B.Bingölspor Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen kahvaltı programına katılan Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Bingöl Belediyesi'ne devredilen kültür sarayını, üniversiteye vereceğini söyledi. Balkanlıoğlu, gerekçe olarak da belediyenin imkânlarının kısıtlı olmasını gösterdi.
“Herkes müteahhit olmuş”
Dün - 09.00'da B.Bingölspor tesislerinde gerçekleştirilen kahvaltı programına katılan Vali Balkanlıoğlu, kulüp yönetimi, teknik heyet ve futbolcularla bir araya geldi. Toplantıda gelişen sohbette tesisle ilgili izlenimlerini aktaran Vali Balkanlıoğlu, tesisi inşasını yapan müteahhit firmaya sert çıktı.
Balkanlıoğlu: “Bingöl'de müteahhit anlayışı budur. İşi bilenlere lafım yok ancak işi bilmeyen işçi, memur, emekli herkes müteahhit olmuş. Yaptıkları iş ortadadır. Bu kadar kalitesiz bir iş olamaz. Bu tür kalitesiz yapılarla ilgili valilik olarak önlem alacağız. Bundan sonrada böyle kalitesiz yapılara da müsaade etmeyeceğiz” dedi.
“
Kültür sarayını üniversiteye vereceğim”
Bingöl için hayati önem arz eden Bingöl Üniversitesinin yakında faaliyete gireceğini anlatan Vali Balkanlıoğlu, üniversitenin Bingöl için çok önemli olduğunu belirtti ve bu konuda gerekli altyapının hazır hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.
‘Kültür Sarayının Bingöl Belediyesine verildiğini biliyorum' diyen Vali Balkanlıoğlu: “Ancak belediyenin imkânları kısıtlı. İşletmeyi iyi yapamayacaklarını düşündüğüm için de Kültür sarayını belediyeye değil, üniversiteye vereceğim. Belediyenin işletebileceğini, imkânlarının yeterli olduğunu bilsem ve bu işi yapabileceklerinden emin olsam, onlara Hükümet Konağı binasını dahi vermeye hazırım” şeklinde konuştu.
BingolOnline/Bingöl Kent Haber