KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2026 Salı
°C

Vatandaş zamla birlikte tüketimi düşürdü!

Aksa Elektrik, yılın ikinci çeyreğinde Bingöl, Elazığ ve Malatya'da elektrik tüketiminin azaldığını, Tunceli'de ise arttığını açıkladı.

Vatandaş zamla birlikte tüketimi düşürdü!
28 TEMMUZ 2022 PERŞEMBE 16:38
2
2004
1
AA aa

Aksa Elektrik, 2022 yılı nisan, mayıs, haziran dönemlerine ait elektrik tüketim oranlarını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerini kapsayan Fırat bölgesinin toplam elektrik tüketimi bir önceki yılın aynı dönemine göre düşerken, Çoruh bölgesinin toplam elektrik tüketimi arttı.

Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde toplam elektrik tüketimi yaklaşık yüzde 2,5 oranında azalırken, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinin bağlı bulunduğu Çoruh bölgesinde, elektrik tüketimi yüzde 3,5 oranında arttı.

MESKENLERDE ELEKTRİK TÜKETİMİ AZALDI

Bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla Çoruh bölgesindeki meskenlerde toplam elektrik tüketimi yaklaşık yüzde 8 oranında azalırken Fırat bölgesinde ise bu oranın yaklaşık yüzde 2,5 olduğu gözlendi.

Mesken abone gruplarına il bazında bakıldığında da yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre, tüm illerin elektrik tüketiminde düşüş yaşandığı kaydedildi.

Çoruh bölgesinde; Artvin'de yüzde 8, Giresun'da yüzde 9, Gümüşhane'de yüzde 10, Rize'de yüzde 10 ve Trabzon'da ise yüzde 6 oranlarında azalma görüldü.

Fırat bölgesinde; Malatya'da yüzde 2, Elazığ'da yüzde 1, Tunceli'de yüzde 6 ve Bingöl'de ise yüzde 5,5 oranlarında düşüş yaşandı.

TUNCELİ'DE TOPLAM ELEKTRİK TÜKETİMİ ARTTI

Fırat bölgesinde Tunceli; Çoruh bölgesinde ise Gümüşhane ve Trabzon toplam elektrik tüketimi artan iller oldu.

Tunceli'de elektrik üretimi yüzde 10 oranında artarken, elektrik tüketimi Bingöl ve Malatya'da yüzde 3,5, Elazığ'da da yüzde 2 oranında düşüş yaşandı.

Çoruh bölgesinde bu azalış oranları Artvin'de yüzde 3, Giresun'da yüzde 2,5 ve Rize'de yüzde 3,5 olarak gerçekleşti.

2022 yılının ikinci çeyreğinde toplam abone sayısı Fırat bölgesinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 3 oranında azalırken Çoruh bölgesinde yaklaşık yüzde 2,5 oranında arttı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94317)
29 Temmuz 2022 Cuma 01:54
Dusurse ne olacak yine 3 4 kat fazla vwrecek
08.09.2026
19:18
MHP Bingöl`de kongre heyecanı! 15. Olağan İl Kongresi 11 Eylül`de
MHP Bingöl'de kongre heyecanı! 15. Olağan İl Kongresi 11 Eylül'de
Milliyetçi Hareket Partisi Bingöl İl Başkanlığı, 15. Olağan İl Kongresi'ni 11 Eylül Cuma günü gerçekleştirecek. Kongre, Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda saat 13.00'te başlayacak.
08.09.2026
15:25
Zazaca için yeni dönem: MEB`de ayrı müfredatla okutulacak
Zazaca için yeni dönem: MEB'de ayrı müfredatla okutulacak
Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü'nde görev yapan Zaza Dili ve Edebiyatı alan uzmanı Dr. Murat Varol, Zazaca için hazırlanan yeni öğretim programının onaylandığını duyurdu. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yaklaşık 200 sayfalık programla Zazaca, MEB'in öğretim programlarında ayrı bir dil olarak yer alacak.
08.09.2026
15:07
122 milyar TL`lik para trafiği! Bingöl`de de gözaltılar var
122 milyar TL'lik para trafiği! Bingöl'de de gözaltılar var
Bingöl dahil 3 ilde düzenlenen operasyonda, yurt dışından yasa dışı yollarla getirilen dövizleri usulsüz şekilde yurt dışına aktardıkları belirlenen 27 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheli hesaplarında 122 milyar 791 milyon TL'lik para hareketi tespit edilirken, yaklaşık 50 milyon TL değerindeki mal varlığına el konuldu.
08.09.2026
15:06
Arıcılara destek müjdesi! Kovan başına ödeme 475 TL`ye çıkıyor
Arıcılara destek müjdesi! Kovan başına ödeme 475 TL'ye çıkıyor
Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Aba, Resmî Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeyle arıcılık desteklerinde yüzde 80 oranında artış yapıldığını açıkladı. Bazı üreticiler için ödenecek destek tutarı dikkat çekici seviyeye ulaşırken, yeni desteklerle arıcıların üretim maliyetlerinin azaltılması hedefleniyor.
08.09.2026
15:05
Bingöl`de 5 bin 176 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de 5 bin 176 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonlarda 5 bin 176 kök kenevir/skunk bitkisi, 430 gram esrar, 104 kilogram tütün, silah ve yüzlerce mühimmat ele geçirilirken, aranan 2 kişi de yakalanarak tutuklandı.
07.09.2026
19:07
Genç`te `Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi` Çalıştayı
Genç'te 'Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi' Çalıştayı
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen 'Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi' çalıştayında uyuşturucu ve sanal kumarla mücadeleden aile yapısının güçlendirilmesine, ağır borçlanmadan düğün ve taziyelerde israfın azaltılmasına kadar ilçenin sosyal sorunları ele alındı. Çalıştayda, gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve toplumsal değerlerin gelecek nesillere aktarılması için ortak hareket çağrısı yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın