KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Vali Kadir Ekinci'nin 'Mevlid Kandili' Mesajı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Mevlid kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Ekinci mesajında: 'Peygamber efendimizi anma ve anlama vesilesiyle kendimize dönük muhasebeler de yapmalıyız. Maneviyatımızı, birlik ve berberliğimizi, yardımlaşma ve dayanışmamızı risalet kurumu ve evrensel örneklik dolayımında yeniden gözden geçirmeliyiz.'

Vali Kadir Ekinci`nin `Mevlid Kandili` Mesajı
15 EKİM 2021 CUMA 17:45
6
2374
0
AA aa

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Mevlid kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Ekinci, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Âlemlere rahmet olarak gönderilen, bizler için kendisinde sonsuz örneklikler bulunan, güzel ahlakın tamamlayıcısı, nübüvvet zincirinin son halkası Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin yıl dönümünü bir kez daha idrak etmiş bulunuyoruz.

İki cihan güneşi efendimiz, ahlak, adalet, bilgi, sevgi, barış, merhamet, dostluk ve arkadaşlık gibi konulardaki eşsiz rehberliği ile tüm insanlığa bitmez ve tükenmez bir ışık, bir umut ve bir bir muştu olmuştur.

Bu vesileyle onun mübarek misyonunu ve kusursuz kulluğunu yeniden düşünmeli ve anlamaya çalışmalıyız. Vahyin ölü kalpleri dirilten mesajını bizlere ulaştırmak için verdiği muhteşem mücadeleyi, çektiği tarifsiz sıkıntıları yeniden okumalı ve değerlendirmeliyiz.

Peygamber efendimizi anma ve anlama vesilesiyle kendimize dönük muhasebeler de yapmalıyız. Maneviyatımızı, birlik ve berberliğimizi, yardımlaşma ve dayanışmamızı risalet kurumu ve evrensel örneklik dolayımında yeniden gözden geçirmeliyiz. Duygu ve düşüncelerimizi, davranışlarımızı, alışkanlıklarımızı, bireysel ve toplumsal hayatımızı gözden geçirmeli, kendimize çeki düzen vermeli, peygamberimizi en büyük ümit olarak görüp hakikate dair tezlerimizi güncellemeliyiz.

Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümü olan Mevlid Kandili'nin, başta Bingöllü Hemşerilerim olmak üzere bütün Müslüman Âlemi için hayırlara vesile olmasını, Ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa barış, huzur ve saadet getirmesini temenni ederim.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.07.2026
14:09
Bingöl`de Yaz Kur`an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları başladı. Kurs ziyaretinde bulunan İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, çocukların kurslarda yalnızca dini bilgi edinmeyeceğini, aynı zamanda güzel ahlak, paylaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerini de yaşayarak öğreneceklerini söyledi.
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
06.07.2026
12:38
Drift ve makas atanların ehliyeti iptal edilecek
Drift ve makas atanların ehliyeti iptal edilecek
TBMM'ye sunulan torba kanun teklifinde, aday sürücülere yönelik trafik cezalarının ağırlaştırılması öngörülüyor. Teklif yasalaşırsa drift yapan, makas atan ve geçiş üstünlüğü bulunan araçlara yol vermeyen aday sürücülerin ehliyetleri kalıcı olarak iptal edilecek.
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın