KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Valilik 'Ağaç kesimi' ile ilgili açıklama yaptı

Bingöl Valiliği, 'Söz konusu bölmede bulunan meşe ağaçları kesim çağına gelmiş olduğundan, sağlıklı fertler elde etmek, ormanların gençleştirilmesini ve devamlılığını sağlamak için rutin çalışmalar kapsamında kesim işlemleri yapılmaktadır' denildi.

Valilik `Ağaç kesimi` ile ilgili açıklama yaptı
11 EKİM 2021 PAZARTESİ 15:36
20
3042
7
AA aa

Bingöl Valiliği, “Karacehennem Ormanında Ağaç Kıyımı” iddiaları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Bazı sosyal medya hesapları ve haber sitelerinde ‘Bingöl Karacehennem Ormanında Ağaç Kıyımı', ‘Bingöl'de Orman Katliamı' gibi başlıklar ile yapılan ve gerçeği yansıtmayan kasıtlı paylaşımlar nedeniyle Valiliğimizce açıklama yapma gereği duyulmuştur. Buna göre; Bingöl Orman İşletme Müdürlüğümüzce kesimine karar verilen ve çıkarılacak ağaçların belirlendiği 427'nolu bölmede 04.10.2021 tarihinde açık arttırmalı dikili satış ihalesine çıkılmış olup ihale sonuçlandırılmıştır. İhaleye çıkılan bölmede alıcı tarafından yapılacak kesim işlemlerine Orman İşletme Müdürlüğümüz denetiminde başlanmıştır. Söz konusu bölmede bulunan meşe ağaçları kesim çağına gelmiş olduğundan, sağlıklı fertler elde etmek, ormanların gençleştirilmesini ve devamlılığını sağlamak için rutin çalışmalar kapsamında kesim işlemleri yapılmaktadır. Yapılan çalışma ile kurumaya yüz tutmuş orman alanının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca, ormanlarımızın koruma kullanma dengesi içinde halkımızın hizmetine sunulması için ilgili bölmede yapılan çalışmalara bölge köylüleri ile görüşülerek başlanıldığı bilgisi, Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86082)
13 Ekim 2021 Çarşamba 11:20
Bu zihniyetle arpa boyu yol gidilmez dünyanın hiç bir yerinde yere devrilen kuru ağaçların bile ormandan alınması yasaktır.börtü böceğe ev oluyor..la ekosistem diye bişey var siz bilmiyorsunuz araştırın cahillik kadar zararlı bir şey yok malesef
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86081)
13 Ekim 2021 Çarşamba 11:14
Meşe ağaçları 1000 yıl yaşıyorlar 700 yıl sonra yaşlı sayılıyor fakat kurumuyor..bilginiz olsun istedim..insanları doğru bilgilendirmenizi tavsiye ederim..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86063)
12 Ekim 2021 Salı 13:28
kesim cagi gelmdikleri icin kesiliyormus ömrümde böyle sacma bir aciklama görmedim,dünyanin hicbir yerinde böyle bir durum yoktur aklimizla alay etmeyin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86062)
12 Ekim 2021 Salı 12:30
Bingöl ilinin sınırlarını belirleyen o güzelim ağaçlardır. İster güvenlik ister başka bir şey hiçbir gerekçe ile ağaçlar kesilmemeli
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86049)
11 Ekim 2021 Pazartesi 19:56
Dünyada böyle bir saçma proje yoktur yaşlanan ağacın gençleşmesi imkansızdır mümkünatı yoktur bingölün de diger bölgelerdeki gür ve asırlık çınarlara ağaçlara ihtiyacı var yaptıgınız bu yanlışlıktan dönmez iseniz hakkınızda suç duyurusunda bulunulacak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86048)
11 Ekim 2021 Pazartesi 19:41
Allahtan korkun hem yakıyor hem kesiyorsunuz bu zalimliktir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86047)
11 Ekim 2021 Pazartesi 17:25
çok saçma bir açıklama olmuş bence bir ağacın kesim çağına geldiğini ilk defa duyuyorum. bıraksa yüzlerce yıl büyüyecek bir ağacı kesim çağına geldiği için kestiklerini söylüyorlar. 30 yaşıma girecem ilk defa bir ağacın kesim döneminin olduğunu duydum :)
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın