KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Eylül 2024 Perşembe
°C

Ücretsiz kan şekeri ölçümü

Bingöl Sağlık İl Müdürlüğü, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü münasebetiyle Kal-Tem Alışveriş Merkezi'nde vatandaşlara ücretsiz kan şekeri ölçümü yaptı.

Ücretsiz kan şekeri ölçümü
13 KASIM 2010 CUMARTESİ 08:08
0
1992
0
AA aa

14 Kasım 2010 Dünya Diyabet Günü'nde yaklaşık 500 vatandaşa ücretsiz kan şekeri ölçümü yapan Sağlık İl Müdürlüğü personelleri kan şekeri yüksek olan vatandaşlara uyarılarda bulunarak diyabet hastalığına dikkat çekti. 

14 Kasım 2010 Dünya Diyabet Günü çalışmalarını inceleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, “14 Kasım 2010 Dünya Diyabet Günü'nde hastalığa dikkat çekmek için hastanelerimizde ve Kal-Tem Alışveriş Merkezi'nde açılan stantlarla vatandaşlarımızın kan şekeri ölçümlerini yapıyoruz. Açtığımız afişlerle vatandaşlarımızın eğitimine katkıda bulunuyoruz. Sağlıkta dönüşümün bir parçası olarak obezite, hipertansiyon ve diyabet konulu bir program başlattık. Hastalıkla ilgili mücadele programı başlatıldı.

Diyabet, hipertansiyon ve obezite birbirinden ayrılmaz bütün gibidirler. Bu üç hastalık bir konuda toplandı ve bunlara yönelik bir çalışma başlatıldı. Yapılan kan şekeri testlerinde vatandaşımızın kan şekeri 394 çıkmış, diyabet tanısı olacaktır. Türkiye'de yaklaşık 5 milyon diyabet hastası var. Ülkemizde diyabet ve diyabete bağlı gelişen sağlık problemleri önemli bir yer tutmaktadır.

Her yıl 14 kasımda kutlanmakta olan Dünya Diyabet Günü, diyabet dünyasının en önde gelen farkındalık kampanyasıdır. Bu kampanya tüm dünyada giderek yükselmekte olan diyabet hastalığındaki artış oranlarının önemli bir endişe kaynağı halini alması üzerine, Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF) ile Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından 1991 yılında başlatılmıştır. Bu kapsamda vatandaşlarımızın diyabet konusunda bilinçlendirilmesine yönelik olarak ilimizde böyle bir etkinlik yapılması planlanmıştır” dedi.

Diyabetli kişilerde sıklıkla aşağıdaki belirtiler görülür' diyen Dr. Tekin, “halsizlik, aşırı iştah, aşırı susama ve su içme, sık idrara çıkma, kilo kaybı, bulanık görme, cilt enfeksiyonları ve iyileşmeyen yaralar” diye konuştu.

Diyabetin tedavisi hakkında açıklama yapan Dr. Tekin, “Diyabet tedavisinde amaç; hastanın kendini daha iyi hissetmesini sağlamanın ötesinde, diyabet nedeniyle gelişebilen kalp krizi, felç, böbrek yetmezliği, göz problemleri, sinir hasarı ve iyileşmeyen yaralar gibi komplikasyonların önlenmesidir. Diyabet tedavisi, bir takım işidir. Merkezde hasta olmak üzere bu takımda; hastaya yardımcı olacak diyabet uzmanı endokrinolog, diyabet hemşiresi ve diyetisyen olmalıdır. Gerektiğinde hastaların göz, kalp, böbrek veya ayak problemleri için ilgili bölümlerle koordineli çalışmaya gidilmelidir. Diyabet tedavisinin bir numaralı amacı; yüksek kan şekeri seviyelerini kontrol altına almaktır. Bu kapsamda bizlere destek olan Kal-Tem Alışveriş Merkezi'ne teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bingöl Sağlık İl Müdürlüğü'nün çalışmalarını takdir ettiklerini belirten Kal-Tem Alışveriş Merkezi İşletmecisi Ahmet Kalkan, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ve personeline teşekkür etti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.09.2024
17:41
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 40 personel alınacağını duyurdu. Başvuru tarih ve koşulları ise şöyle;
18.09.2024
17:24
Erbakan:
Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir'
Bingöl'ün Genç İlçesi'ne gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir. Millî Görüş belediyesinde zaten seçimde de söylediğimiz gibi, ahlaklı belediyecilikte rüşvet, yolsuzluk ve suiistimal olmaz. Bunların hepsi Allah'ın izniyle tarihe karışmıştır' dedi.
18.09.2024
17:22
Bingöl`de dört farkı noktada uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de dört farkı noktada uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekiplerince yürütülen çalışmalarda dört farklı noktada 3 Bin 78 kök kenevir bitkisi ve 21 Kilo 675 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
18.09.2024
16:54
Dünya şampiyonasında Türkiye`yi temsil edecek
Dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek
Milli takım seçmelerinde rekor kırarak birinci olan Bingöllü sporcu Eda Sayak, Antalya'da yapılacak Bocce Raffa Dünya Şampiyonası'nda Bingöl'ü ve Türkiye'yi temsil edecek.
18.09.2024
16:17
Bingöl`e atanmıştı: Yayladere, ‘Türkiye güzeli` doktoru bekliyor
Bingöl'e atanmıştı: Yayladere, 'Türkiye güzeli' doktoru bekliyor
Miss Turkey 2024 Güzellik Yarışması'nda birinci seçilen ve Sağlık Bakanlığı'nın 118'inci dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasında Bingöl Yayladere'ye atanan İdil Bilgen'i, bölge halkı ilçeye davet etti: 'Doktor Hanım da buraya geldiğinde, bizim bir kızımız, evladımız olur. Gerekli desteği ve yardımı da biz sağlar, ona her konuda yardımcı oluruz.'
18.09.2024
16:06
Açıkbaş:
Açıkbaş: 'Bölge halkı HES istemiyor'
İl Genel Meclis Başkanı Nihat Doğu'yu ziyaretlerinde, Karlıova bölgesinde yapılması planlanan HES projelerinin bölgeye vereceği olumsuz yönleri ve bölge halkının beklentileri aktaran Bingöl Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş: 'Bölge halkı, yapılacak bu HES projelerinin hayata geçmemesi gerektiğini haykırıyor' dedi ve alternatiflere dikkat çekti!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın