KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Aralık 2025 Salı
°C

Üniversitenin olumlu getirileri oldu

Bingöl Üniversitesi Güneşin Doğuşu Derneği Başkan Yardımcısı Nurullah Çağlayan, Bingöl Üniversitesi'nin kuruluşunun Bingöl'e olumlu getirilerinin olduğunu söyledi.

Üniversitenin olumlu getirileri oldu
12 OCAK 2011 ÇARŞAMBA 08:41
0
3638
0
AA aa

Güneşin Doğuşu Derneği, kuruluş sürecinde yapmış oldukları etkinlikleri yeni yerinde ve yeni yönetimiyle daha güçlü ve daha kararlı bir şekilde çalışmalarına başladığını belirten Bingöl Üniversitesi Güneşin Doğuşu Derneği Başkan Yardımcısı Çağlayan, “Bingöl Üniversitesi'nin kuruluşu elbette şehrimize birçok olumlu getirileri olmuştur. Bu getirilerin yanında üniversite öğrencilerinin sorunlarını, Bingöl gençliğinin sorunlarını görüp bu sorunları dile getirmek ve bu sorunların çözümünde bir nebze olsa da katkıda bulunmak amacıyla derneğimiz yeni yerinde ve yeni yönetimiyle daha kararlı bir şekilde hizmet etmeye başlamıştır” dedi. 

Dernek olarak yapmayı planladıkları çalışmaları açıklayan ve bu çalışmaların başında ilk sırada yer alan işsizliğe vurgu yapan Çağlayan, “Bu yeni dönemde Bingöl gençliğine yönelik yapacağımız projeler arasında, en önemli sorunlarımızdan biri olan işsizlik problemini en aza indirmek amacıyla geçlerimize yönelik projeleri hayata geçirmek ve farklı istihdam alanları oluşturmak. Gençlerimizin toplumun sorunlarından haberdar olup bu sorunlara karşı daha duyarlı olmaları Bingöllümüzü daha illeri bir seviyeye ulaştırmak ve Bingöllümüzü en iyi şekilde temsil etmek.

 Gençlerimizin geçmişten gelen örf, adet, ananelerimize daha bağlı toplumsal norm ve kuralara daha duyarlı bir nesil oluşturmak. Bingöl gençliğine ve üniversite gençliğine yönelik farklı sosyal aktivitelerde bulunma olanakları oluşturmak. Gençlerimizin farklı alanlara yönelmelerini sağlamak ve madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak.

Gençlere eğitim alanında uzman kişiler tarafından seminer ve konferanslar düzenlemek. Bingöl halkı ve üniversite gençliği arasında duyarlı bir bağ oluşturarak halkın öğrenciyi bir meta olarak algılama anlayışını ortadan kaldırmak ve öğrencilerin sosyolojik olarak toplumun norm ve ananelerine duyarlı olmalarını sağlamak.

Bu amaçlar doğrultusunda kurulmuş olan derneğimize Bingöl halkının, şehrin bürokratlarının ve değerli iş adamlarımızın duyarlı davranmalarını bekler aksi bir durumda sahip çıkılmayan gençlerimizin farklı alanlara kanalize olmalarını engellemeyerek hüsran dolu bir geleceğin oluşmasına neden olabiliriz! Derneğin oluşmasında maddi ve manevi katkıları bulunan herkese teşekkürü bir borç bilir. Özellikle katkılarından dolayı Sayın Belediye Başkanımız Serdar Atalay ve AK Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay'a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.12.2025
15:24
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye, çok daha güçlü bir Türkiye demektir'
AK Parti Bingöl Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de yaptığı konuşmada terör yapılanmalarının dış güçler tarafından araç olarak kullanıldığını belirterek, 'Terörsüz Türkiye, güçlü ve huzurlu bir geleceğin anahtarıdır' dedi.
30.12.2025
14:59
Hisarcıklıoğlu`na Fahri Hemşehrilik Beratı
Hisarcıklıoğlu'na Fahri Hemşehrilik Beratı
Bingöl Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı verilmesi kararlaştırıldı. Kararın ardından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'ın teşrifleriyle düzenlenen törenle paye ve berat takdim edildi.
30.12.2025
14:29
'Korsan emlakçılar piyasayı manipüle ediyor'
Mülk ve kira fiyatlarındaki kontrolsüz artışların korsan emlakçılardan kaynaklandığını belirten Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, yetki belgesi olmayan kişilerin sektöre verdiği zarara dikkat çekerek; 'Bu meslekle ilgisi olmayan şahıslar hem vatandaşları mağdur ediyor hem de mesleğimizi yıpratıyor' dedi.
30.12.2025
14:04
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Türkiye, belirsizlikler ortasında istikrar adası'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de yaptığı konuşmada Türkiye'nin küresel belirsizliklere rağmen büyümesini sürdürdüğünü belirterek, 'Savaşların ve çatışmaların ortasında istikrarla yoluna devam eden bir Türkiye var' dedi. Yılmaz, Türkiye ekonomisinin bu yıl 1,5 trilyon doları aşacağını, enflasyonda ise 2027'de tek haneli rakamların hedeflendiğini söyledi.
30.12.2025
13:26
Bayraktar, Kadın Meclisi`nin Kitap Atölyesinde Okurlarla Buluştu
Bayraktar, Kadın Meclisi'nin Kitap Atölyesinde Okurlarla Buluştu
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Turhan Kitap-Kırtasiye'de düzenlenen Kitap Atölyesi programında Gazeteci Yazar Hakim Bayraktar, Aşkın Sağı Solu adlı romanı üzerine söyleşide bulundu ve kitaplarını imzaladı.
30.12.2025
12:23
Bingöl`de Mesleki Yarışmalara Selahaddin Eyyubi Damgası
Bingöl'de Mesleki Yarışmalara Selahaddin Eyyubi Damgası
2025–2026 Mesleki Yarışmaları Bingöl il finallerinde Kur'an-ı Kerim, hafızlık, ezan ve hutbe okuma dallarında Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, lise ve ortaokul kategorilerinin tamamında dereceler elde ederek Bingöl'ü bölge finallerinde temsil etme hakkı kazandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın