KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Valilik 'Ağaç kesimi' ile ilgili açıklama yaptı

Bingöl Valiliği, 'Söz konusu bölmede bulunan meşe ağaçları kesim çağına gelmiş olduğundan, sağlıklı fertler elde etmek, ormanların gençleştirilmesini ve devamlılığını sağlamak için rutin çalışmalar kapsamında kesim işlemleri yapılmaktadır' denildi.

Valilik `Ağaç kesimi` ile ilgili açıklama yaptı
11 EKİM 2021 PAZARTESİ 15:36
20
3003
7
AA aa

Bingöl Valiliği, “Karacehennem Ormanında Ağaç Kıyımı” iddiaları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Bazı sosyal medya hesapları ve haber sitelerinde ‘Bingöl Karacehennem Ormanında Ağaç Kıyımı', ‘Bingöl'de Orman Katliamı' gibi başlıklar ile yapılan ve gerçeği yansıtmayan kasıtlı paylaşımlar nedeniyle Valiliğimizce açıklama yapma gereği duyulmuştur. Buna göre; Bingöl Orman İşletme Müdürlüğümüzce kesimine karar verilen ve çıkarılacak ağaçların belirlendiği 427'nolu bölmede 04.10.2021 tarihinde açık arttırmalı dikili satış ihalesine çıkılmış olup ihale sonuçlandırılmıştır. İhaleye çıkılan bölmede alıcı tarafından yapılacak kesim işlemlerine Orman İşletme Müdürlüğümüz denetiminde başlanmıştır. Söz konusu bölmede bulunan meşe ağaçları kesim çağına gelmiş olduğundan, sağlıklı fertler elde etmek, ormanların gençleştirilmesini ve devamlılığını sağlamak için rutin çalışmalar kapsamında kesim işlemleri yapılmaktadır. Yapılan çalışma ile kurumaya yüz tutmuş orman alanının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca, ormanlarımızın koruma kullanma dengesi içinde halkımızın hizmetine sunulması için ilgili bölmede yapılan çalışmalara bölge köylüleri ile görüşülerek başlanıldığı bilgisi, Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86082)
13 Ekim 2021 Çarşamba 11:20
Bu zihniyetle arpa boyu yol gidilmez dünyanın hiç bir yerinde yere devrilen kuru ağaçların bile ormandan alınması yasaktır.börtü böceğe ev oluyor..la ekosistem diye bişey var siz bilmiyorsunuz araştırın cahillik kadar zararlı bir şey yok malesef
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86081)
13 Ekim 2021 Çarşamba 11:14
Meşe ağaçları 1000 yıl yaşıyorlar 700 yıl sonra yaşlı sayılıyor fakat kurumuyor..bilginiz olsun istedim..insanları doğru bilgilendirmenizi tavsiye ederim..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86063)
12 Ekim 2021 Salı 13:28
kesim cagi gelmdikleri icin kesiliyormus ömrümde böyle sacma bir aciklama görmedim,dünyanin hicbir yerinde böyle bir durum yoktur aklimizla alay etmeyin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86062)
12 Ekim 2021 Salı 12:30
Bingöl ilinin sınırlarını belirleyen o güzelim ağaçlardır. İster güvenlik ister başka bir şey hiçbir gerekçe ile ağaçlar kesilmemeli
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86049)
11 Ekim 2021 Pazartesi 19:56
Dünyada böyle bir saçma proje yoktur yaşlanan ağacın gençleşmesi imkansızdır mümkünatı yoktur bingölün de diger bölgelerdeki gür ve asırlık çınarlara ağaçlara ihtiyacı var yaptıgınız bu yanlışlıktan dönmez iseniz hakkınızda suç duyurusunda bulunulacak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86048)
11 Ekim 2021 Pazartesi 19:41
Allahtan korkun hem yakıyor hem kesiyorsunuz bu zalimliktir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86047)
11 Ekim 2021 Pazartesi 17:25
çok saçma bir açıklama olmuş bence bir ağacın kesim çağına geldiğini ilk defa duyuyorum. bıraksa yüzlerce yıl büyüyecek bir ağacı kesim çağına geldiği için kestiklerini söylüyorlar. 30 yaşıma girecem ilk defa bir ağacın kesim döneminin olduğunu duydum :)
19.05.2026
16:15
Bingöl`de Efrayim Bebek için kermes
Bingöl'de Efrayim Bebek için kermes
Bingöl'de SMA Tip-1 Hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyalar kermeslerle devam ediyor. Solhan'ın ardından Bingöl merkez Kent Meydanı'nda düzenlenen kermesin üçüncüsü ise perşembe günü de Zübeyde Hanım Anaokulu bahçesinde yapılacak.
19.05.2026
15:39
Bingöl`de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
Bingöl'de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen tören, sportif gösteriler ve kortej yürüyüşüyle kutlandı. Şehir Stadyumu'ndaki programda gençlerin sahnelediği gösteriler büyük beğeni topladı.
19.05.2026
15:27
Kupanın sahibi Jandarma oldu!
Kupanın sahibi Jandarma oldu!
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen Kurumlar Arası Futbol Turnuvası, çekişmeli final karşılaşmasıyla sona erdi. Penaltılara giden finalde Genç YİBO'yu mağlup eden İlçe Jandarma takımı turnuvanın şampiyonu oldu.
18.05.2026
21:31
Baraç`tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
Baraç'tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, memur emeklilerinin seyyanen zam talebine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurunun öncelikli olarak incelenmesi gerektiğini belirtti. Baraç, emeklilerin ekonomik şartlar karşısında ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.
18.05.2026
21:31
Baraç`tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
Baraç'tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, memur emeklilerinin seyyanen zam talebine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurunun öncelikli olarak incelenmesi gerektiğini belirtti. Baraç, emeklilerin ekonomik şartlar karşısında ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.
18.05.2026
20:22
Bingöl Üniversitesi`nde Üretilen Sebze Fideleri Satışa Sunuldu
Bingöl Üniversitesi'nde Üretilen Sebze Fideleri Satışa Sunuldu
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından bilimsel üretim anlayışıyla yetiştirilen sebze fideleri, 18 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla üreticilerle buluştu. Çapakçur Uygulama Bahçesi'nde gerçekleştirilen satışlarda domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fideleri yer alacak. Fiyatlar da açıklandı…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın