Bingöl İşadamları Derneği (BİNGİAD) Başkanı Medeni Arifoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, derneklerinin organizasyonu ile 11 Haziran 2013 tarihinde gerçekleşen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında Bingöl'de düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'na gösterilen destekten dolayı basın mensupları ile kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi.
Dernek binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Arifoğlu, TUSKON'un düzenlediği Dünya Ticaret Köprüsü Konferansı'na, Gezi Parkı olaylarına ve Bingöl'de yapılan Türkçe Olimpiyatları'yla ilgili açıklamada bulunurken, etkinliğe destek verenlere ve katılanlara teşekkür etti.
“GEZİ PARKI OLAYLARI NEDENİYLE BİRÇOK TİCARİ KONFERANS İPTAL EDİLDİ”
Derneklerinin TUSKON'A bağlı olduğunu anımsatan Arifoğlu, TUSKON'un Gezi Parkı olaylarına rağmen İstanbul'da Dünya Ticaret Köprüsü Konferansı'nı düzenlediğini ifade etti.
Konferansa Bingöl'den de katılımın olduğunu söyleyen Arifoğlu: “Gezi Parkı olayları nedeniyle birçok ticari konferans iptal edildi. Bu konferansların iptal edilmesi üzücü vericidir. Bunlara rağmen bağlı bulunduğumuz TUSKON, İstanbul'da Dünya Ticaret Köprüsü Konferansı'nı gerçekleştirdi. Bu konferansta 3 bin işadamı 20 bin iş görüşmesi gerçekleştirmiştir. Bu görüşmeler ticari açıdan ciddi bir durumdur. Olaylara rağmen bu konferansın yapılması önemlidir. Bu konferansa Bingöl'den de 3 arkadaşımız katılmıştır” dedi.
“BU OLAYI MASUMANE GÖRMÜYORUZ, DEVLETİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Gezi Parkı olayları ile ilgili konuşan Arifoğlu, CNN ve uluslararası yayın yapan bazı TV kanallarına tepki göstererek: "CNN ve benzeri uluslararası TV kanalları gelip İstanbul'a konuşlandırıldılar. Adeta bir pembe devrim, Arap Baharı devrimi olacakmış gibi beklemişler. Bizde sanıyoruz ki üç beş insan çıktı ağaç istiyoruz diye eylem yapıyor. Öyle anlaşıldı. Ama mesele tamamen farklıydı. Şunu bilmemiz gerekir, eyleme karışan insanlar kendi adlarıyla çıktılar ortaya ama başkasının hesabına bu işi yaptılar. Önce oluşumu hazırladılar doğayı seven insanları buraya yönlendirdiler. Bunun arkasında da darbe yapma adına Ergenekonsu bir oluşumun içine girdik. Gezi Parkı olayları belki çok masumane gerçekleşti. Bu olaylar darbe girişimde bulunulması hedeflenen olaylardır. Halkın bilinçli olması bu girişime izin verilmedi. Bu olayı masumane görmüyoruz. Bizler devletimize sahip çıkmalıyız” diye konuştu.
“HERKESİN DEVLETİNE, MİLLETİNE SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR”
Birilerinin düğmeye basarak ülkeyi karıştırmaya çalıştığını ifade eden Arifoğlu: “Adnan Menderes 1 Mayıs 1960 yılında bir konuşma yapıyor. Konuşmasında; "arkadaşlar 10 yıldır biz bu hükümeti yönetiyoruz, ülkeyi bir baştan bir başa şantiyeye çevirdik. Ekonomik anlamda ülkeyi noksanlıktan alıp bu noktaya getirdik. Her şey dört dörtlük yürürken ne oldu da son üç gündür Ankara ve İstanbul'da insanlar sokağa döküldü. Kim bastı bu düğmeye, kendinize gelin birileri düğmeye basıyor, bu olayın perde arkasına bakmak lazım" diyor. Ve 27 Mayısta darbe oluyor. Şimdi aynı konuşmayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapıyor. Son zamanlarda 1960 darbesi Hadise yaşatılmaya çalışılıyor. Ama halk olarak uyandık. Ve dedik ki gücümüz yoktu Adnan Menderes'i size kaptırdık, gücümüz yetmedi. Özal'ı koruyamadık, ama kusura bakmayın Tayyip Erdoğan'ı size yedirmeyiz. Halk olarak söylemlerimiz bu noktaya geldi. Ülke insanı olgunlaştı bu saatten sonra halk Adnan Menderesleri, Özalları, Tayyip Erdoğanları kaptırmayacak. Herkesin devletine, milletine sahip çıkması gerekiyor. Etrafımızda Irak'ı, Suriye'yi, Mısır'ı görüyoruz. Biz de bu hale gelebiliriz. Bu hale gelmemek için devletimize milletimize sahip çıkmalıyız" ifadelerini kullandı.
“ZAZACA VE KURMANCA PARÇALAR DA GÖNDERDİK”
Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında Bingöl'de düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'nı bir festival olarak gördüklerini vurgulayan Arifoğlu: “11 Haziran 2013 tarihinde Şehir Stadyumu'nda düzenlediğimiz etkinliğe 35-38 bin gibi rakamlarda yoğun bir teveccüh oldu. Bu yoğun katılım bize şunu gösterdi: İnsanlarımız bu organizasyonu sahiplendiler. Bu organizasyon sadece bir Türkçe şarkı veyahut türkü söyleme organizasyonu değildir. Biz önceden arkadaşlarımıza Zazaca ve Kurmanca parçalarda gönderdik. Biz bu konuda bize düşen görevi yaptık. Ama arkadaşlarımız Zazaca şarkıları söyleyemedikleri için orada seslendiremediler. İnşallah 12 Haziran 2014 tarihinde düzenleyeceğimiz organizasyonda Zazaca parçalar olacaktır. Bingöl'e gelen öğrenci kadrosu da profesyonel bir kadroydu. Bu etkinliğimiz Bingöl'ün bir festivali oldu. Organizasyonumuzda emeğe geçenlere ve organizasyona yoğun bir teveccüh gösteren Bingöl halkına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.