KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Vatandaş belediyeyi basite mi alıyor!

Belediyelerin, su, levha, çevre temizlik ve benzeri gelirlerini toplayamadığını ileri süren Ketenalp; “Vatandaş, elektrik ve telefon faturasını anında ödüyor ama su faturasını yıllarca ödemese umurunda olmuyor. Sonra da hizmet yok diye eleştiriyor” dedi.

Vatandaş belediyeyi basite mi alıyor!
16 MAYIS 2007 ÇARŞAMBA 11:11
0
1689
0
AA aa
Bingöl'de 2006 yılında kurulan Bingöl Yerel Yönetimleri Çevre Hizmetleri Birliği'nin (BİNÇEVBİR) 2007 yılı Mayıs ayı toplantısı yapıldı. İlçe ve belde belediye başkanları ile birliğe üye olan belediye meclis üyeleri katıldığı toplantıya Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp başkanlık etti. Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda 5 gündem maddesi görüşüldü.
Yapılan görüşmeler sonucunda BİNÇEVBİR'e bir adet vidanjör alınması, her belediyenin kesinleşen bütçesinden binde bir oranında BİNÇEVBİR'e aktarılması, meclis üyeleri ve encümen üyelerinin huzur haklarının belirlenmesi maddeleri karara bağlandı.
Toplantının son maddesi olan ‘Bingöl'de kurulması için Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan ön izin alınan Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne çöplerin doğrudan veya transfer yoluyla getirilmesi', belediye başkanlarını tatmin etmedi. Ekinyolu köyü mevkiinde kurulması düşünülen tesise atıkların getirilmesinde sıkıntı yaşanacağını belirten ilçe ve belde belediye başkanları, kıt imkânlarla hizmet üretmeye çalıştıkları için bunun sıkıntı doğuracağını ifade ettiler. Üzerinde uzun süre tartışılan madde daha sonra oy birliğiyle kabul edildi.
Belediyelerin kıt imkânlarla hizmet verdiğinin sıkça dile getirildiği toplantıda vatandaşların belediyelere olan bakış açılarını eleştiren Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, özellikle belediye gelirlerini olumsuz etkileyen konularda sitemde bulundu.
Belediyelerin ana gelir kaynağı olan su parasının sağlık bir şekilde toplanamadığını ileri süren Ketenalp, halkın, belediyeye olan borcunu ödemediğini ancak hizmet beklediğini ifade etti.
Elektrik ve telefon faturalarının anında ödendiğine, su faturalarının ise aylarca ödenmediğine dikkat çeken Ketenalp; “Belediyeler siyasi kurumlar olduğu için insanlarımız borcunu ödeme gereği duymuyor. Elektrik ve telefon faturalarını ödemedikleri taktirde hatlarının kesileceğini biliyorlar ve bu yüzden her ayın 15-20'sinde faturalarını yatırıyorlar. Ama su faturalarını aylarca ödemeseler bile umursamıyorlar, sonra da hizmet yok diye eleştiriyorlar.” sözleriyle sitemde bulundu.
Halkın bu konuda duyarlılık göstermesini isteyen Ketenalp; “Herkes yükümlüğünü yerine getirirse çark dönecektir, hizmetler ve projeler gerçekleştirilecektir” ifadelerini kullandı.
Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuçoğlu ise, bakanlıkların Belediyeler arasında ayrımcılık yaptığını öne sürdü.
Kıt imkânlarla hizmet veren Doğu ve Güneydoğu Belediyelerinin kıyı belediyelerle aynı çerçevede değerlendirildiğini belirten Çavuşoğlu; “Alanya ile Solhan ilçeleri aynı nüfusa sahip ama Alanya'da suyun tonu 3 YTL Solhan'da 30-40 Ykr. Alanya, turizm mekânı olduğu için Kültür Bakanlığı'ndan ve benzeri diğer bakanlıklardan destek görebiliyor. Bizim böyle bir şansımız yok.  AB uyum sürecinde alınan kararlar tamamen kâğıt üzerinde yapılıyor. Kısacası kâğıt üzerinde Avrupalaştırılıyoruz” diye konuştu.



BingolOnline / Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
14.07.2026
13:42
Bingöl`de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Bingöl'de etkili hutbe sunumu yarışmasının il birincisi belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen 'Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nın Bingöl il finalinde birinciliği Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Cihad Kalkan elde etti.
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estare`ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
Grup Estare'ye Zazaca Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estare'yi ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın