KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Valilik 'Ağaç kesimi' ile ilgili açıklama yaptı

Bingöl Valiliği, 'Söz konusu bölmede bulunan meşe ağaçları kesim çağına gelmiş olduğundan, sağlıklı fertler elde etmek, ormanların gençleştirilmesini ve devamlılığını sağlamak için rutin çalışmalar kapsamında kesim işlemleri yapılmaktadır' denildi.

Valilik `Ağaç kesimi` ile ilgili açıklama yaptı
11 EKİM 2021 PAZARTESİ 15:36
20
3039
7
AA aa

Bingöl Valiliği, “Karacehennem Ormanında Ağaç Kıyımı” iddiaları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Bazı sosyal medya hesapları ve haber sitelerinde ‘Bingöl Karacehennem Ormanında Ağaç Kıyımı', ‘Bingöl'de Orman Katliamı' gibi başlıklar ile yapılan ve gerçeği yansıtmayan kasıtlı paylaşımlar nedeniyle Valiliğimizce açıklama yapma gereği duyulmuştur. Buna göre; Bingöl Orman İşletme Müdürlüğümüzce kesimine karar verilen ve çıkarılacak ağaçların belirlendiği 427'nolu bölmede 04.10.2021 tarihinde açık arttırmalı dikili satış ihalesine çıkılmış olup ihale sonuçlandırılmıştır. İhaleye çıkılan bölmede alıcı tarafından yapılacak kesim işlemlerine Orman İşletme Müdürlüğümüz denetiminde başlanmıştır. Söz konusu bölmede bulunan meşe ağaçları kesim çağına gelmiş olduğundan, sağlıklı fertler elde etmek, ormanların gençleştirilmesini ve devamlılığını sağlamak için rutin çalışmalar kapsamında kesim işlemleri yapılmaktadır. Yapılan çalışma ile kurumaya yüz tutmuş orman alanının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca, ormanlarımızın koruma kullanma dengesi içinde halkımızın hizmetine sunulması için ilgili bölmede yapılan çalışmalara bölge köylüleri ile görüşülerek başlanıldığı bilgisi, Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86082)
13 Ekim 2021 Çarşamba 11:20
Bu zihniyetle arpa boyu yol gidilmez dünyanın hiç bir yerinde yere devrilen kuru ağaçların bile ormandan alınması yasaktır.börtü böceğe ev oluyor..la ekosistem diye bişey var siz bilmiyorsunuz araştırın cahillik kadar zararlı bir şey yok malesef
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86081)
13 Ekim 2021 Çarşamba 11:14
Meşe ağaçları 1000 yıl yaşıyorlar 700 yıl sonra yaşlı sayılıyor fakat kurumuyor..bilginiz olsun istedim..insanları doğru bilgilendirmenizi tavsiye ederim..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86063)
12 Ekim 2021 Salı 13:28
kesim cagi gelmdikleri icin kesiliyormus ömrümde böyle sacma bir aciklama görmedim,dünyanin hicbir yerinde böyle bir durum yoktur aklimizla alay etmeyin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86062)
12 Ekim 2021 Salı 12:30
Bingöl ilinin sınırlarını belirleyen o güzelim ağaçlardır. İster güvenlik ister başka bir şey hiçbir gerekçe ile ağaçlar kesilmemeli
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86049)
11 Ekim 2021 Pazartesi 19:56
Dünyada böyle bir saçma proje yoktur yaşlanan ağacın gençleşmesi imkansızdır mümkünatı yoktur bingölün de diger bölgelerdeki gür ve asırlık çınarlara ağaçlara ihtiyacı var yaptıgınız bu yanlışlıktan dönmez iseniz hakkınızda suç duyurusunda bulunulacak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86048)
11 Ekim 2021 Pazartesi 19:41
Allahtan korkun hem yakıyor hem kesiyorsunuz bu zalimliktir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86047)
11 Ekim 2021 Pazartesi 17:25
çok saçma bir açıklama olmuş bence bir ağacın kesim çağına geldiğini ilk defa duyuyorum. bıraksa yüzlerce yıl büyüyecek bir ağacı kesim çağına geldiği için kestiklerini söylüyorlar. 30 yaşıma girecem ilk defa bir ağacın kesim döneminin olduğunu duydum :)
07.06.2026
18:29
Vali Çelik: Hesarek`i Türkiye`nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Vali Çelik: Hesarek'i Türkiye'nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalar ve planlanan yatırımları değerlendirdi. Çevre Haftası kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğine de katılan Çelik, ulaşım ve altyapı yatırımlarıyla Hesarek'in daha güçlü bir turizm merkezi haline geleceğini söyledi.
07.06.2026
18:28
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli, SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destek verdi. Polisler hem alışveriş yaptı hem de satış sonrası kalan tüm sebze ve yeşillikleri satın alarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere bağışladı.
07.06.2026
18:27
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alacak. Başvurular başladı
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alacak. Başvurular başladı
Adalet Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 15 bin yeni sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Başvurular 7-22 Haziran tarihleri arasında e-Devlet ve Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak.
07.06.2026
18:26
Polisten kaçamadılar! Kovalamaca anı kamerada!
Polisten kaçamadılar! Kovalamaca anı kamerada!
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 'Kasten Yaralama' ve '6136 Sayılı Kanun'a Muhalefet' suçlarından gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kovalamaca anı kameralara yansıdı!
07.06.2026
18:25
Baraç`tan Koça`a sert eleştiri! Derhal Özür Dilenmelidir
Baraç'tan Koça'a sert eleştiri! Derhal Özür Dilenmelidir
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, İzmir Balçova'da gerçekleştirilen Amerikan Hastanesi açılışında Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un anlattığı fıkraya tepki göstererek, kadın kimliği ve Kürt kimliği üzerinden yapılan ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirtti.
07.06.2026
18:24
Bingöl`de çöp kutuları yenilendi
Bingöl'de çöp kutuları yenilendi
Bingöl Belediyesi, tarafından şehir merkezindeki yoğun yaya güzergahlarında bulunan çöp kutuları yenilenerek 70 adet yeni çöp kutusu yerleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın