KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

U2'nin türkiye utancı! galeri

'İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nde yürümek istiyorum' hayalini gereçeğ dönüştüren U2'nin solisti Bono'ya ilgi büyük oldu. Bono, ''Daha önce Türkiye'de olmadığımız için utanç duyuyoruz'' dedi.

U2`nin türkiye utancı! galeri
06 EYLÜL 2010 PAZARTESİ 00:17
0
2423
0
AA aa

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında yarın konser verecek olan Rock müzik grubu U2 üyeleri, Boğaziçi Köprüsü'nü Avrupa yakasından Asya'ya doğru yürüyerek geçti.

Bir röportajında 'Boğaziçi Köprüsü'nde yürümek isterim' diyen U2'nin solisti Bono, bu hayalini gerçekleştirmek için arkadaşlarıyla Boğaziçi Köprüsü'ne geldi.

Yürüyüşte gruba, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış ile Devlet Bakanı Hayati Yazıcı da eşlik etti.

Yaklaşık 45 dakika süren yürüyüşün sonunda Bakan Yazıcı, U2'nun vokalisti Paul David Hewson'a (Bono) Osmanlı İmparatorluğu'nun 1845-1850 yılları arasında İrlanda'da yaşanan kıtlık dolayısıyla yaptığı yardım karşılığı, İrlanda hükümetinin Osmanlı İmparatoru Sultan Abdülmecit'e gönderdiği teşekkürnamenin replikasını hediye etti.

 Yazıcı, bu kıtlıkta bir milyon İrlandalının hayatını kaybettiğini, Osmanlı devletinin de ülkeye 5 gemi bugday ve 1000 pound yardım yaptığını hatırlatarak, bu nedenle konuk gruba söz konusu replikayı hediye etmek istediklerini söyledi.

Bono, hediye karşısında çok duygulandığını, yapılan yardımın ülkesi için büyük bir anlam ve önem taşıdığını belirterek, Osmanlı İmparatorluğu'nun ülkelerinin yanında olmasından mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Türkiye'de olmaktan büyük gurur duyduğunu belirten Bono, kendilerini kabul eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çok nazik ve samimi olduğunu, Erdoğan'dan Türkiye'nin geçmişi, tarihi hakkında çok şey öğrendiklerini kaydetti.

Türkiye'nin inanılmaz bir ülke olduğunu ifade eden Bono, ''Türkiye Doğu ile Batı arasında bir köprü olma özelliğine sahip. Geçen Eylül'de Bakanınız Egemen Bağış ile New York'ta görüştük ve beni İstanbul'da konser vermeye ve Boğaziçi Köprüsü'nde yürümeye davet etti. Çok teşekkür ediyorum beni davet ettikleri için'' diye konuştu.

Bir gazetecinin ''Türkiye'de konser vermek için neden bu kadar geç kaldınız?'' sorusuna ise Bono, ''Daha Önce Türkiye'ye gelmememiz için gerçekten geçerli bir sebebimiz yok. Daha önce Türkiye'de olmadığımız için utanç duyuyoruz'' dedi.

Basın mensuplarının görüntü alabilmeleri ve fotoğraf çekebilmeleri için üzeri açık üç adet kamyonet tahsis edilen yürüyüş sırasında, köprüde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.

Yürüyüşte, bazı U2 hayranları gruba sevgi gösterisinde bulunurken, bazıları da tişörtlerine imza attırdı.

Öte yandan yürüyüş nedeniyle Boğaz Köprüsü'nün tek şeridi trafiğe kapatılınca iftara yetişmeye çalışan sürücüler tepki gösterdi. Oluşan trafik nedeniyle sinirlenen sürücüler, kornaya basarak tepkilerini dile getirdiler. Türk hayranları ise Bono'dan imza almak için adeta birbirleriyle yarıştılar.

Live Nation tarafından Pozitif ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın işbirliği ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın desteğiyle düzenlenen U2 360° Tour İstanbul Konseri, yarın Atatürk Olimpiyat stadında gerçekleşecek.

Saat 21.00'de başlayacak U2 konserinden önce saat 19.30'da İngiltere'nin en önemli alternatif rock gruplarından Snow Patrol sahne alacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın