Şehir stadyumunda günlük çift idmanla hazırlıklarını devam ettiren yeşil-beyazlı ekip, haftasonu 3 puanı kapmak için yoğun bir çalışma temposu içerisine girdi. Teknikdirektör Şerafettin Tutaş yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanlarda güç ve taktik ağırlıklı çalışmalar yapan takımda futbolcuların hırslı davranışları da dikkatlerden kaçmıyor.
‘Batman Petrolspor maçında kaybedilen 2 puanın telafisi için bu haftaki Cizre deplasmanında gerekeni yapacağız' diyen futbolcular:”Taraftarımızın yüzünü güldürmek ve özlemini duydukları 2. Lig'e kavuşturmak için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Unutmayalım ki başarmak için sadece çalışmak değil, aynı zamanda inanmak gerekir” diyerek 2. lig yolundaki kararlılıklarını dile getirdiler.
Antrenman sonrası Kent Haber'e son durum hakkında bilgi veren Teknikdirektör Şerafettin Tutaş, yöneltilen soruları yanıtladı.
‘Batman Petrolspor beraberliği ile grupta 3'üncü sıraya gerilemeniz 2. Lig yolunda nasıl bir etki yaptı?' sorusuna ‘Çok büyük etkiler yaptı diyemeyiz ancak bir önceki haftaya oranla az da olsa riske soktu” şeklinde yanıtlayan Tutaş: “Batman Petrolspor maçını kazanabilirdik ancak penaltıyı gole çevirmememiz, elde edilen pozisyonlarda topu rakip filelere gönderemememiz ve dahası. Nasip olmayınca olmuyormuş. Bu maçı galibiyetle atlatacağımızı düşünüyorduk ki, son dakikaya kadar da skor bunu gösteriyordu fakat bir talihsizlik sonucu son dakikada kalemizde gol gördük. Bu da 2 puanı kaybetmemize neden oldu. İnşallah bunun telafisini bu hafta yapacağız. Zaten 2'inci sırada bulunan Van Belediyespor ile aramızda 1 puan fark var. Nasipse bu hafta yeniden 2'inci sıraya yükseleceğiz” dedi.
Tutaş, Batman Petrolspor maçı öncesinde yaptığı açıklamasındaki “B.Bingölspor'a 2'inci sıra yakışmıyor. Cizrespor maçıyla liderlik koltuğuna oturacağımıza inanıyoruz” sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları kaydetti.
“Cizrespor maçı önemli bir maç. Hiçbir rakibimizi küçük görmüyoruz ancak bizim güçlü olduğumuzun da altını çizmek istiyorum. Futbolcularıma güveniyorum. İyi bir takım olduğumuzu ligdeki diğer bütün takımlar biliyor ve B.Bingölspor camiasının büyüklüğünü, taraftarının ne kadar çok olduğunu, başarılı bir yönetime sahip olduğumuzu görüyorlar. 2. Lig yolunda kaydettiğimiz başarılar, adımlarımızın sağlam oluşunun bir kanıtıdır. Bugün grupta 3'üncü sıradayız. Buralara kolay gelinmedi. Geçtiğimiz hafta son dakikada kalemizde gol görmemiş olsaydık, Cizrespor maçıyla liderlik koltuğuna oturacağız derdim. Bir talihsizlik sonucu bu şansımızı ileriki haftalara erteledik. Ama bir üst sıraya yükseleceğiz inşallah. Cizrespor maçını önemli bir çıkış noktası olarak açıklamıştım. Yine aynı görüşteyim. Bu maçı 3 puanla bitirip yükselişimizi sürdüreceğiz.”
Son olarak takımın sahiplenilmesi ve desteklenmesi için taraftara çağrıda bulunan Tutaş: ‘Hedeften şaşmadık. Sizler desteklerinizi sunmaya devam edin. Hep birlikte 2. Lig hedefine ulaşacağız” dedi.
BingolOnline/Bingöl Kent Haber