KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Vatandaş tek imzayla yeşil kart'ına kavuşacak

Yeşil Kart biriminde hayata geçirilecek olan Sosyal Yardım Bilgi Sistemi ile birlikte vatandaşlar tek imzayla Yeşil Kart'larına kavuşacak.

Vatandaş tek imzayla yeşil kart`ına kavuşacak
27 ARALIK 2010 PAZARTESİ 09:18
0
2578
0
AA aa

Bingöl Sağlık Müdürlüğü Yeşil Kart Birimi'nce hızlı ve güvenli bir sistem olan Sosyal Yardım Bilgi Sistemi önümüzdeki hafta hayata geçiriliyor. Bu sistemle Yeşil Kart için uzun dolaşmalar olmayacağı gibi Yeşil Kartı hak eden tek imza ile yeşil karta kavuşacak.

3816 sayılı Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Yeşil Kart Verilerek Devlet Tarafından Karşılanması Hakkındaki Kanun ile ödeme gücü olmayan vatandaşlarımız Yeşil Kart almak için Bingöl Yeşil Kart Birimi'ne müracaat etmekte, burada kendilerine verilen formları birim birim dolaşarak doldurtmakta, bir Yeşil Kart alabilmek için uzun uğraşlar vermek zorundaydılar.

Bingöl Sağlık Müdürlüğü Yeşil Kart Birimi'nce hızlı ve güvenli bir sistem olan Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (SOYBİS) gelecek haftadan itibaren kullanılmaya başlanacak. Bu sistemle birlikte tek imza ile Yeşil Kart müracaatları 45 – 60 günden 10 – 15 güne inmiş olacak, vizeler de 1 saat içerisinde neticelendirilecek.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, “Göreve başladığımızda Yeşil kart Birimi'miz gerekli araç ve gereç ile personel bakımından sıkıntılı durumda idi. Ayrıca fiziki mekan hem çalışan personel hem de vatandaşlarımız için uygun değildi. Öte taraftan kullanılan sistem tek adımda hizmet bakımından hızlı ve modern değildi. Öncelikle malzeme ve personel takviyesi yaptık. Fiziki mekânı yeniden dizayn ederek vatandaşlarımızın memnun olacağı bir büro ortamı oluşturduk. Yeşil Kart başvuru ya da vizelerde ilimizde resmi kurumlar haricinde bankalardan da hesap bilgileri istenmekte idi. Bu durum Yeşil Kart başvurularının ya da vize işlemlerinin sonuçlanmasını oldukça uzatmakta idi. Yeşil Kart başvuru ya da vize işlemlerinin kısa bir süre içerisinde sonuçlanması için ilk iş olarak bankalara ait formu kaldırdık.” dedi.

İlk defa Bingöl Yeşilkart Birimi'nde kullanılacak olan SOYBİS sistemi ile ilgili olarak ta açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan TEKİN, konuşmasına şöyle devam etti:
“Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nden alınan sorgulama şifresi sayesinde Yeşil Kart Birimi'mize başvuran vatandaşların ilk ve vize müracaatları tek imza ile halledilecektir. Önceden birim birim dolaşarak Yeşil Kart müracaat ve vize formunu doldurmaya çalışan vatandaşlarımız artık sadece Yeşil Kart Birimi'mize uğrayarak ekstra bir çaba sarf etmeden Yeşil Kartı'nı alabilecek ya da Yeşil Kartı'nı vize yapabilecektir. Yani Yeşil Kart formunda yazılı bulunan ve dolaşılması gereken Trafik Şubesi, Bağkur, SSK, Maliye, Tapu, Emekli Sandığı, Yeşil Kart Bilgisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü, SHÇEK, Tarım, Kredi ve Yurtlar Kurumu gibi kurumlarda vatandaşlara ait bilgiler tek elden tek imza ile görülerek aynı anda forma işlenecektir. Böylelikle Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (SOYBİS) ile vatandaşların bütün kişisel bilgilerine anında ulaşılacak, bu sistem sayesinde güvenilir ve hızlı sonuçlar alınarak vatandaşlarımıza zamanında ve seri hizmet verilebilecektir. Bu sistem sayesinde vatandaşlarımızın iş ve işlemlerinde büyük kolaylıklarla birlikte tedavilerinin aksatılmadan yürütülmesi sağlanacaktır.”

İlk defa Yeşil Kart Birimi'nde kullanılacak olan sistemin Bingöl için hayırlı olmasını temenni eden İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, bu hizmetin Bingöl'e getirilmesinde büyük emeği geçen Yeşil Kart Müdürü Selahattin Alakaş'a da teşekkür etti.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın