KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Üniversitenin olumlu getirileri oldu

Bingöl Üniversitesi Güneşin Doğuşu Derneği Başkan Yardımcısı Nurullah Çağlayan, Bingöl Üniversitesi'nin kuruluşunun Bingöl'e olumlu getirilerinin olduğunu söyledi.

Üniversitenin olumlu getirileri oldu
12 OCAK 2011 ÇARŞAMBA 08:41
0
3964
0
AA aa

Güneşin Doğuşu Derneği, kuruluş sürecinde yapmış oldukları etkinlikleri yeni yerinde ve yeni yönetimiyle daha güçlü ve daha kararlı bir şekilde çalışmalarına başladığını belirten Bingöl Üniversitesi Güneşin Doğuşu Derneği Başkan Yardımcısı Çağlayan, “Bingöl Üniversitesi'nin kuruluşu elbette şehrimize birçok olumlu getirileri olmuştur. Bu getirilerin yanında üniversite öğrencilerinin sorunlarını, Bingöl gençliğinin sorunlarını görüp bu sorunları dile getirmek ve bu sorunların çözümünde bir nebze olsa da katkıda bulunmak amacıyla derneğimiz yeni yerinde ve yeni yönetimiyle daha kararlı bir şekilde hizmet etmeye başlamıştır” dedi. 

Dernek olarak yapmayı planladıkları çalışmaları açıklayan ve bu çalışmaların başında ilk sırada yer alan işsizliğe vurgu yapan Çağlayan, “Bu yeni dönemde Bingöl gençliğine yönelik yapacağımız projeler arasında, en önemli sorunlarımızdan biri olan işsizlik problemini en aza indirmek amacıyla geçlerimize yönelik projeleri hayata geçirmek ve farklı istihdam alanları oluşturmak. Gençlerimizin toplumun sorunlarından haberdar olup bu sorunlara karşı daha duyarlı olmaları Bingöllümüzü daha illeri bir seviyeye ulaştırmak ve Bingöllümüzü en iyi şekilde temsil etmek.

 Gençlerimizin geçmişten gelen örf, adet, ananelerimize daha bağlı toplumsal norm ve kuralara daha duyarlı bir nesil oluşturmak. Bingöl gençliğine ve üniversite gençliğine yönelik farklı sosyal aktivitelerde bulunma olanakları oluşturmak. Gençlerimizin farklı alanlara yönelmelerini sağlamak ve madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak.

Gençlere eğitim alanında uzman kişiler tarafından seminer ve konferanslar düzenlemek. Bingöl halkı ve üniversite gençliği arasında duyarlı bir bağ oluşturarak halkın öğrenciyi bir meta olarak algılama anlayışını ortadan kaldırmak ve öğrencilerin sosyolojik olarak toplumun norm ve ananelerine duyarlı olmalarını sağlamak.

Bu amaçlar doğrultusunda kurulmuş olan derneğimize Bingöl halkının, şehrin bürokratlarının ve değerli iş adamlarımızın duyarlı davranmalarını bekler aksi bir durumda sahip çıkılmayan gençlerimizin farklı alanlara kanalize olmalarını engellemeyerek hüsran dolu bir geleceğin oluşmasına neden olabiliriz! Derneğin oluşmasında maddi ve manevi katkıları bulunan herkese teşekkürü bir borç bilir. Özellikle katkılarından dolayı Sayın Belediye Başkanımız Serdar Atalay ve AK Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay'a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.07.2026
10:24
Bingöl`de jandarmadan bir haftada 7 tutuklama
Bingöl'de jandarmadan bir haftada 7 tutuklama
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 10-17 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürütülen çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 kişi yakalanarak tutuklandı. Aynı dönemde gerçekleştirilen 17 olayda 6 bin 905 kök kenevir, 521 gram esrar ve 1 tabanca ele geçirildi.
20.07.2026
10:13
Motorine bir zam daha! Bu gece pompaya yansıyacak
Motorine bir zam daha! Bu gece pompaya yansıyacak
ABD-İran arasındaki saldırılar nedeniyle petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıta zam olarak yansıyor. Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına 1 lira 12 kuruş zam yapılması bekleniyor.
20.07.2026
09:55
Genç`te 810 kişilik kapalı spor salonu için ilk kazma vuruldu
Genç'te 810 kişilik kapalı spor salonu için ilk kazma vuruldu
Bingöl'ün Genç ilçesinde yapımı planlanan 810 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu projesinde kazı çalışmalarına başlandı.
20.07.2026
09:41
Bingöl`de bir haftada 23 şüpheli yakalandı
Bingöl'de bir haftada 23 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerince 10-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışmalarda, aranan 10 kişi ile çeşitli suçlara karıştığı belirlenen 13 şüpheli yakalandı.
20.07.2026
09:22
Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Sert, Bingöl`de teşkilat ve çalışanlarla buluştu
Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Sert, Bingöl'de teşkilat ve çalışanlarla buluştu
HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Bingöl'de gerçekleştirdiği ziyaretlerde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini dinledi. Sert, Bingöl Şube Başkanlığına destek mesajı vererek, 'Bingöl Şubemizin her zaman yanındayız' dedi.
20.07.2026
09:05
Alanya`daki kazada hayatını kaybetti
Alanya'daki kazada hayatını kaybetti
Antalya'nın Alanya ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarptığı Bingöllü hemşehrimiz 54 yaşındaki Yaşar Gören hayatını kaybetti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın