KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Temmuz 2026 Pazar
°C

'TÜSİAD'ı haklı görmüyorum'

Radikal Gazetesi yazarı Avni Özgürel HABERTÜRK'e yorumladı.

`TÜSİAD`ı haklı görmüyorum`
31 OCAK 2008 PERŞEMBE 20:18
0
1239
0
AA aa
"Türkiye'deki mevcut Ak Parti kadrosunun bu güne kadar Türkiye'nin önemli iş çevreleri, TÜSİAD da  var bunun içinde sürekli olarak destekleyerek geldiler ve bu hükümetin AB ile entegrasyon sürecinde attığı adımlarla yüreklendirdiler. Sürekli daha ilerİ adımlar atması yönünde teşvik edici oldular. Ama şunu görmek istemediler Ak Parti'nin siyasi kimliği var.

Bu partiye oy veren insanların bir kimlikleri var. Ak Parti Türkiye'de ekonomiyi Kemal Derviş'in  otutturduğu rotada çok iyi idare eder başkada bir düşüncesi yoktur diye oy almadı.

Dini bir takım taleplerin bu partiye oy verilmesinde başlıca etkenler birisi olduğu inkar edilemez bir şey. 6 yıllık iktidar dönemine baktığımızda Ak Parti'nin kendisine İslami kimlik yüklense de, bu yönde kendisine oy veren insanların düşünceleri yönünde attığı ilk adımdır.

MHP cephesinden baktığımızda ne seçim öncesi ne seçim sonrası  MHP ile TÜSİAD'ın hiçbir münasebeti olmadı. Dolayısıyla TÜSİAD'ın  MHP'yi suçlamakta haklılık payı görmüyorum . MHP kendi programında olan, öteden beri söylemlerinde dile getirdiği bir tabloda, Ak Parti'nin ortaya koyduğu tavrı kendi anlayışı çevresinde otutturmayı misyon edindi ve türban meselesinde yaklaşımında koyduğu sınırda o.


MHP'nin girişimiyle anlaşılıyor ki, türban konusu bu başörtüsü ile kimliklerini var etmek isteyen gerek üniversitede gerek üniversite dışında serbest hareket etmeyi arzu eden insanların bir tatminsizliği söz konusu. Gerek başın ne şekilde bağlanabilmesi ile gelen sınırlama dolayısıyla gerekse yapılacak değişikliğin kamu kesiminde çalışanları kapsamaması bakımından. 

TÜSİAD bakımından şöyle bir değerlendirme yapmak durumundayım. Türkiye de aydınlarımız ve iş çevreleri sadece ekonomik politikalarında beğendikleri yönde adımlar atıldığı sürece desteklendikleri alkışlandıkları tavırların arkasındaki siyasi tabloya bakmayı düşünmelidirler bundan böyle.

TÜSİAD diye bir tepki ortaya koymanın anlamı yok. Her konuda her zaman görüşlerinin serbestçe ifade etmesinde itiraz olamayacağı bir kuruluş. Türkiye'nin iş dünyasındaki önemli bir kesimin görüşlerini savunuyor. Ben sadece bu denli sert bir tavır alışın bugüne kadar sergilediği tutumla bağdaşmadığını ifade etmek istiyorum.

Bunun başka örnekleri de geçmişte TÜSİAD açısından görüldü. Bu tavrın Türkiye'de sorun çözmeye değil daha da sıkıntılara sebep oluşturacağı düşüncesindeyim. MHP'ye  karşı yöneltilen eleştirileri yadırgıyorum. Nihayetinde bu partilerin bu halka seçim öncesi verdikleri sözler var. Programlarına aldıkları konular var. MHP olsun, Ak Parti  olsun Cumhurbaşkanlığı seçimi gündeme geldiğinden bu yana hiçbir zaman TÜSİAD'dan farklı bir uslüp muhattap olmadılar. Bugünkü sert çıkışın bir arka planını göremiyorum.


Ak Parti'nin başörtüsü meselesini çözmek istediği ilk defamı duyuldu. Bunu söylemek mümkün değil. Bilmiyorduk, şimdi bildik ya da yapacaklarına ihtimal vermiyorduk diye düşünmek gerçekçi olmaz. Kuruluşundan beri Ak Parti'nin söylediği bir şey."


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
17:07
BESOB Başkanı Kurtaran:
BESOB Başkanı Kurtaran: 'Bingöl'ün parası Bingöl'de kalsın'
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mesut Kurtaran, kentte yaklaşık 130 şubesi bulunan ulusal zincir marketlerin yerel ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirterek, 'Aylık milyarlarca lira Bingöl'den çıkıyor. Bu para Bingöl'de kalmalı.' dedi. Kurtaran, yerel esnafa da fiyat politikalarını gözden geçirme çağrısında bulundu.
11.07.2026
16:47
Bingöl`de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 21 şüpheli yakalanırken, çeşitli suçlardan aranan 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
11.07.2026
15:39
MEB`de yönetici kadrolarına ek tazminat
MEB'de yönetici kadrolarına ek tazminat
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Millî Eğitim Bakanlığı'nda yönetici kadrolarında görev yapan ve belirli hizmet süresini tamamlayan öğretmenlere ek özel hizmet tazminatı verilmesinin önü açıldı. Düzenleme, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerini kapsıyor.
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın