KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Üç vekil neden ortak hareket edemiyor?

Bingöl milletvekilleri hizmet noktasında neden ortak hareket edemiyor? BDP Bingöl’de gerginlik yaratmak istiyor mu? BDP'nin Zazaca'yı Kürtçe'nin bir lehçesi olarak dayatıyor mu? Özgürlük sadece Kürtler için mi talep ediliyor? Fatih Çiçek sordu, Baluken yanıtladı…

Üç vekil neden ortak hareket edemiyor?
28 OCAK 2013 PAZARTESİ 11:00
0
3012
3
AA aa

Kaleme aldığı yeni yazısında demokrasinin mevcut durumuna dikkat çeken Bingöl Online Gazetesi Köşe Yazarı Fatih Çiçek, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı görüşmeye de yer verdi.

Demokrasinin günümüz dünyasında yaşadığımız sorunlara çözüm getireceğine inanmadığını ancak daha iyi bir sistem yaratmadığımız sürece, mevcut demokrasiyi geliştirmekten başka bir seçeneğin olmadığını aktaran Çiçek, bu sebepten ötürü “yaşanabilir bir dünya için “mevcut demokratik sistemi daha iyi nasıl yaşanılır kılabiliriz?” onun çabası içine girilmesi gerekti kanaatini paylaştı.

Baluken ile yaptığı görüşmenin detaylarını da aktaran Çiçek, kamuoyunun merak ettiği soruların yanıtlarını, Bingöl hakkındaki görüşlerini de satır aralarında paylaştı.

Bingöl milletvekilleri hizmet noktasında neden ortak hareket edemiyor? BDP Bingöl'de gerginlik yaratmak istiyor mu? BDP'nin Zazaca'yı Kürtçe'nin bir lehçesi olarak dayatıyor mu? Özgürlük sadece Kürtler için mi talep ediliyor?

Çiçek, tüm bu soruların yanıtını Baluken'in dilinden aktardı.

Fatih Çiçek'in yeni yazısını okumak için TIKLAYINIZ…
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Uyan ali Uyan (@Misafir_11848)
28 Ocak 2013 Pazartesi 21:40
Siz zahmet edip taaa Ankara'ya kadar gideceğinize, çevremizdeki şehleri, beyleri, kanaat önderlerini, aydınlarını, basın-yayıncıları ile melle ve mollaları toplayıp belediyeye kadar gidip şu yakışıklı başkanı bir ziyaret etseydiniz ya! Sayın başkanım neredeyse 4 yıl oldu bu makamdasınız, hani hizmet? Nedir bu yolların hali? Bırakın araçları neredeyse yayaların bile geçmekte zorluk çektiği bu köstebek yuvaları neyin nesi deseydiniz ya! ''lo Kirivo lo Kirivo'' klamlarını daha çok dinleyecek ve mest olacaksınız! bari çocuklarınızı düşünün!.....
azlıbaylas (@Misafir_11837)
28 Ocak 2013 Pazartesi 15:28
idris baluken v kil degildir,o kqvgacı ortamı geren bingölü lekleyen biridir,o bingölün vekili.degildirki,o gitsin pkk desteklesin,ölümleri savunsun,bide o zaza da degildir,zazalsr kürt degil dir,bingöl online idris balukenin her yaptıgını haber yapıyorsun,bide onun fotogafını koymusun,niye özelikle.onu başka koymusun,idriw baluken hizmet için seçilmedi ki hizmet etmek için diger vekilerle anlasın,
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
13.08.2026
09:47
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Merhum Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, annesi Hürmüye Tekin ve kardeşi Ahmet Hamdi Tekin, şehit edilişlerinin 47. yılında mezarları başında ve Bingöl Ulu Cami'de düzenlenen mevlid programında dualarla anıldı.
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik`ten dijital iletişim vurgusu
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın