KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Üniversitenin olumlu getirileri oldu

Bingöl Üniversitesi Güneşin Doğuşu Derneği Başkan Yardımcısı Nurullah Çağlayan, Bingöl Üniversitesi'nin kuruluşunun Bingöl'e olumlu getirilerinin olduğunu söyledi.

Üniversitenin olumlu getirileri oldu
12 OCAK 2011 ÇARŞAMBA 08:41
0
3694
0
AA aa

Güneşin Doğuşu Derneği, kuruluş sürecinde yapmış oldukları etkinlikleri yeni yerinde ve yeni yönetimiyle daha güçlü ve daha kararlı bir şekilde çalışmalarına başladığını belirten Bingöl Üniversitesi Güneşin Doğuşu Derneği Başkan Yardımcısı Çağlayan, “Bingöl Üniversitesi'nin kuruluşu elbette şehrimize birçok olumlu getirileri olmuştur. Bu getirilerin yanında üniversite öğrencilerinin sorunlarını, Bingöl gençliğinin sorunlarını görüp bu sorunları dile getirmek ve bu sorunların çözümünde bir nebze olsa da katkıda bulunmak amacıyla derneğimiz yeni yerinde ve yeni yönetimiyle daha kararlı bir şekilde hizmet etmeye başlamıştır” dedi. 

Dernek olarak yapmayı planladıkları çalışmaları açıklayan ve bu çalışmaların başında ilk sırada yer alan işsizliğe vurgu yapan Çağlayan, “Bu yeni dönemde Bingöl gençliğine yönelik yapacağımız projeler arasında, en önemli sorunlarımızdan biri olan işsizlik problemini en aza indirmek amacıyla geçlerimize yönelik projeleri hayata geçirmek ve farklı istihdam alanları oluşturmak. Gençlerimizin toplumun sorunlarından haberdar olup bu sorunlara karşı daha duyarlı olmaları Bingöllümüzü daha illeri bir seviyeye ulaştırmak ve Bingöllümüzü en iyi şekilde temsil etmek.

 Gençlerimizin geçmişten gelen örf, adet, ananelerimize daha bağlı toplumsal norm ve kuralara daha duyarlı bir nesil oluşturmak. Bingöl gençliğine ve üniversite gençliğine yönelik farklı sosyal aktivitelerde bulunma olanakları oluşturmak. Gençlerimizin farklı alanlara yönelmelerini sağlamak ve madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak.

Gençlere eğitim alanında uzman kişiler tarafından seminer ve konferanslar düzenlemek. Bingöl halkı ve üniversite gençliği arasında duyarlı bir bağ oluşturarak halkın öğrenciyi bir meta olarak algılama anlayışını ortadan kaldırmak ve öğrencilerin sosyolojik olarak toplumun norm ve ananelerine duyarlı olmalarını sağlamak.

Bu amaçlar doğrultusunda kurulmuş olan derneğimize Bingöl halkının, şehrin bürokratlarının ve değerli iş adamlarımızın duyarlı davranmalarını bekler aksi bir durumda sahip çıkılmayan gençlerimizin farklı alanlara kanalize olmalarını engellemeyerek hüsran dolu bir geleceğin oluşmasına neden olabiliriz! Derneğin oluşmasında maddi ve manevi katkıları bulunan herkese teşekkürü bir borç bilir. Özellikle katkılarından dolayı Sayın Belediye Başkanımız Serdar Atalay ve AK Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay'a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.02.2026
16:47
Bingöl`deki barajlarda su seviyesi ne kadar?
Bingöl'deki barajlarda su seviyesi ne kadar?
Soruyu yanıtlayan DSİ 94 Şube Müdürü Murat Aydın, günlük otomatik ölçüm sonuçlarını paylaşarak gelecek yaz için öngörüsünü aktardı. İşte barajlardaki son durum…
11.02.2026
15:36
Bingöl`de halkoyunları il yarışması düzenlenecek
Bingöl'de halkoyunları il yarışması düzenlenecek
Okul Sporları ve Kulüpler arası il yarışmalarında dereceye girenler grup yarışmasında Bingöl'ü temsil edecekler. Bayram: 'Gelin, kültürümüzün renklerini birlikte yaşayalım, gençlerimizin emeğine ve heyecanına birlikte tanıklık edelim.'
11.02.2026
15:09
7 yıllık gönüllülük mücadelesi ilgisizliğe yenildi! Verilen sözler tutulmadı!
7 yıllık gönüllülük mücadelesi ilgisizliğe yenildi! Verilen sözler tutulmadı!
Bingöl'ü yaklaşık 7 yıldır sosyal sorumluluk alanında gönüllülük esasıyla temsil eden Genç İçin Bir Saat Derneği, yaşadığı maddi zorluklar ve verilen destek sözlerinin tutulmaması nedeniyle dernek ofisini kapatma kararı aldı. Dernek yönetimi, faaliyetlerin sona ermediğini ancak artık kira yükü olmadan konteyner alanında sürdürüleceğini duyurdu.
11.02.2026
14:45
Bingöl`de kar günlük yaşamı olumsuz etkiledi!
Bingöl'de kar günlük yaşamı olumsuz etkiledi!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaklaşık 40 gündür aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilerken, eğitime 1 gün ara verildi. Bingöl-Muş kara yolunda ise tipi nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 80 kişi ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.
10.02.2026
13:05
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Türkiye genelinde boşanma oranlarının en düşük ve en yüksek olduğu iller belli oldu. Boşanmanın en yaygın görüldüğü il İzmir olurken, en düşük oran Hakkâri'de kaydedildi. Bingöl'ün listedeki yeri ise şöyle;
10.02.2026
12:43
Meteoroloji`den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Meteoroloji'den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Yoğun kar ve sağanak uyarısı yapılan Bingöl için çığ tehlikesi ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın