KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Ağustos 2026 Pazar
°C

Vatan sağolsun!

Fırat Kalkanı Harekâtı’nın 14’üncü gününde DAEŞ unsurlarınca Türk Silahlı Kuvvetlerine ait iki tanka yönelik yapılan saldırı sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Muhammed Koşan (21) memleketi Bingöl’de düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Acılı baba; “Vatan sağolsun, bir çocuğum daha olsa yine vatana kurban ederim.”

Vatan sağolsun!
07 EYLÜL 2016 ÇARŞAMBA 13:25
0
4571
0
AA aa

Bingöl Valiliği önünde düzenlenen törene Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, 49. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Ersin Altay, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, özgeçmişi okundu, dua edildi. Törende fenalaşan şehit annesi Fatma Koşan ve kardeşleri görevliler tarafından sakinleştirildi.

VALİ KÖŞGER: 252'NCİ ŞEHİT OLDU

Kur'anı Kerim'in okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, 2016 yılının son döneminde Bingöl'de 20'nci şehidi ebediyete uğurladıklarını, şehit Muhammed Koşan'ın ilin 252'nci şehidi olduğunu söyledi.

Vali Köşger, “Son dönemde vatan için millet için mukaddesat için canını feda eden şehitlerimize Muhammed Koşan kardeşimizde katıldı. Asıl mesela bu orta bataklığında bütün sırtların, bütün emperyalistlerin üşüştüğü, ülkemizi ve bütün bölgeyi paramparça etmeye yönelik yapılan bütün gayretlerde o Ortadoğu sırtlarının bir piyonu gibi lağım faresi gibi bir çukurda ölmek var ama birde aslanlar gibi yiğitçe ülke için, vatan için millet için Allah yolunda şehit olmak var. Muhammed kardeşimizin ismini Muhammed'den alan ordumuzun bir mensubu olarak o ordunun tam da bir baş örneği gibi aslanlar gibi, ülkemizin istikbali için şehit oldu. Allah mekânını cennet eylesin, vatan sağ olsun, millet sağ olsun bu ülkenin geleceği var olsun. Elbette acımızı büyük, acımızı tarif etmeye cümleler yetersiz kalıyor ancak bizleri teselli eden mukaddes bir dava uğruna şehit olması, şehitlik mertebesine ermiş olmasıdır. Bundan sonra Muhammed kardeşimizin bütün milletimizin evladıdır” dedi.

ACILI BABA: “VATAN SAĞ OLSUN”

Şehit babası Abdullah Koşan, oğlunun vatan için şehit düştüğü için hiç üzülmediğini belirterek, şunları söyledi: “Vatan sağ olsun. Allah devletimize zeval vermesin. Vatan için canını verdi hiç umurumda değil. Bir çocuğum daha olsa yine vatana kurban ederim.”

İl Müftüsü Mecit Can tarafından dua okunması ve cenaze namazının kılınmasının ardından şehit Koşan'ın naaşı, Bingöl  Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Fırat Kalkanı Harekâtı'nın 14'üncü gününde, terör örgütü DAEŞ unsurlarınca güdümlü roketlerle TSK'ya ait iki tanka saldırı düzenlenmiş, saldırıda 3 asker şehit olmuş, 4 asker yaralanmıştı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.07.2026
14:19
Bingöl`de Asfalt Mesaisi Başladı
Bingöl'de Asfalt Mesaisi Başladı
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı asfalt sezonunu başlattı. Kent genelinde 20 kilometrelik yol ağı BSK asfaltla yenilenirken, yaklaşık 40 bin ton asfalt serilecek. Yol yenileme çalışmalarının yanı sıra kaldırım, kavşak, istinat duvarı ve dekoratif aydınlatma projeleri de sezon boyunca etaplar halinde hayata geçirilecek.
31.07.2026
13:48
Bingöl`de İki Otomobil Çarpıştı: 1`i Ağır 8 Yaralı
Bingöl'de İki Otomobil Çarpıştı: 1'i Ağır 8 Yaralı
Genç ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında biri ağır 8 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
30.07.2026
19:39
234 Paket Çalıntı Sigarayla Yakalandı, Tutuklandı
234 Paket Çalıntı Sigarayla Yakalandı, Tutuklandı
Bingöl'de bir iş yerinden çalınan 234 paket sigarayla yakalanan şüpheli, polis ekiplerinin çalışması sonucu gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
30.07.2026
19:26
Gündoğdu Kavşağı`nda Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Gündoğdu Kavşağı'nda Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl merkez Gündoğdu Kavşağı'nda minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
30.07.2026
19:08
3. Kısım Sanayi Sitesi`nde Hedef Ulaşım Sorununu Bitirmek
3. Kısım Sanayi Sitesi'nde Hedef Ulaşım Sorununu Bitirmek
501 iş yerinden oluşan ve bunlardan 200'ünün faaliyete başladığı 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde, geçen yıl 3 bin 600 metrelik sıcak asfalt tamamlanırken, bu yıl kalan 11 kilometrelik yol ağının bitirilmesi hedefleniyor.
30.07.2026
12:06
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
Solhan'da Yakup Koçak'a ait 25 arı kovanının kundaklandığı iddiası üzerine başlatılan inceleme sürerken, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği mağdur üretici için dayanışma kampanyası başlattı. Birlik Başkanı Mehmet Ali Aba, tüm arıcılara 'Bir kovan da sen ver' çağrısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın