İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesi ile Bingöl'e atanan ve dün göreve başlayan Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, merkeze bağlı Yenibaşlar Köyü'nde hayata geçirilen ‘Kanalizasyon ve Doğal Arıtma Projesi'nin açılış törenine katıldı. Balkanlıoğlu, Bingöl'e katkı sağlayacak her türlü projenin arkasında olduğunu ifade etti.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl Milletvekilleri Cevdet Yılmaz, Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu ile birlikte açılış törenine katılan Vali Balkanlıoğlu'na proje hakkında bilgiler veren Proje Danışmanı Cuma Karaarslan, aynı bölgede bulunan Çobantaşı, Alatepe ve Yenibaşlar köylerine toplam 11 bin 600 metre kanalizasyon hattı, 256 adet muayene bacası, 6 adet bin 500 kişilik fosseptik ve bu kanalizasyonlara ait doğal arıtma sistemlerinin kurulduğunu belirtti.
Doğal arıtmaların sonunda akan atıkların temizlenerek bölgedeki Göynük Çay'ına güvenle deşarj edildiğini belirten Karaarslan, bunların maliyetinin ise Yenibaşlar Köyü için 196 bin 600 Euro, Çobantaşı Köyü için 158 bin 645 Euro ve Alatepe Köyü için ise 148 bin Euro olduğunu söyledi. Verilen bilgilerin ardından kısa bir açıklama yapan yeni Vali Balkanlıoğlu, Bingöl e katkı sağlayacak her türlü projenin arkasında olacağını söyledi. Bu açılışın başlangıç olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, daha sonra köylülerle sohbet ederek sıkıntılarını dinledi.
Köylülerin köy içindeki yollarının stabilize isteği ile karşılaşan vali ve vekiller, köylülere bu isteklerinin değerlendirileceğini ve en kısa zamanda çalışma başlatacakları sözünü verdiler. Köydeki gençlerle işsizlik üzerine sohbet eden Vali Balkanlıoğlu, yeni projelerle bu soruna çözüm arayacaklarını belirterek, ilin kalkınması ve en büyük sorun olan işsizlikle mücadelede ellerinden gelenini yapacaklarını ifade etti.
BingolOnline/Bingöl Kent Haber