KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2024 Cuma
°C

Vatandaş tek imzayla yeşil kart'ına kavuşacak

Yeşil Kart biriminde hayata geçirilecek olan Sosyal Yardım Bilgi Sistemi ile birlikte vatandaşlar tek imzayla Yeşil Kart'larına kavuşacak.

Vatandaş tek imzayla yeşil kart`ına kavuşacak
27 ARALIK 2010 PAZARTESİ 09:18
0
2240
0
AA aa

Bingöl Sağlık Müdürlüğü Yeşil Kart Birimi'nce hızlı ve güvenli bir sistem olan Sosyal Yardım Bilgi Sistemi önümüzdeki hafta hayata geçiriliyor. Bu sistemle Yeşil Kart için uzun dolaşmalar olmayacağı gibi Yeşil Kartı hak eden tek imza ile yeşil karta kavuşacak.

3816 sayılı Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Yeşil Kart Verilerek Devlet Tarafından Karşılanması Hakkındaki Kanun ile ödeme gücü olmayan vatandaşlarımız Yeşil Kart almak için Bingöl Yeşil Kart Birimi'ne müracaat etmekte, burada kendilerine verilen formları birim birim dolaşarak doldurtmakta, bir Yeşil Kart alabilmek için uzun uğraşlar vermek zorundaydılar.

Bingöl Sağlık Müdürlüğü Yeşil Kart Birimi'nce hızlı ve güvenli bir sistem olan Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (SOYBİS) gelecek haftadan itibaren kullanılmaya başlanacak. Bu sistemle birlikte tek imza ile Yeşil Kart müracaatları 45 – 60 günden 10 – 15 güne inmiş olacak, vizeler de 1 saat içerisinde neticelendirilecek.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, “Göreve başladığımızda Yeşil kart Birimi'miz gerekli araç ve gereç ile personel bakımından sıkıntılı durumda idi. Ayrıca fiziki mekan hem çalışan personel hem de vatandaşlarımız için uygun değildi. Öte taraftan kullanılan sistem tek adımda hizmet bakımından hızlı ve modern değildi. Öncelikle malzeme ve personel takviyesi yaptık. Fiziki mekânı yeniden dizayn ederek vatandaşlarımızın memnun olacağı bir büro ortamı oluşturduk. Yeşil Kart başvuru ya da vizelerde ilimizde resmi kurumlar haricinde bankalardan da hesap bilgileri istenmekte idi. Bu durum Yeşil Kart başvurularının ya da vize işlemlerinin sonuçlanmasını oldukça uzatmakta idi. Yeşil Kart başvuru ya da vize işlemlerinin kısa bir süre içerisinde sonuçlanması için ilk iş olarak bankalara ait formu kaldırdık.” dedi.

İlk defa Bingöl Yeşilkart Birimi'nde kullanılacak olan SOYBİS sistemi ile ilgili olarak ta açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan TEKİN, konuşmasına şöyle devam etti:
“Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nden alınan sorgulama şifresi sayesinde Yeşil Kart Birimi'mize başvuran vatandaşların ilk ve vize müracaatları tek imza ile halledilecektir. Önceden birim birim dolaşarak Yeşil Kart müracaat ve vize formunu doldurmaya çalışan vatandaşlarımız artık sadece Yeşil Kart Birimi'mize uğrayarak ekstra bir çaba sarf etmeden Yeşil Kartı'nı alabilecek ya da Yeşil Kartı'nı vize yapabilecektir. Yani Yeşil Kart formunda yazılı bulunan ve dolaşılması gereken Trafik Şubesi, Bağkur, SSK, Maliye, Tapu, Emekli Sandığı, Yeşil Kart Bilgisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü, SHÇEK, Tarım, Kredi ve Yurtlar Kurumu gibi kurumlarda vatandaşlara ait bilgiler tek elden tek imza ile görülerek aynı anda forma işlenecektir. Böylelikle Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (SOYBİS) ile vatandaşların bütün kişisel bilgilerine anında ulaşılacak, bu sistem sayesinde güvenilir ve hızlı sonuçlar alınarak vatandaşlarımıza zamanında ve seri hizmet verilebilecektir. Bu sistem sayesinde vatandaşlarımızın iş ve işlemlerinde büyük kolaylıklarla birlikte tedavilerinin aksatılmadan yürütülmesi sağlanacaktır.”

İlk defa Yeşil Kart Birimi'nde kullanılacak olan sistemin Bingöl için hayırlı olmasını temenni eden İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, bu hizmetin Bingöl'e getirilmesinde büyük emeği geçen Yeşil Kart Müdürü Selahattin Alakaş'a da teşekkür etti.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.10.2024
02:12
12Bingölspor taraftar rekoruyla ligi inletip 3 puanı almak istiyor
12Bingölspor taraftar rekoruyla ligi inletip 3 puanı almak istiyor
BAL Liginin ilk iç saha maçında pazar günü Hakkâri Zapspor'u ağırlayacak olan 12 Bingölspor, taraftarlarıyla aylar sonra buluşacağı mücadelede tribün rekoru kırmayı ve maçtan galip ayrılıp 3 puanı taraftarına armağan etmek istiyor. Kulüp Başkanı Engin Özturan; 'Yaktığımız şampiyonluk meşalesinde tüm halkımızı tribünlerde görmek istiyoruz' dedi.
18.10.2024
02:08
Anşin:
Anşin: 'Aile Hekimlerimiz ve Aile Sağlığı Çalışanlarının Her Zaman Yanındayız'
Türk Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin, yayınladığı basın bildirisinde 'aile hekimlerimizin ve aile sağlığı çalışlarımızın her zaman yanındayız' dedi.
17.10.2024
20:11
Aykal`dan demiryolu alanında dev yatırım!
Aykal'dan demiryolu alanında dev yatırım!
Avrupa'da VPI'lı atölye sıralamasında ilk 5'te yer alacak Aykal Demiryolu Araçları Yapım-Bakım-Onarım Fabrikasında her türlü vagon, lokomotif ve lastik tekerlekli demiryolu araçların bakım, onarım ve revizyonu yapılacak. Açılışa katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 'Burada üretilen lokomotifler ve vagonlar, ulusal şebekelerde, üretim tesislerinde ve yüksek güç gerektiren demiryolu taşıtlarında kullanılabilecek, bu sayede enerji tasarrufu sağlanacaktır. Bu başarı, sadece Aykal Grup'un değil, hepimizin ortak gururudur' dedi.
17.10.2024
18:29
Bingöl`de TÜBİTAK 4007 Bilim ve Teknoloji Şenliği başladı
Bingöl'de TÜBİTAK 4007 Bilim ve Teknoloji Şenliği başladı
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında düzenlenen Bingöl Bilim ve Teknoloji Şenliği'nin açılışı yapıldı.
17.10.2024
18:06
Bingöl`de 2 Bin 654 kişi işe yerleştirildi
Bingöl'de 2 Bin 654 kişi işe yerleştirildi
Bingöl'de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı. İŞKUR İl Müdürlüğünce bugüne kadar toplam 2 bin 654 kişinin işe yerleştirildiğini ifade eden İl Müdürü Baycuman, ayrıca 7 bin 159 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti, Bin 252 işyerinin ziyaret edilerek kurumsal hizmetler hakkında bilgi verildiği ifade etti.
17.10.2024
17:35
Kredi kartında savunma fonu alınmayacak
Kredi kartında savunma fonu alınmayacak
AK Parti kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, savunma sanayi fonuna kredi kartlarından katkı payı alınmasına ilişkin düzenleme iptal edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın