KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Eylül 2024 Perşembe
°C

Ulu camii güçlendirilmeli

İl Müftüsüne ziyarette bulunan CHP PM Üyesi Kurban ve CHP İl Başkanı Kaygalak, 7 yıldır güçlendirilmeyi bekleyen Ulu Camii'nin 3-4 bin kişilik cemaatinin büyük tehlike altında olduğuna dikkat çekerek, caminin acilen onarımdan geçmesi gerektiğini söylediler.

Ulu camii güçlendirilmeli
13 KASIM 2010 CUMARTESİ 08:15
0
2041
1
AA aa

CHP PM Üyesi Mustafa Kurban ve İl Başkanı Sema Kaygalak, İl Müftüsü Çağlar'a bayram öncesi nezaket ziyaretinde bulundular. 

Müftü Çağlar'a yaptıkları ziyaretin nezaket amaçlı olduğunu belirten Mustafa Kurban, ziyaretin herhangi bir amaç için yapılmadığını söyledi. CHP olarak hiçbir zaman dini siyasete bulaştırmaktan kaçındıklarını ifade eden Kurban, genel başkanlarının da bu konuda hassas olduğunu ve bütün il müftülerine de bayram tebrik mesajı gönderildiğini kaydetti.

“Ulu Camii'nin güçlendirilmesi gerekir”
Ziyaret amaçlarının bayram öncesi nezaket ziyareti olduğunu söyleyen Kurban, Bingöl Ulu Camii ile ilgili bazı kaygılarının olduğunu ve bunları paylaşmak istediklerini vurguladı.
Ulu Camii'nin 2003 yılında meydana gelen depremde orta derecede hasar gördüğünü hatırlatan Kurban, 7 yıldır güçlendirilmeyi bekleyen caminin 3-4 bin kişilik cemaatinin büyük tehlike altında olduğuna dikkat çekti. Kurban, caminin acilen onarımdan geçmesi gerektiğini savundu.

Kurban, “ Bingöl Ulu Camii bilindiği üzere 2003 yılında meydana gelen 6.4 şiddetindeki depremin ardından orta hasar gördüğü yönünde tespitler yapılmıştır. O tarihten sonra caminin durumu ile ilgili kamuoyuna bilgiler aktardık. Durumun ciddiyetine dikkat çektik.08 Ağustos 2003 tarihinde Bingöl Bayındırlık ve İskân Müdürlüğü'ne, 01 Ocak 2006 tarihinde de Türkiye Diyanet Vakfı'na yazılar yazdık.

Her iki yazımızda da Ulu Camii'nin fiziki durumunu sorduk ve gereğinin yapılmasını istedik. Bayındırlık İl Müdürlüğü'nden aldığımız teknik raporda, bayındırlık ve müftülük elemanlarının birlikte yaptığı incelemede; zemin katta kiriş ve döşeme kılcal çatlaklar oluştuğu, binanın hem taşıyıcı elemanlar hem bölge duvarları hem de onarım maliyeti açısından az hasarlı olduğu kanaatine varıldığı tarafımıza bildirildi. Bizim yazımızın üzerinden yıllar geçmesine rağmen halen bir işlemin yapılmamış olmasını endişe verici olarak karşılıyoruz.”diye konuştu.

“CHP'de olumlu gelişmeler var”
Bütün siyasi partilere aynı ölçüde yaklaştıklarını belirten İl Müftüsü Hasan Çağlar, A veya B partisine bakmaksızın kapılarının herkese açık olduğunu söyledi. Bütün siyasi partilerin kendileri için değerli olduğunu ifade eden Çağlar, son zamanlarda CHP'de olumlu gelişmelerin olduğunu kaydetti.

Bingöl Ulu Camii ile ilgili sıkıntının farkında olduklarını aktaran Çağlar, son olarak 3 ay önce Diyanet Vakfı'na yazı yazdığını ve sorunun mutlaka çözüleceği yönünde yanıt aldığını vurguladı. Çağlar, Türkiye Diyanet Vakfı'na yazdığı yazının akabinde gelen yanıtın olumlu olduğunu ancak güçlendirmenin maddi sıkıntıdan dolayı biraz gecikebileceğini ifade etti. Caminin güçlendirme bedelinin 1 buçuk 2 milyon TL arasında olduğuna dikkat çeken Çağlar, “ Biz caminin yüzde 90 onarılacağına eminiz. Ancak Diyanet Vakfı'nın bu yıl ciddi oranda maddi sıkıntısı var. Güçlendirme için biçilen neden yüksek olduğu için bizimde bunu karşılayacak gücümüz yok. Bu konu kesinlikle diyanetin gündemindedir.”dedi.

“Asıl taşıyıcılar zarar görmemiş”
Esnafın talebi doğrultusunda Fırat Üniversitesi'ne bağlı ekiplerce camide inceleme yapıldığını belirten Çağlar, binanın asıl taşıyıcılarında zarar olduğu yönünde bir tespite varılmadığını kaydetti. Çağlar, “ Camiinin fiziki durumu hakkında Fırat Üniversitesi'nin raporu da mevcuttur. Raporda binanın asıl taşıyıcılarının zarar görmediği belirtilmiş. Ancak “2008 yılından itibaren 5 yıl içerisinde güçlendirilse iyi olur” denilmiş.

Bu da gösteriyor ki durum iddia edildiği gibi çok ciddi değildir. Ancak biz müftülük olarak bu riskin ortadan kalkması için gereken girişim ve müracaatlarımızda bulunduk. İnşallah en kısa sürede bu para temin edilir ve sorun çözülür. CHP heyetinin göstermiş olduğu yakın alakadan dolayı teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zaza012 (@Misafir_510)
13 Kasım 2010 Cumartesi 19:59
BDP nasıl bir tabana dayanıyor?

En kestirme ifadeyle. Türkiye'de CHP, AK Parti karşısında sosyo-ekonomik ve külturel açıdan nerede duruyor ise, BDP de bölgede o pozisyonda. Kuşkusuz Kürt sorunun ağırlığının yarattığı farklılıklarla.
bdp ile chp aynı partıdır
bundan sonra bdp oy veırısem elım kırılsın sızde sımdı kalmıs burda camılerı savunuyorsunuz
18.09.2024
17:41
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 40 personel alınacağını duyurdu. Başvuru tarih ve koşulları ise şöyle;
18.09.2024
17:24
Erbakan:
Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir'
Bingöl'ün Genç İlçesi'ne gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir. Millî Görüş belediyesinde zaten seçimde de söylediğimiz gibi, ahlaklı belediyecilikte rüşvet, yolsuzluk ve suiistimal olmaz. Bunların hepsi Allah'ın izniyle tarihe karışmıştır' dedi.
18.09.2024
17:22
Bingöl`de dört farkı noktada uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de dört farkı noktada uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekiplerince yürütülen çalışmalarda dört farklı noktada 3 Bin 78 kök kenevir bitkisi ve 21 Kilo 675 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
18.09.2024
16:54
Dünya şampiyonasında Türkiye`yi temsil edecek
Dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek
Milli takım seçmelerinde rekor kırarak birinci olan Bingöllü sporcu Eda Sayak, Antalya'da yapılacak Bocce Raffa Dünya Şampiyonası'nda Bingöl'ü ve Türkiye'yi temsil edecek.
18.09.2024
16:17
Bingöl`e atanmıştı: Yayladere, ‘Türkiye güzeli` doktoru bekliyor
Bingöl'e atanmıştı: Yayladere, 'Türkiye güzeli' doktoru bekliyor
Miss Turkey 2024 Güzellik Yarışması'nda birinci seçilen ve Sağlık Bakanlığı'nın 118'inci dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasında Bingöl Yayladere'ye atanan İdil Bilgen'i, bölge halkı ilçeye davet etti: 'Doktor Hanım da buraya geldiğinde, bizim bir kızımız, evladımız olur. Gerekli desteği ve yardımı da biz sağlar, ona her konuda yardımcı oluruz.'
18.09.2024
16:06
Açıkbaş:
Açıkbaş: 'Bölge halkı HES istemiyor'
İl Genel Meclis Başkanı Nihat Doğu'yu ziyaretlerinde, Karlıova bölgesinde yapılması planlanan HES projelerinin bölgeye vereceği olumsuz yönleri ve bölge halkının beklentileri aktaran Bingöl Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş: 'Bölge halkı, yapılacak bu HES projelerinin hayata geçmemesi gerektiğini haykırıyor' dedi ve alternatiflere dikkat çekti!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın