Her şeyin günlük gülistanlık gösterildiği ülkemizde her gün yüzlerce esnafın kepenk kapattığını söyleyen Ürek; “Memur ve işçiler ay sonunu getirmemekte, köylü tarlasını ekememekte, hayvancılık sektörü can çekişmektedir. İşsizler ordusuna her gün binlerce kişi eklenmektedir. AKP iktidara gelirken 100 dolar olan kömürün tonu bugün 600 dolara yaklaşması, yaklaşan kışla birlikte bu fiyatlar vatandaşı kara kara düşündürmektedir. Her gün gelen zam haberleri halkı canından bezdirmektedir. Petrol fiyatlarının 60 doların altına düşüşü dünya ülkelerinde petrol ürünlerinde indirime gidilirken, ülkemizde bu düşüş akaryakıta yansıtılmaktadır. Dünyanın en pahalı yakıtı bizde satılmaktadır. Ama ne yazık ki hükümet ve yandaşları ihale, vurgun ve talan peşinde koşmaktadırlar. Bu durum ilimize de yansımaktadır” dedi.
Seçim öncesi verilen halkı kandırmaya yönelik hiçbir sözün yerine getirilmediğini belirten Ürek, başta doğalgaz ve havaalanı olmak üzere hiçbir konuda en ufak bir yatırım ilimize yansıtılmadığını ve belediyenin halinin içler acısı olduğunu söyledi.
Ülke çapında rekor bir oyla üç milletvekili ve belediye başkanı veren Bingöl halkının artık gaflet uykusundan uyanmasını gerektiğini söyleyen Ürek; “Halkımızın Bingöl'de ve Türkiye'de olup bitenleri görmelerini temenni ediyorum. Milleti kandırmak için her yolu mubah gören AKP'nin mumu yatsıya kadar yanmıştır. Bu ampulün ömrü dolmuştur. Vaat ettikleri bugüne kadar yapamayanlara gerekli cevabı milletimiz verecektir” şeklinde konuştu.