KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
10 °C Parçalı bulutlu

Türkiye'nin İlk 'Millet Vadisi' İhaleye Çıkıyor

Kamuoyunun yakından takip ettiği Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi Projesi'nin Eylül ayında ihaleye çıkacağını müjdeleyen Başkan Arıkan: 'Uzun uğraşlar sonucu nihai sonuca ulaştırdığımız proje, vadi üzerinde harika görüntüsü ile yerini alacak. Kütüphane, spor tesisleri, eğlence alanlarıyla birlikte bu bölge yeni bir yaşam merkezi haline gelecek'

Türkiye`nin İlk `Millet Vadisi` İhaleye Çıkıyor
29 TEMMUZ 2021 PERŞEMBE 16:36
24
3616
13
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Çapakçur Vadisi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine ait sosyal donatılar inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdare Başkanlığı (TOKİ) tarafından 22 Eylül 2021 tarihinde ihale edileceğini bildirdi.

Türkiye'de ‘millet vadisi' niteliğinde ilk projenin Bingöl'de uygulanacağını belirten Başkan Arıkan, “Verdiğimiz çabanın, emeğin karşılığını almak bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Ayrıca böylesi niteliğe sahip bir projeyi kentimize kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Pek çok alanı içerisinde barındıran projemiz, ilimizin gerdanlığı olma özelliği taşıyan Çapakçur Vadisi'nde görkemli görüntüsüyle yerini alacak. Yoğun yeşiliyle bölgeye uyum sağlayacak ve vadiye yeni bir görüntü kazandıracak” dedi.

“33 Bin metrekarelik alana inşa edilecek”

Projenin detaylarını paylaşan Başkan Arıkan, toplam 33 Bin metrekarelik alan üzerinde uygulanacak proje ile şehrin sosyal hayatının ve ekonomisinin canlanacağı yeni sosyal yaşam alanları inşa edileceğini vurguladı.

Başkan Arıkan, “Projemizde başlıca; Fuar ve sergi alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, dinlenme alanları, eğlence alanları, kafeteryalar kütüphane, botanik bahçesi uygulamalı bitki yetiştiriciliği eğitim alanı, spor tesisleri ile otopark alanları yer alacak. İhale sürecine müteakip tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra yapım işine start verilecek İnşallah” ifadelerine yer verdi.

“Acil kamulaştırma işlemleri başlayacak”

Projenin uygulanacağı alanda kamu yararı gözetilerek acil kamulaştırma kararı alındığını kaydeden Başkan Arıkan, şunları söyledi: “33 Bin metrekarelik toplam alana sahip proje alanında 71 parsele ait 130 bin metrekarelik bölge komisyonumuzca yapılacak çalışma sonrası kamulaştırılacak. Kamulaştırma bedeli yaklaşık 20 – 25 Milyon TL olacak ve bunun 10 Milyon TL'si Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından hibe desteği olarak sunulacak. Kalan miktar ise belediyemiz tarafından karşılanacaktır. İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz bünyesinde kurulacak komisyon en kısa zamanda çalışmalarına start verecektir. İnşallah sorunsuz bir şekilde bu süreci de atlatmış olacağız.”

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Arıkan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, Plan ve Bütçe Komisyon Başkanımız ve Bingöl Milletvekilimiz Sayın Cevdet Yılmaz, Milletvekilimiz Sayın Feyzi Berdibek, Valimiz Sayın Kadir Ekinci, TOKİ İdare Başkanı Ömer Bulut ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Projemizin ilimize, insanımıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim başlattığımız bu projemizin de başarılı bir şekilde sonuçlandırmayı nasip etsin” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84607)
02 Ağustos 2021 Pazartesi 14:29
Harika bir proje Bingölümüze yakışır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84578)
01 Ağustos 2021 Pazar 10:23
hayal ötesi :)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84574)
31 Temmuz 2021 Cumartesi 22:07
düşündüm burası bingöl mü diye meğerse bingöl değil sanki dubai önceliğiniz bozuk yollar, trafik sorunu ve merkez mahallelerdeki sorunlara çözüm bulun.? tek eksik millet bahçesiymiş gibi yapmayın lütfen sayın başkan
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84559)
30 Temmuz 2021 Cuma 19:20
Hayvan hanlarini bir de asiri gurultu kirliligi yapan acik alan dugun isletmelerini kaldirin bize yeter. Ahir kokusu yetmezmis gibi bir de kır dugun salonu yapip orada yasayan binlerce aile rahatsiz ediliyor. Bu bingol yoneticileri niye bu kadar vurdum duymaz. Allah ıslah etsin diyorum..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84555)
30 Temmuz 2021 Cuma 14:47
Vallahi bu proje gerçekleşirse demek insan yerine konulmuşuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84550)
30 Temmuz 2021 Cuma 08:28
belediye başkanı, özel idare müdürü ve tarım müdürü çok iyi çalışıyor tebrik ederim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84548)
30 Temmuz 2021 Cuma 05:39
Başkan çalışıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84545)
29 Temmuz 2021 Perşembe 22:23
Gerçekten tebrik ediyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84544)
29 Temmuz 2021 Perşembe 22:23
Başkanım Varolun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84543)
29 Temmuz 2021 Perşembe 22:22
Allah yüz bin kere razı olsun.
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın