KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2026 Salı
°C

Tuvalet sınıftan kurtuldular

Ordu'nun Akkuş İlçesi'nde fazla kat çıkılmasından dolayı duvarlarında çatlaklar oluşunca okulun tuvaletlerinde eğitim görmeye başlayan öğrenciler, yeni eğitim döneminde ‘tuvalet sınıflardan' kurtulacak. Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, yeni binanın yapım çalışmalarının devam ettiğini, okulun 2007-2008 eğitim dönemine yetiştirileceğini belirtti.

Tuvalet sınıftan kurtuldular
29 TEMMUZ 2007 PAZAR 15:46
0
946
0
AA aa
Akkuş'un 3 bin 350 nüfuslu Çayıralan Beldesi'ndeki Yazıkıyısı İlköğretim Okulu'nda okuyan 60 öğrenci, okullarının 3'üncü katındaki duvar ve tavanların çatlaması üzerine sınıflarını boşaltmak zorunda kaldı. 1992 yılında eğitim- öğretime açılan okul binasındaki 4 sınıfın boşaltılmasından ardından burada okuyan öğrenciler açıkta kaldı. Okul yönetimi daha önce erkekler tuvaleti olarak kullanılan 2 tuvaleti sınıfa çevirerek soruna çare bulmaya çalıştı. Öğrenciler için de tuvalet ihtiyaçları için başka bir yere tuvalet yapıldı. Sınıfa çevrilen tuvaletteki fayans ve pisuvar yerlerinin kaldırılmadığı sınıflarda, kalorifer sistemi ve havalandırma pencereleri de bulunmayınca, öğrenciler sık sık hastalandı, eğitimlerine ara vermek zorunda kaldı.

Kış mevsiminin sert geçtiği Çayıralan Beldesi'nde, toplam 360 öğrencinin eğitim- öğretim gördüğü Yazıkıyısı İlköğretim Okulu öğrencileri, aradan geçen 2 yıl ardından tuvalet sınıflardan kurtulmanın sevincini yaşıyor. Konunun sık sık haber olarak yer alması ardından harekete geçen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ordu Valiliği'ne talimat vererek gönderecekleri 950 bin YTL ödenekle bölgeye 12 derslikli yeni okul binası yapılması talimatını verdi.
Bu yılın başlarında ihalesi yapılarak yapımına başlanılan okul binası inşaatı, şimdi yeni eğitim- öğretim yılına yetiştirilmeye çalışılıyor. Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, “Bakanlığımız tarafından gönderilen 950 bin YTL ödenekle 12 derslikli yeni okul binasının ihalesi yapıldı, inşaatına başlanıldı, büyük bölümü de tamamlandı. Yeni bina 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılına yetiştirilerek orada okuyan öğrencilerimizin kullanımına açılacak" dedi. Son derece modern dizayn edilen yeni okul binasına, bilgisayar sınıfları da açılarak öğrenciler internetle tanıştırılacak” dedi.
Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl de, yeni yapılan 12 derslikli okul binasının son derece modern yapıldığını, kalorifer sistemiyle öğrencilerin sobayla ısınmaktan kurtaracaklarını söyledi. Vali Gözlügöl, şöyle konuştu:
“Orada okuyan öğrencilerimizin sıkıntılarını gözlerimle gördüm. Son derece kötü ortamda okumaya çalışan öğrencilerimizi artık o ortamdan kurtaracağız. Yeni yapılan okul binamızla öğrencilerimiz de rahata kavuşacak. Soba yakmak, odun-kömürle uğraşmak yerine kaloriferli sımsıcak ve tertemiz bir ortamda eğitim-öğretimlerine devam edecekler. Okulumuza bilgisayar sınıfı da açarak öğrencilerimizi, çocuklarımızı internetle de buluşturacağız. Ayrıca Ordu'nun 2007-2008 Eğitim Öğretim Dönemi'nde hem okulumuzun açılışını yapacağız, hem de yeni dönemi burada başlatacağız" dedi.

Çayıralan Beldesi'ndeki Yazıkıyısı İlköğretim Okulu'nun isminin de değiştirileceğini söyleyen Vali Gözlügöl, “Yazıkıyısı İlköğretim Okulu'nun adını, Çayıralan'da doğup büyüyen ve İstanbul'da polis olarak görev yaparken 27 Temmuz 1996 tarihinde şehit düşen Ali Köse'nin ismini vereceğiz” dedi.
Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, geçen Aralık ayında Akkuş'un Çayıralan Beldesi'ndeki Yazıkıyısı İlköğretim Okulu'nu ziyaret etmiş, yeni okul binasının yapımı için ödenek geldiği söylemişti. Kurulduğu günden o güne kadar geçen 14 yıllık sürede ilk kez Vali gören belde sakinleri ve öğrenciler, Vali Gözlügöl'ü çiçekler ve alkışlarla karşılamışlardı. Vali Gözlügöl, Özellikle üst katta meydana gelen çatlak ve yıkılan yerleri inceleyerek, tuvaletten bozma sınıfa girerek bizzat incelemişti.


HÜRRİYET

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estara`ya Zazaca çalışmalarından dolayı teşekkür ziyareti
Grup Estara'ya Zazaca çalışmalarından dolayı teşekkür ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estara'yı ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
13.07.2026
13:33
Muhtar Dinler;
Muhtar Dinler; 'Mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemeli'
Bingöl'ün Solhan ilçesi Kale Köyü Muhtarı Selim Dinler, ÇED sürecinde sunulmak üzere hazırladığı dilekçede, Yukarı Kaleköy Barajı ve HES Yardımcı Kaynak GES Projesi'ne köy halkı adına itiraz ettiklerini açıkladı. Dinler, önceki projelerden kaynaklanan mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemesini istedi.
13.07.2026
13:19
Başsavcı Akın görevine başladı
Başsavcı Akın görevine başladı
HSK'nın 2026 Yaz Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Uğur Akın, bugün itibarıyla görevine başladı. Akın'ın göreve başlamasıyla Bingöl Adliyesi'nde yeni dönem resmen başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın