Proje kapsamında Mevlâna Anadolu Lisesi ve Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini makamında ağırlayan Vali Köşger, çocuklarla uzun süre sohbet etti.
Gelecek nesillerin bilinçli ve şuurlu olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Vali Köşger, “Her birinizin hedeflerine yürümenizi canı gönülden arzu ediyoruz. Özellikle kızlarımızın şuurlu olmaları, gelecekle ilgili tasavvurları olması, tasarıları olması, projeleri, beklentileri olması bizleri çok mutlu ediyor. Bir erkeği eğitirseniz bir kişiyi eğitmiş olursunuz ama bir kadını eğitirseniz bir toplumu, geleceği eğitmiş olursunuz. Dolayısıyla eğitimli olmanız, bilinçli olmanız, şuurlu olmanız, geleceğe iyi hazırlanıyor olmanız bizim açımızdan daha umut vericidir. Sizlerin donanımlı olması, ülkenin geleceği için önem arz eden bir konu. Hepinize başarılar diliyorum. Siz kitap okumaya devam ettikçe biz de size destek olmaya devam edeceğiz. Hangi mesleği seçerseniz seçin, seçtiğiniz mesleği en iyi şekilde severek yapmanızı tavsiye ediyorum. İşe gönlünüzü katarsanız mesleğinizi en iyi şekilde icra edebilirsiniz” diye konuştu.
Ziyarette öğrencilere, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tokuş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Haluk Çakan, Bilgi İşlem Şube Müdürü Ahmet Burtaşkıray ile öğrencilerin okul müdürleri eşlik etti.