Bingöl Belediyesi Zabıta Ekipleri, patlayan kanalizasyon borusunu tamir etmeyen ve yaktığı kömürün atığını bina arkasındaki boş arsaya döken apartman sakinlerine ceza yazdı.
Yenişehir Mahallesi Beşyol Kavşağı mevkiinde patlayan kanalizasyon hattından yayılan pis kokulardan rahatsız olan vatandaşların şikâyeti üzerine bahse konu yere giden zabıta ekipleri, 8 daireli binada her haneye 62 YTL olmak üzere toplam 496 YTL ceza kesti.
Vatandaşların sağlığıyla kimsenin oynamasına izin vermeyeceğini belirten Bingöl Belediyesi Zabıta Amiri Bahri Kılıç, ‘ Boş arsaya akan kanalizasyon ve kömür atığı için ceza yazdık. Bina sakinlerine gerekli tebligatı yapıp 1 gün süre verdik. Borunun tamiri ve atığın kaldırılmasını istedik. Aksi takdirde gelip Bin YTL para cezası keseceğimizi belirttik. Umarım vatandaşlar uyarımızı dikkate alır bizlerde ceza kesmeyiz” dedi.
Kılıç, sorunların çözümü için gerekli duyarlılığı göstermeyip halk sağlığını tehlikeye atmaya hiç kimsenin hakkı olmadığını vurguladı.
Zabıta ekipleri, dün yaptıkları çalışmalarda sokak aralarında sahte bir dişçi ve dolandırıcılık amaçlı Bingöl'e gelen 6 dilenciyi yakalayarak il dışına gönderdi.
BingolOnline/Bingöl Kent Haber