KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

Vali Kadir Ekinci'nin 'Mevlid Kandili' Mesajı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Mevlid kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Ekinci mesajında: 'Peygamber efendimizi anma ve anlama vesilesiyle kendimize dönük muhasebeler de yapmalıyız. Maneviyatımızı, birlik ve berberliğimizi, yardımlaşma ve dayanışmamızı risalet kurumu ve evrensel örneklik dolayımında yeniden gözden geçirmeliyiz.'

Vali Kadir Ekinci`nin `Mevlid Kandili` Mesajı
15 EKİM 2021 CUMA 17:45
6
2125
0
AA aa

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Mevlid kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Ekinci, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Âlemlere rahmet olarak gönderilen, bizler için kendisinde sonsuz örneklikler bulunan, güzel ahlakın tamamlayıcısı, nübüvvet zincirinin son halkası Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin yıl dönümünü bir kez daha idrak etmiş bulunuyoruz.

İki cihan güneşi efendimiz, ahlak, adalet, bilgi, sevgi, barış, merhamet, dostluk ve arkadaşlık gibi konulardaki eşsiz rehberliği ile tüm insanlığa bitmez ve tükenmez bir ışık, bir umut ve bir bir muştu olmuştur.

Bu vesileyle onun mübarek misyonunu ve kusursuz kulluğunu yeniden düşünmeli ve anlamaya çalışmalıyız. Vahyin ölü kalpleri dirilten mesajını bizlere ulaştırmak için verdiği muhteşem mücadeleyi, çektiği tarifsiz sıkıntıları yeniden okumalı ve değerlendirmeliyiz.

Peygamber efendimizi anma ve anlama vesilesiyle kendimize dönük muhasebeler de yapmalıyız. Maneviyatımızı, birlik ve berberliğimizi, yardımlaşma ve dayanışmamızı risalet kurumu ve evrensel örneklik dolayımında yeniden gözden geçirmeliyiz. Duygu ve düşüncelerimizi, davranışlarımızı, alışkanlıklarımızı, bireysel ve toplumsal hayatımızı gözden geçirmeli, kendimize çeki düzen vermeli, peygamberimizi en büyük ümit olarak görüp hakikate dair tezlerimizi güncellemeliyiz.

Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümü olan Mevlid Kandili'nin, başta Bingöllü Hemşerilerim olmak üzere bütün Müslüman Âlemi için hayırlara vesile olmasını, Ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa barış, huzur ve saadet getirmesini temenni ederim.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
14:12
Tepki yarattı! Sütaş açıklama yaptı
Tepki yarattı! Sütaş açıklama yaptı
Bingöl merkez Kervansaray bölgesinde dökülen atıklar tepkiye neden oldu. Görüntüler ve tepkiler üzerine açıklama yapan Sütaş; 'Firmamızın böyle bir yönlendirmesi söz konusu değildir. Ayrıca sıvı gübredir, evsel atık değildir. Yağışlı hava nedeniyle çamurdan dolayı kamyonlar tarlaya giremeyince kum ocakları alanına dökmüşler. Çevreye zararlı değil ama gerekli uyarıları da yaptık.'
12.05.2026
13:20
Adalet Bakanlığı 15 bin sözleşmeli personel alacak
Adalet Bakanlığı 15 bin sözleşmeli personel alacak
Adalet Bakanı Akın Gürlek, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 44 farklı unvanda toplam 15 bin sözleşmeli personel alımı yapılacağını açıkladı. Alınacak personellerin unvanları ve sayıları da tek tek sıralandı.
12.05.2026
13:19
Depozito Sistemi`nde kayıt süreci başladı
Depozito Sistemi'nde kayıt süreci başladı
1 Temmuz itibarıyla Türkiye genelinde hayata geçecek Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) uygulaması öncesinde, ambalajlı içecek satan veya servis eden tüm işletmeler dbys.gov.tr üzerinden Depozito Bilgi Yönetim Sistemi'ne kayıt olarak operatörlerini seçebilecek.
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın