KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Temmuz 2026 Salı
°C

Üniversitenin olumlu getirileri oldu

Bingöl Üniversitesi Güneşin Doğuşu Derneği Başkan Yardımcısı Nurullah Çağlayan, Bingöl Üniversitesi'nin kuruluşunun Bingöl'e olumlu getirilerinin olduğunu söyledi.

Üniversitenin olumlu getirileri oldu
12 OCAK 2011 ÇARŞAMBA 08:41
0
3966
0
AA aa

Güneşin Doğuşu Derneği, kuruluş sürecinde yapmış oldukları etkinlikleri yeni yerinde ve yeni yönetimiyle daha güçlü ve daha kararlı bir şekilde çalışmalarına başladığını belirten Bingöl Üniversitesi Güneşin Doğuşu Derneği Başkan Yardımcısı Çağlayan, “Bingöl Üniversitesi'nin kuruluşu elbette şehrimize birçok olumlu getirileri olmuştur. Bu getirilerin yanında üniversite öğrencilerinin sorunlarını, Bingöl gençliğinin sorunlarını görüp bu sorunları dile getirmek ve bu sorunların çözümünde bir nebze olsa da katkıda bulunmak amacıyla derneğimiz yeni yerinde ve yeni yönetimiyle daha kararlı bir şekilde hizmet etmeye başlamıştır” dedi. 

Dernek olarak yapmayı planladıkları çalışmaları açıklayan ve bu çalışmaların başında ilk sırada yer alan işsizliğe vurgu yapan Çağlayan, “Bu yeni dönemde Bingöl gençliğine yönelik yapacağımız projeler arasında, en önemli sorunlarımızdan biri olan işsizlik problemini en aza indirmek amacıyla geçlerimize yönelik projeleri hayata geçirmek ve farklı istihdam alanları oluşturmak. Gençlerimizin toplumun sorunlarından haberdar olup bu sorunlara karşı daha duyarlı olmaları Bingöllümüzü daha illeri bir seviyeye ulaştırmak ve Bingöllümüzü en iyi şekilde temsil etmek.

 Gençlerimizin geçmişten gelen örf, adet, ananelerimize daha bağlı toplumsal norm ve kuralara daha duyarlı bir nesil oluşturmak. Bingöl gençliğine ve üniversite gençliğine yönelik farklı sosyal aktivitelerde bulunma olanakları oluşturmak. Gençlerimizin farklı alanlara yönelmelerini sağlamak ve madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak.

Gençlere eğitim alanında uzman kişiler tarafından seminer ve konferanslar düzenlemek. Bingöl halkı ve üniversite gençliği arasında duyarlı bir bağ oluşturarak halkın öğrenciyi bir meta olarak algılama anlayışını ortadan kaldırmak ve öğrencilerin sosyolojik olarak toplumun norm ve ananelerine duyarlı olmalarını sağlamak.

Bu amaçlar doğrultusunda kurulmuş olan derneğimize Bingöl halkının, şehrin bürokratlarının ve değerli iş adamlarımızın duyarlı davranmalarını bekler aksi bir durumda sahip çıkılmayan gençlerimizin farklı alanlara kanalize olmalarını engellemeyerek hüsran dolu bir geleceğin oluşmasına neden olabiliriz! Derneğin oluşmasında maddi ve manevi katkıları bulunan herkese teşekkürü bir borç bilir. Özellikle katkılarından dolayı Sayın Belediye Başkanımız Serdar Atalay ve AK Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay'a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.07.2026
12:06
Fırat Havzası Projesi`yle Bingöl`e kırsal kalkınma desteği
Fırat Havzası Projesi'yle Bingöl'e kırsal kalkınma desteği
Bingöl dahil 6 ildeki 400 orman köyünde yaklaşık 40 bin haneye ulaşılması hedeflenen proje çerçevesinde başta kadınlar ve gençler olmak üzere kırsal alanda üretim yapan vatandaşlara yaklaşık 86 milyon avro tutarında hibe ve kredi desteği sağlanacak. Bingöl'ün 5 ilçesi projeden yararlanacak. İşte o ilçeler ve detayları…
21.07.2026
11:08
Bingöl`de araç uçuruma yuvarlandı: 1 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'de araç uçuruma yuvarlandı: 1 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde aracın uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.
21.07.2026
00:22
Terör soruşturmalarında yeni dönem! Tüm illerde özel bürolar kurulacak
Terör soruşturmalarında yeni dönem! Tüm illerde özel bürolar kurulacak
Adalet Bakanı Akın Gürlek'in talimatıyla, terör suçlarına ilişkin soruşturmaların daha etkin, koordineli ve uzmanlaşmış şekilde yürütülmesi amacıyla tüm il Cumhuriyet başsavcılıkları bünyesinde müstakil 'Terör Suçları Soruşturma Büroları' kurulmasına karar verildi.
21.07.2026
00:03
Suudi Arabistan`dan umre vizesinde yeni düzenleme
Suudi Arabistan'dan umre vizesinde yeni düzenleme
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, çok girişli umre vizesinin kullanım şartlarında değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeyle vize sahipleri, vizenin geçerlilik süresi boyunca ülkeye birden fazla kez giriş ve çıkış yapabilecek. Ancak toplam konaklama süresi 90 günle sınırlandırılacak.
20.07.2026
23:51
Cevdet Yılmaz:
Cevdet Yılmaz: 'Kıbrıs hiçbir zaman bir Rum adası olmayacaktır'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yanında olmaya devam edeceğini belirterek, 'Kıbrıs hiçbir zaman bir Rum adası olmayacaktır' dedi.
20.07.2026
23:50
Çakan, Ağrı`daki görevine başladı
Çakan, Ağrı'daki görevine başladı
Bingöl İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinden Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Abdulhaluk Çakan, düzenlenen devir teslim töreniyle yeni görevine başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın