KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Valilik 'Ağaç kesimi' ile ilgili açıklama yaptı

Bingöl Valiliği, 'Söz konusu bölmede bulunan meşe ağaçları kesim çağına gelmiş olduğundan, sağlıklı fertler elde etmek, ormanların gençleştirilmesini ve devamlılığını sağlamak için rutin çalışmalar kapsamında kesim işlemleri yapılmaktadır' denildi.

Valilik `Ağaç kesimi` ile ilgili açıklama yaptı
11 EKİM 2021 PAZARTESİ 15:36
20
3036
7
AA aa

Bingöl Valiliği, “Karacehennem Ormanında Ağaç Kıyımı” iddiaları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Bazı sosyal medya hesapları ve haber sitelerinde ‘Bingöl Karacehennem Ormanında Ağaç Kıyımı', ‘Bingöl'de Orman Katliamı' gibi başlıklar ile yapılan ve gerçeği yansıtmayan kasıtlı paylaşımlar nedeniyle Valiliğimizce açıklama yapma gereği duyulmuştur. Buna göre; Bingöl Orman İşletme Müdürlüğümüzce kesimine karar verilen ve çıkarılacak ağaçların belirlendiği 427'nolu bölmede 04.10.2021 tarihinde açık arttırmalı dikili satış ihalesine çıkılmış olup ihale sonuçlandırılmıştır. İhaleye çıkılan bölmede alıcı tarafından yapılacak kesim işlemlerine Orman İşletme Müdürlüğümüz denetiminde başlanmıştır. Söz konusu bölmede bulunan meşe ağaçları kesim çağına gelmiş olduğundan, sağlıklı fertler elde etmek, ormanların gençleştirilmesini ve devamlılığını sağlamak için rutin çalışmalar kapsamında kesim işlemleri yapılmaktadır. Yapılan çalışma ile kurumaya yüz tutmuş orman alanının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca, ormanlarımızın koruma kullanma dengesi içinde halkımızın hizmetine sunulması için ilgili bölmede yapılan çalışmalara bölge köylüleri ile görüşülerek başlanıldığı bilgisi, Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86082)
13 Ekim 2021 Çarşamba 11:20
Bu zihniyetle arpa boyu yol gidilmez dünyanın hiç bir yerinde yere devrilen kuru ağaçların bile ormandan alınması yasaktır.börtü böceğe ev oluyor..la ekosistem diye bişey var siz bilmiyorsunuz araştırın cahillik kadar zararlı bir şey yok malesef
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86081)
13 Ekim 2021 Çarşamba 11:14
Meşe ağaçları 1000 yıl yaşıyorlar 700 yıl sonra yaşlı sayılıyor fakat kurumuyor..bilginiz olsun istedim..insanları doğru bilgilendirmenizi tavsiye ederim..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86063)
12 Ekim 2021 Salı 13:28
kesim cagi gelmdikleri icin kesiliyormus ömrümde böyle sacma bir aciklama görmedim,dünyanin hicbir yerinde böyle bir durum yoktur aklimizla alay etmeyin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86062)
12 Ekim 2021 Salı 12:30
Bingöl ilinin sınırlarını belirleyen o güzelim ağaçlardır. İster güvenlik ister başka bir şey hiçbir gerekçe ile ağaçlar kesilmemeli
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86049)
11 Ekim 2021 Pazartesi 19:56
Dünyada böyle bir saçma proje yoktur yaşlanan ağacın gençleşmesi imkansızdır mümkünatı yoktur bingölün de diger bölgelerdeki gür ve asırlık çınarlara ağaçlara ihtiyacı var yaptıgınız bu yanlışlıktan dönmez iseniz hakkınızda suç duyurusunda bulunulacak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86048)
11 Ekim 2021 Pazartesi 19:41
Allahtan korkun hem yakıyor hem kesiyorsunuz bu zalimliktir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86047)
11 Ekim 2021 Pazartesi 17:25
çok saçma bir açıklama olmuş bence bir ağacın kesim çağına geldiğini ilk defa duyuyorum. bıraksa yüzlerce yıl büyüyecek bir ağacı kesim çağına geldiği için kestiklerini söylüyorlar. 30 yaşıma girecem ilk defa bir ağacın kesim döneminin olduğunu duydum :)
05.06.2026
14:20
TOKİ Bingöl`de 88 konut satacak!
TOKİ Bingöl'de 88 konut satacak!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 64 ilde satışa sunacağı yaklaşık 20 bin konuta ilişkin merak edilen 10 sorunun yanıtını paylaştı. Bingöl'de satışa sunulacak konut sayısı ise 88 olarak açıklandı.
05.06.2026
14:09
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı`da yol balığı…
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı'da yol balığı…
Daha önce çukurlara fidan dikmiştiler, bu kez su dolu çukurlardan balık çıkarıp 'yol balığı' mizahıyla paylaştılar. Kiğı Online Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Cüneyt Cici; 'Başka illerde dağlar delinip tüneller, devasa yollar yapılırken bizler halen çukursuz ve açık bir yol diye haykırıyorsak, bu ilimiz için bir ayıptır!' diye sitemini paylaştı.
05.06.2026
13:44
Emiroğlu, Bingöl`de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
Emiroğlu, Bingöl'de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl Engelliler Platformu temsilcileriyle bir araya gelerek engelli bireylerin karşılaştığı sorun ve talepleri dinledi. Emiroğlu, sorunların takipçisi olacaklarını söyledi.
05.06.2026
01:04
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Tavz-Der tarafından Solhan'da düzenlenen konferansta, Global Sumud Filosu'nda yer alan Eğitimci-Aktivist Nevzat Öylek, yaşadığı süreci ve Gazze gerçeğini anlattı. Gazze'de açlık, susuzluk ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda ciddi sorunların bulunduğunu belirten Öylek, özellikle çocukların ve sivillerin ağır bedeller ödediğini dile getirdi.
04.06.2026
23:14
Bingöl Ilıcalar`da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl Ilıcalar'da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl merkez Ilıcalar Beldesi'nde meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirirken, iki kişi yaralandı. Araç, aniden yola çıkan ata çarptıktan sonra hurdaya döndü.
04.06.2026
22:09
'Köyler Arası Efrayim Bebeğe Umut Turnuvası'
Bingöl'ün SMA tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp için bu kez köyler sahaya iniyor. Düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasından elde edilecek tüm gelir tedavi kampanyasına aktarılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın