KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Valilik 'Ağaç kesimi' ile ilgili açıklama yaptı

Bingöl Valiliği, 'Söz konusu bölmede bulunan meşe ağaçları kesim çağına gelmiş olduğundan, sağlıklı fertler elde etmek, ormanların gençleştirilmesini ve devamlılığını sağlamak için rutin çalışmalar kapsamında kesim işlemleri yapılmaktadır' denildi.

Valilik `Ağaç kesimi` ile ilgili açıklama yaptı
11 EKİM 2021 PAZARTESİ 15:36
20
2955
7
AA aa

Bingöl Valiliği, “Karacehennem Ormanında Ağaç Kıyımı” iddiaları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Bazı sosyal medya hesapları ve haber sitelerinde ‘Bingöl Karacehennem Ormanında Ağaç Kıyımı', ‘Bingöl'de Orman Katliamı' gibi başlıklar ile yapılan ve gerçeği yansıtmayan kasıtlı paylaşımlar nedeniyle Valiliğimizce açıklama yapma gereği duyulmuştur. Buna göre; Bingöl Orman İşletme Müdürlüğümüzce kesimine karar verilen ve çıkarılacak ağaçların belirlendiği 427'nolu bölmede 04.10.2021 tarihinde açık arttırmalı dikili satış ihalesine çıkılmış olup ihale sonuçlandırılmıştır. İhaleye çıkılan bölmede alıcı tarafından yapılacak kesim işlemlerine Orman İşletme Müdürlüğümüz denetiminde başlanmıştır. Söz konusu bölmede bulunan meşe ağaçları kesim çağına gelmiş olduğundan, sağlıklı fertler elde etmek, ormanların gençleştirilmesini ve devamlılığını sağlamak için rutin çalışmalar kapsamında kesim işlemleri yapılmaktadır. Yapılan çalışma ile kurumaya yüz tutmuş orman alanının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca, ormanlarımızın koruma kullanma dengesi içinde halkımızın hizmetine sunulması için ilgili bölmede yapılan çalışmalara bölge köylüleri ile görüşülerek başlanıldığı bilgisi, Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86082)
13 Ekim 2021 Çarşamba 11:20
Bu zihniyetle arpa boyu yol gidilmez dünyanın hiç bir yerinde yere devrilen kuru ağaçların bile ormandan alınması yasaktır.börtü böceğe ev oluyor..la ekosistem diye bişey var siz bilmiyorsunuz araştırın cahillik kadar zararlı bir şey yok malesef
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86081)
13 Ekim 2021 Çarşamba 11:14
Meşe ağaçları 1000 yıl yaşıyorlar 700 yıl sonra yaşlı sayılıyor fakat kurumuyor..bilginiz olsun istedim..insanları doğru bilgilendirmenizi tavsiye ederim..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86063)
12 Ekim 2021 Salı 13:28
kesim cagi gelmdikleri icin kesiliyormus ömrümde böyle sacma bir aciklama görmedim,dünyanin hicbir yerinde böyle bir durum yoktur aklimizla alay etmeyin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86062)
12 Ekim 2021 Salı 12:30
Bingöl ilinin sınırlarını belirleyen o güzelim ağaçlardır. İster güvenlik ister başka bir şey hiçbir gerekçe ile ağaçlar kesilmemeli
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86049)
11 Ekim 2021 Pazartesi 19:56
Dünyada böyle bir saçma proje yoktur yaşlanan ağacın gençleşmesi imkansızdır mümkünatı yoktur bingölün de diger bölgelerdeki gür ve asırlık çınarlara ağaçlara ihtiyacı var yaptıgınız bu yanlışlıktan dönmez iseniz hakkınızda suç duyurusunda bulunulacak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86048)
11 Ekim 2021 Pazartesi 19:41
Allahtan korkun hem yakıyor hem kesiyorsunuz bu zalimliktir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86047)
11 Ekim 2021 Pazartesi 17:25
çok saçma bir açıklama olmuş bence bir ağacın kesim çağına geldiğini ilk defa duyuyorum. bıraksa yüzlerce yıl büyüyecek bir ağacı kesim çağına geldiği için kestiklerini söylüyorlar. 30 yaşıma girecem ilk defa bir ağacın kesim döneminin olduğunu duydum :)
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan:
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin:
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
06.04.2026
03:22
Murat Nehri ve Genç Köprüsü`nün eşsiz manzarası…
Murat Nehri ve Genç Köprüsü'nün eşsiz manzarası…
Bingöl'de karların erimeye başlaması ve devam eden yağışlarla birlikte il sınırlarından geçen Murat Nehri'nde debi yükseldi. Tarihi köprüyle birlikte oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın