KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Üniversitenin olumlu getirileri oldu

Bingöl Üniversitesi Güneşin Doğuşu Derneği Başkan Yardımcısı Nurullah Çağlayan, Bingöl Üniversitesi'nin kuruluşunun Bingöl'e olumlu getirilerinin olduğunu söyledi.

Üniversitenin olumlu getirileri oldu
12 OCAK 2011 ÇARŞAMBA 08:41
0
3716
0
AA aa

Güneşin Doğuşu Derneği, kuruluş sürecinde yapmış oldukları etkinlikleri yeni yerinde ve yeni yönetimiyle daha güçlü ve daha kararlı bir şekilde çalışmalarına başladığını belirten Bingöl Üniversitesi Güneşin Doğuşu Derneği Başkan Yardımcısı Çağlayan, “Bingöl Üniversitesi'nin kuruluşu elbette şehrimize birçok olumlu getirileri olmuştur. Bu getirilerin yanında üniversite öğrencilerinin sorunlarını, Bingöl gençliğinin sorunlarını görüp bu sorunları dile getirmek ve bu sorunların çözümünde bir nebze olsa da katkıda bulunmak amacıyla derneğimiz yeni yerinde ve yeni yönetimiyle daha kararlı bir şekilde hizmet etmeye başlamıştır” dedi. 

Dernek olarak yapmayı planladıkları çalışmaları açıklayan ve bu çalışmaların başında ilk sırada yer alan işsizliğe vurgu yapan Çağlayan, “Bu yeni dönemde Bingöl gençliğine yönelik yapacağımız projeler arasında, en önemli sorunlarımızdan biri olan işsizlik problemini en aza indirmek amacıyla geçlerimize yönelik projeleri hayata geçirmek ve farklı istihdam alanları oluşturmak. Gençlerimizin toplumun sorunlarından haberdar olup bu sorunlara karşı daha duyarlı olmaları Bingöllümüzü daha illeri bir seviyeye ulaştırmak ve Bingöllümüzü en iyi şekilde temsil etmek.

 Gençlerimizin geçmişten gelen örf, adet, ananelerimize daha bağlı toplumsal norm ve kuralara daha duyarlı bir nesil oluşturmak. Bingöl gençliğine ve üniversite gençliğine yönelik farklı sosyal aktivitelerde bulunma olanakları oluşturmak. Gençlerimizin farklı alanlara yönelmelerini sağlamak ve madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak.

Gençlere eğitim alanında uzman kişiler tarafından seminer ve konferanslar düzenlemek. Bingöl halkı ve üniversite gençliği arasında duyarlı bir bağ oluşturarak halkın öğrenciyi bir meta olarak algılama anlayışını ortadan kaldırmak ve öğrencilerin sosyolojik olarak toplumun norm ve ananelerine duyarlı olmalarını sağlamak.

Bu amaçlar doğrultusunda kurulmuş olan derneğimize Bingöl halkının, şehrin bürokratlarının ve değerli iş adamlarımızın duyarlı davranmalarını bekler aksi bir durumda sahip çıkılmayan gençlerimizin farklı alanlara kanalize olmalarını engellemeyerek hüsran dolu bir geleceğin oluşmasına neden olabiliriz! Derneğin oluşmasında maddi ve manevi katkıları bulunan herkese teşekkürü bir borç bilir. Özellikle katkılarından dolayı Sayın Belediye Başkanımız Serdar Atalay ve AK Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay'a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.02.2026
00:36
Bingöl için sağanak ve yoğun kar uyarısı
Bingöl için sağanak ve yoğun kar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak, sıcaklıklar düşecek. Bingöl için ise sağanak ve yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.
24.02.2026
22:31
Serdar Turhan`dan bir jest daha! 60 Yataklı Çocuk Evleri Sitesi İçin İmzalar Atıldı
Serdar Turhan'dan bir jest daha! 60 Yataklı Çocuk Evleri Sitesi İçin İmzalar Atıldı
Bingöl'de korunma ve bakım ihtiyacı olan çocuklar için 60 yatak kapasiteli, 6 yaşam biriminden oluşacak 'Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin yapımı için iş birliği protokolü imzalandı. Projenin 12 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.
24.02.2026
22:03
Bingöl`de Ramazan Coşkusu Sahnelere Taşınıyor
Bingöl'de Ramazan Coşkusu Sahnelere Taşınıyor
Bingöl Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri 25 Şubat–17 Mart tarihleri arasında tiyatrodan konsere, çocuk oyunlarından sahne gösterilerine kadar zengin bir programla vatandaşlarla buluşacak. Tüm etkinlikler saat 20.30'da Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
24.02.2026
22:02
Genç`te TYP Kurası Sonuçlandı
Genç'te TYP Kurası Sonuçlandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bingöl İl Müdürlüğü ile Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen TYP kapsamında Genç ilçesinde 1116 başvuru arasından 35 kişi asil olarak belirlendi. Program 2 Mart'ta başlayacak.
24.02.2026
22:00
Bingöl`de KYK`lı Gençlerden Köy Okuluna ‘Isıtan Eller` Projesi
Bingöl'de KYK'lı Gençlerden Köy Okuluna 'Isıtan Eller' Projesi
Bingöl'de KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan üniversiteli gençler, el emeğiyle ördükleri atkı ve bereleri köy okulundaki öğrencilere hediye etti. 'Isıtan Eller' projesiyle hem dayanışma büyüdü hem minik yürekler ısındı.
24.02.2026
21:59
Bingöl`de Özel İdare Ekipleri Zorlu Mesaisini Sürdürüyor
Bingöl'de Özel İdare Ekipleri Zorlu Mesaisini Sürdürüyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy ve mezra yolları, İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışmasıyla yeniden ulaşıma açılıyor. Ekipler, Ramazan ayında da sahadaki mesaisine ara vermiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın