KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Uludere'de kaçakçılık devam ediyor

Şırnak ve Uludere için “35 kişi öldü artık kimse kaçakçılık yapmaz” diyorsanız yanılırsınız. Uludere'de 'hayat' da 'kaçak' da devam ediyor. Fakat asker bu sefer temkinli!

Uludere`de kaçakçılık devam ediyor
04 OCAK 2012 ÇARŞAMBA 10:37
0
1797
1
AA aa

Türkiye Gazetesi'nden Osman Sağırlı ve Adem Demir'in haberine göre bu bölgede kaçakçılık önemli bir geçim kaynağı olarak kontrollü yaptırılıyor.

Hakkâri ve Şırnak'ta işsizliğin hat safhada olması ve istihdam imkânlarının bulunmaması sebebiyle devlet, kaçakçılık gerçeğini yıllardır bilmesine rağmen yapılmasına göz yumuyor. Yani bir anlamda “Kaçak” ama serbest. Ayrıca yaşanan acıya rağmen kaçakçılık faaliyetleri sürüyor pek çok yerde. Sadece uzak mesafelerde değil Gülyazı ve Ortasu'ya yakın köylerde dün katırlarını önlerine katan gençler, Irak sınırının yolunu tuttular. Uludere'nin sınır köylerinin birinde yola düşen iki genç, “Saat 18:30. Önünüze kattığınız bu hayvanlarla nereye giriyorsunuz?” şeklindeki sorumuza “Nereye olacak. Ekmek parası. Tabi ki sınıra...” diyerek yüzlerini çekmememizi rica ettiler.

ASKER "KAÇAĞA GİDEN VAR MI?" DİYE SORDU

Gülyazı'da da bugünlerde kaçağa giden var mı? diye sorduğumuz Özcan Encü, “Belli bir süre kimse gitmeyebilir. Ancak daha sonra giden olacaktır. Çünkü çaresizlik söz konusudur. Buralara yakın gümrük kapısı açılmadığı ve yeni iş imkânları oluşturulmadığı sürece kaçakçılık devam eder” dedi. Sadece bu değil. Aynı akşam Gülyazı Karakolu'ndan askeri yetkililer birçok köylüyü arayarak, “Irak sınırından termal kameralarla bir hareketlik tespit edildi. Sizden kimse kaçakçılığa gitti mi” diye sordular. Yapılan araştırmalarda gidenlerin Gülyazı köylüleri olmadığı kimlik bilgileriyle tespit edildi. Ancak bunların kim oldukları kimseyle paylaşılmadı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ÖMER (@Misafir_7714)
04 Ocak 2012 Çarşamba 16:56
DEWLET KARAKOL YAPAÇAĞINA YATIRIM YAPSIN Kİ ADAM KAÇKÇILIK YAPMASINN...
15.05.2026
20:21
Bingöl`den
Bingöl'den '#temizekranhareketi' Çağrısı
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan ortak açıklamayla televizyon ve dijital platformlardaki içeriklere tepki gösterdi. Platform, '#temizekranhareketi' etiketiyle başlatılan sosyal medya kampanyasına destek çağrısında bulundu.
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın