KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Vali Usta'dan kadın ve gençlere IPARD çağrısı

Bingöl, bu yıl ilk kez IPARD III programıyla destek kapsamına alındı. Bilgilendirme toplantısında konuşan Vali Usta: 'Gençlerimiz ile kadın çiftçi ve girişimcilerimizin bu desteklerden özellikle faydalanmasını istiyorum. TKDK ve IPARD programları, kırsal kalkınma ve tarım sektörünün modernizasyonu için önemli bir fırsat sunuyor' dedi.

Vali Usta`dan kadın ve gençlere IPARD çağrısı
25 EYLÜL 2024 ÇARŞAMBA 22:54
2
1249
0
AA aa

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Bingöl'de 'IPARD III Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı' gerçekleştirildi.

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıya; Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Bingöl Belediye Başkan V.  Ahmet Altunhan, Avrupa Birliği ve Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı Hasan Hüseyin Han, TKDK Muhasebe Koordinatörü İlhan Çalışkan, İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, TKDK Elazığ İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz, TKDK Diyarbakır İl Koordinatörü Ömer Savaş Özgün, ilgili kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, STK Temsilcileri ve girişimciler katıldı.

Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Toplantının açış ve selamlama konuşmasını Bingöl İl Tarım Müdürü Dr. Burhan Bahadır daha sonra Bingöl'ün tarımsal faaliyetleri içerikli bir sunum yaptı.

Programın sonraki bölümünde Avrupa Birliği ve Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı Hasan Hüseyin Han, IPARD programları ile ilgili bilgi vererek Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanı ile sağlanan projenin üçüncü döneminin uygulandığını ifade etti.

Bingöl ilk kez kapsama alındı

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı da yaptığı konuşmada, IPARD projeleri ile önemli sonuç ve kazanımlar elde edildiğini kaydederek daha önce 42 ilde uygulanan IPARD Programının, 2024 yılından itibaren 81 ilde uygulanmaya başlandığını ve bu kapsamda Bingöl'ün de IPARD III Programıyla birlikte ilk kez bu yıl destek kapsamına alındığını belirtti.

“TKDK ve IPARD programları önemli bir fırsat sunuyor”

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta ise yaptığı konuşmada Bingöl'ün destek kapsamına alınmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek Bingöllü çiftçi ve girişimcilerin bu imkândan faydalanmasını istedi.

Usta: “Bingöl'ümüz tarım ve hayvancılık alanında ciddi bir potansiyele sahip. Bu yıl ilk kez IPARD III programıyla destek kapsamına alındı. Gençlerimiz ile kadın çiftçi ve girişimcilerimizin bu desteklerden özellikle faydalanmasını istiyorum. Böylece hem kendi işlerinin patronu olacak hem de vatandaşlarımıza iş ve istihdam sağlayacaklardır. TKDK ve IPARD programları, kırsal kalkınma ve tarım sektörünün modernizasyonu için önemli bir fırsat sunuyor. İlimizde İlk defa uygulanan IPARD III Programından daha fazla yatırımcının faydalanması için İl Müdürlüğümüz ve Bingöl İrtibat TKDK Yatırım Ofisi koordineli bir şekilde eğitim ve yayım çalışmalarına devam ediyor. IPARD III Programının Bingöl'ümüze, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Toplantının son bölümünde uzmanlar tarafından IPARD III Programının uygulanmasına ilişkin teknik bilgiler verildi.

Toplantı, genel değerlendirme talepler ve soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın