KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2026 Salı
°C

Üniversite fiyatına kreş

Çocuğunu anaokuluna göndermek isteyen veliler “küçük” bir serveti gözden çıkarmak zorunda kalıyor

Üniversite fiyatına kreş
03 AĞUSTOS 2007 CUMA 11:17
0
1170
0
AA aa
İstanbul'daki ana okullarının fiyatları yıllık 5 ila 16 bin YTL arasında değişiyor. Ek masraflarla birlikte ücret yılda 20 bin YTL'yi geçiyor. Akşam gazetesi'nin haberine göre, eğitim kalitesiyle adını duyuran TED İstanbul Ana Okulları, kapıyı 16 bin YTL'den açarak en pahalı okul olma unvanını elinde tutuyor. Yabancı dil eğitimi, müzik, resim gibi derslerin verildiği anaokulunda, çocukların kişisel gelişimi için önemli olan unsurlar da dersler ve oyunlar aracılığıyla işleniyor. Fiyat aralıkları 5 ila 16 bin YTL arasında değişen anaokularından aileler, bütçelerine göre tercih yapıyor. Yıllık on aylık eğitim için KDV dahil, Fevziye Mektepleri Ana Okulları 12 bin 474 YTL, Terakki Vakfı Ana Okulları 11 bin 300 YTL, Eyüboğlu Eğitim Kurumları Ana Okulları 10 bin YTL, İSTEK Vakfı Ana Okulları 8 bin 100 YTL talep ederken daha mütevazı eğitim veren kurumlar 5 ila 7 bin YTL arasında ücret belirliyor. Okulların aldıkları ücretler, çocuklara yönelik ek hizmetlerle birlikte bazı anaokullarında yıllık 20 bin YTL'yi geçebiliyor. Ana okullarında çocuklara, yabancı dil, müzik, resim, bale, binicilik, halk oyunları gibi spor ve sanat aktiviteleri sunuluyor. Uzman ekiplerin çalıştığı anaokullarında, sağlık ekipleri çocukların hastalıklarıyla ilgileniyor.

AR-EL EĞİTİM KURUMLARI7.350 YTL + KDV
ALTINTOP ÇOCUKEVİ14.400 YTL
ÖZEL KÜÇÜKLERİN YERİ ANA OKULU10.800 YTL+KDV
AFACAN ÇOCUKEVİ 6.000 YTL+KDV
FEVZİYE MEKTEPLERİ VAKFI12.474 YTL
BEYKOZ DOĞA ANAOKULU15.750 YTL
BOSTANCI DOĞA ANAOKULU10.750 YTL
ACARKENT DOĞA ANAOKULU15.750 YTL
KARTAL DOĞA ANAOKULU11.500 YTL
KIRMIZI PABUÇ ÇOCUKEVİ8.340 YTL
KÜÇÜK PRENS ANAOKULU15.105 YTL
EYÜBOĞLU ANAOKULLARI12.000 YTL + KDV
MEF ANAOKULLARI18.333 YTL
AYDEDE ÇOCUK YUVASI9.000 YTL + KDV
SARE ŞAFAK ANAOKULU8.400 YTL + KDV
TED İSTANBUL KOLEJİ VAKFI14.364 YTL + KDV
YÜZYIL IŞIK ANAOKULU 17.200 YTL
DOĞUŞ ANAOKULLARI11.000 YTL
İSTANBUL ULUSLARARASI ANAOKULU11.000 YTL
ÖZEL MİKADO ANAOKULU13.180 YTL

HİZMETE GÖRE ÜCRET
Özel Okullar Derneği Başkanı Rüstem Eyüboğlu, okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayarak, kurumların ücret politikalarını kalitelerine göre belirlediğini belirterek, “Okullar verdikleri hizmetlere göre ücret belirliyorlar. Veliler de bu rakamlara itibar ediyor. Fiyatlardaki bu yüksekliği velilerin talebine bağlamak lazım. Bu okullarda belli bir hizmet veriliyor; yemek, yatak, yabancı dil, ulaşım gibi. Bunun da bir karşılığı var “diye konuştu. Özel üniversitelerde en yüksek ücretli alanlar olan tıp, mimarlık gibi bölümler 17-20 bin YTL'ye okunabiliyor.





YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
13.07.2026
13:33
Muhtar Dinler;
Muhtar Dinler; 'Mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemeli'
Bingöl'ün Solhan ilçesi Kale Köyü Muhtarı Selim Dinler, ÇED sürecinde sunulmak üzere hazırladığı dilekçede, Yukarı Kaleköy Barajı ve HES Yardımcı Kaynak GES Projesi'ne köy halkı adına itiraz ettiklerini açıkladı. Dinler, önceki projelerden kaynaklanan mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemesini istedi.
13.07.2026
13:19
Başsavcı Akın görevine başladı
Başsavcı Akın görevine başladı
HSK'nın 2026 Yaz Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Uğur Akın, bugün itibarıyla görevine başladı. Akın'ın göreve başlamasıyla Bingöl Adliyesi'nde yeni dönem resmen başladı.
13.07.2026
13:08
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde ve silah da ele geçirildi.
13.07.2026
01:50
Bingöl`e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde yapılacak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binası ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) binası için yapım ihalesi gerçekleştirilecek.
13.07.2026
01:49
Bingöl`deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl'deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bağlı tesislerde yangın güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla yangın alarm sistemlerinin bakım, onarım ve kurulum işi için ihaleye çıkıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın