KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

Uyuşturucuya karşı güneşin doğuşu projesi

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan gençliğinin, madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirilmesi amacı taşıyan “Bingöl Güneşin Doğuşu Projesi” hayata geçirildi.

Uyuşturucuya karşı güneşin doğuşu projesi
29 EKİM 2008 ÇARŞAMBA 09:53
0
1538
0
AA aa
Proje kapsamında dün emniyet müdürlüğü brifing salonunda maddenin zararları ve azaltılmasına yönelik alınması gereken tedbirler hakkında okulların rehber öğretmenlerine konu hakkında bir seminer verildi. Rehber öğretmenler ile işbirliği halinde uyuşturucu maddenin azaltılmasını hedefleyen proje kapsamında verilen seminerde sinevizyon eşliğinde önemli bilgiler aktarıldı. “Ne gibi çalışma yürütebiliriz” gibi görüş alış verişinin yapıldığı seminer soru-cevap şeklinde devam etti. Projedeki temel amacın bağımlılığın hedefi olan gençleri sıkmadan, meraklarını uyandırmadan ve madde kullanımına başlamadan bilinçlendirmek, madde kullanımını engellemek ve yaşanılan tecrübeleri anlatmak olduğunu vurgulayan İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürü Zafer Ercan; “Gençlerimizi alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri a­lmak zorundayız” dedi. Projedeki en büyük hedefin asla Nasihat vermemek olduğunu vurgulayan Ercan; “Madde bağımlılığı eğitimi alan gençlerin bu maddelerle karşılaştıklarında tavırlarını net olarak göstermeleri ve kurulan tuzaklara düşmemeleri gerçekleşecektir. Eğitim alan gençlerin kendi akranlarını da koruyan düzeye gelmeleri sağlanacaktır. Proje içerisinde gerçekleştirilecek sanatsal faaliyetlerle hem birlikte hareket etme, hem de üretken olmaları hedeflenmektedir. Gençlerde önce kendilerine, sonra çevrelerine karşı sorumluluk duygularının artması beklenmektedir. Proje içerisinde yer alan bilgilendirme çalışmalarının Bingöl Merkez ve İlçeler dahil tüm öğrencilere uygulanması hedeflenmektedir. Düzenlenecek spor turnuvaları ile birlik-beraberlik pekiştirilecek, bağımlılığa karşı spor mesajı verilecektir” ifadelerini kullandı.
Projenin kapsamı
Projenin merkez ve ilçelerde bulunan lise ve dengi okullar ile ilköğretim okulları 2. kademe öğrencilerinin tümüne uygulanacağını ifade eden Ercan; “Bingöl'de bulunan tüm Rehberlik Öğretmenlerinin madde bağımlılığı konusunda özel eğitimden geçirilmeleri ve KOM Şube Müdürü ile doğrudan 24 saat irtibat halinde olmaları sağlanacaktır. Okul yönetici ve öğretmenlerinin bilinçlendirilme toplantıları tüm Milli Eğitim Personeline ulaşılacak şekilde gerçekleştirilecektir.
Okullardan karma oluşturularak kurulacak tiyatro gurubu ile bağımlılık temalı tiyatro oyunu hazırlanarak, öğrencilere sahnelenecektir. Eğitim-öğretim yılı içerisinde farklı spor müsabakaları okullar arası turnuva halinde yapılması sağlanacaktır.
TCK 192–4'e göre maddeye başlamış ama bırakmak çabasında olan gençlere RAM Merkez ile birlikte bağımlılık danışmanlığı hizmeti verilecektir” dedi.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın