesinde yaklaşık yüzde 2,5 oranında arttı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94317)
29 Temmuz 2022 Cuma 01:54
Dusurse ne olacak yine 3 4 kat fazla vwrecek
29.07.2026
20:48
Baraç`tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
Baraç'tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 'Hak sahipleri yeni mali yüklerle karşı karşıya, Bingöl milletvekilleri neden sessiz?'
29.07.2026
20:47
Bingöllü Dağcılar Süphan Zirvesinde
Bingöllü Dağcılar Süphan Zirvesinde
Yüksek İrtifa Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, 4 bin 58 metre rakımlı Süphan Dağı tırmanışını başarıyla tamamladılar.
29.07.2026
20:46
Eğitim-Sen:
Eğitim-Sen: 'Güçlendirmeye Evet, Plansızlığa Hayır!'
Ağustos ayı içerisinde birçok eğitim kurumunun güçlendirilmesine yönelik ihale yapılacak olmasına dair eleştirileri ve endişelerini paylaşan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi; 'Güçlendirme gerekli ama planlama yanlış; öğrenciler ve öğretmenler belirsizlikle karşı karşıya bırakılıyor.'
29.07.2026
20:44
Alt Yapı İçin Lig Çağrısı
Alt Yapı İçin Lig Çağrısı
Bingöl'de 10-12 yaş grubuna yönelik düzenli lig organizasyonlarının düzenlenmesi çağrısında bulunan Yeni Güveçlispor U12 Teknik Direktörü Kıtay; 'Altyapıya yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır' diyerek ilgili kurumların harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
29.07.2026
20:42
‘Arı kovanları ateşe verildi` iddiası
'Arı kovanları ateşe verildi' iddiası
Bingöl'de kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin ateşe verdiği öne sürülen kovanlar kullanılamaz hale geldi.
29.07.2026
20:40
Gümüşlü`de Arazi Yangını Paniği
Gümüşlü'de Arazi Yangını Paniği
İtfaiye ve orman ekiplerinin zamanında müdahalesiyle alevler büyümeden söndürüldü
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın