KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2026 Cuma
°C

Vali güvençer'den tıp bayramı mesajı

Vali Güvençer: “İnsanımıza sunulan bu hizmetlerde şüphesiz en büyük pay; şartlar ne olursa olsun, büyük emek ve özveri ile çalışan hekimlerimiz ve sağlık personelimizindir” dedi.

Vali güvençer`den tıp bayramı mesajı
15 MART 2013 CUMA 10:03
0
1481
0
AA aa

Vali Mustafa Hakan Güvençer, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Mesajında sağlık hizmetlerinin sunulmasında en büyük payın, hekimler ve sağlık personeline ait olduğunu belirten Vali Güvençer: “Çağdaş dünyada, devlet kurumlarının öncelikli görevlerinden bir tanesi de sağlık hizmetleridir. İnsan sağlığının korunması ve mevcut sağlık sorunlarının giderilmesinin en önemli hedeflerden birisi olduğu Sosyal Devlet anlayışı içerisinde, çok eski zamanlardan itibaren hekimlik mesleği önemini hiçbir zaman kaybetmemiş, kutsal bir meslek olarak kabul görmüştür. Ülkemizde de, batılı anlamda ilk tıp okulunun açıldığı tarih olan 14 Mart 1827 yılı nedeniyle, 1919 yılından itibaren 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır” dedi.

Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren her alanda giderek artan yatırımlarıyla, vatandaşa en kaliteli hizmeti sunmaya çalışan Devletimiz, özellikle son yıllarda yaptığı hamlelerle; yatağa bağlı hastalarımız için sunulan evde bakım hizmetleri, hastanelerimizde merkezi randevu sistemine geçilmesi, aile hekimliği uygulamasının başlaması gibi hizmetlerle hastalarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunulmasını sağlamış; yatak kapasitesi artırılan modern hastaneleri, 112 Acil Sağlık İstasyonları, Aile Sağlığı Merkezleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, Yeni Doğan Üniteleri ve helikopter ile uçak ambulans gibi hizmetlerle yapısal anlamda büyük ilerlemeler kaydetmiştir. İnsanımıza sunulan bu hizmetlerde şüphesiz en büyük pay; şartlar ne olursa olsun, büyük emek ve özveri ile çalışan hekimlerimiz ve sağlık personelimizindir. Zorlu kış şartlarının yaşandığı ilimizde kar-kış demeden özellikle ulaşımı güç olan yerlerde bulunan hastalarımıza ulaşmak için, canla başla çalışan sağlık personelimizin hoşgörülü tutumları ve mesleklerine duydukları bağlılık, yerine getirdikleri bu görevin kutsallığını daha da artırmaktadır. Bu nedenle, hekimlerimizin ve sağlık alanında hizmet veren tüm personelimizin, daha iyi çalışma ortamlarına kavuşmaları, daha iyi sosyal imkânlara sahip olmaları için Devletimizce yürütülen çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; ilimizde görev yapan tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart ‘Tıp Bayramı'nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın