KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

'TÜRKİYE'NİN HAKLILIĞI KABUL EDİLMİŞTİR'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine ilişkin, Türkiye'nin haklılığı ve doğru pozisyonda bulunduğunun bütün dünyanın önünde kabul edilmiş olduğunu söyledi.

`TÜRKİYE`NİN HAKLILIĞI KABUL EDİLMİŞTİR`
26 MART 2013 SALI 14:20
0
1509
1
AA aa

Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, bir ildeki programının öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yılmaz, çözüm sürecine ilişkin bir soru üzerine, AK Parti'nin sorunları çözmeye çalıştığını, meseleleri rafa kaldıran bir parti olmadığını söyledi.

''Terör, uzun yıllardır ülkemizin gündeminde olan bir sorun'' diyen Yılmaz: “İşte bunu aşmaya dönük 'çözüm süreci' dediğimiz bir süreci başlattık. Sonuçlarını da inşallah alacağız, er ya da geç. Zaten terörü Türkiye arkasında bırakacak. Bunun ülkemize ne kadar büyük bedeller ödettiğini hem insani anlamda hem de ekonomik anlamda biliyoruz. Bu sorunu arkamızda bıraktığımız zaman çok daha rahat şekilde ülkenin hedeflerine doğru birlik, beraberlik içinde yürüyeceğiz” dedi.

Yılmaz, amaçlarının bölgeler arasındaki farklılıkların azaltılması olduğuna dikkati çekerek, Türkiye'deki bütün bölgelerinin belli bir ortalamaya gelmesi gerektiğini vurguladı.

Mutlak eşitliğin mümkün olmadığını, bölgeler arası dengesizliklerin adaletle azaltılması için çalıştıklarını ifade eden Yılmaz: “Belli bir yere kadar geldik fakat burada eksik olan özel sektör. Arzu ettiğimiz gibi yatırım yapmadı Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'ya. Yapmamasının sebebi de oralardaki terör hadisesidir. Güvenin ve emniyetin olmadığı ortamda ne kadar altyapıya yatırım yapsanız da ne kadar teşvik sağlasanız da yeterince özel sektör yatırımları gelişmiyor. Geçmişte altyapıya sağladığımız yatırımlar, teşvik sitemiyle ve özel sektör yatırımlarıyla birleştiğinde ciddi bir sıçrama göreceğiz. Bu tabii istihdamı, ihracatı, refah seviyesini artıracak. Hem o bölgelerimizin kalkınmasına hem de ülkemizin genel anlamda kalkınmasına, gelişmesine katkı sağlayacak.''

İSRAİL'İN TÜRKİYE'DEN ÖZÜR DİLEMESİ

Yılmaz, İsrail'in Mavi Marmara saldırısı için Türkiye'den özür dilemesine ilişkin soru üzerine, Türkiye'nin içeride olduğu gibi uluslararası alanda da ilkeli duruş sergilediğini anlattı.

Türkiye'nin uluslararası ve evrensel hukuka uygun tavır geliştirdiğini, özür dilenmedikçe, vatandaşlara tazminat ödenmedikçe ve Gazze'ye yönelik ambargo kaldırılmadıkça geri adım atmayacağını ortaya koyduğuna işaret eden Yılmaz: “Sonucunu da geçtiğimiz gün gördük. Bu, son derece olumlu bir gelişme tabii ki. Türkiye'nin haklılığı, Türkiye'nin bu pozisyonunun ne kadar doğru olduğu bütün dünyanın önünde kabul edilmiş oldu. Bunun uluslararası ilişkilerimiz anlamında da olumu sonuçlar getirmesini temenni ediyorum'' diye konuştu.

Bir gazetecinin Gazze'ye Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığıyla yardım yapılıp yapılmayacağı şeklindeki sorusunu yanıtlayan Yılmaz, TİKA'nın büyük bir kuruluş olduğunu söyledi.

Yılmaz, Türkiye'nin eskiden ''alan el'' konumunda olduğunu, şuan ''veren el'' olduğunu vurgulayarak: “Türkiye'nin resmi ve resmi olmayan dünyaya dönük yardımlarını topladığımızda 2 milyar dolar mertebesinde bir rakam görüyoruz. Türkiye, artık dünyanın birçok yerinde tarihi eserleri restore eden, yapılar yapan, insani yardımlar, çok çeşitli projeler yürüten bir ülke haline geldi. Geçtiğimiz günlerde Somali ve Sudan'ı ziyaret ettim. İnanın, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak iftihar ettim, orada yaptığımız eserlere bakınca. Somali özellikle 2 yıl önce açlıktan bahseden bir ülkeydi. Bütün dünyada Somali'deki aç insanlar gösteriliyordu, sorunlardan bahsediliyordu. Orada Balıkçılık Meslek Yüksekokulu'ndan, Sağlık Meslek Yüksekokulu'na, İmam Hatip Lisesi'nden, kuru tarımı öğreten tesislere kadar birçok tesis yapıyoruz.''

İstanbul Belediyesi ile Mogadişu'nun altyapısını kuracak tesisler oluşturduklarına işaret eden Yılmaz, ''Oralara balık götürmüyoruz, balık tutmayı öğretiyoruz. TİKA en önemli odak kuruluşlarımızdan biri. TİKA, tek başına değil orada. Türkiye'nin bütün kurumlarının gücü var. TİKA, bunu organize ediyor. Temennimiz inşallah huzur, güven ortamının olduğu bir ortamda Orta Doğu'nun da Gazze ve Filistin'in de kalkınması için her zaman Türkiye kararlı olmuştur'' ifadelerini kullandı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zafer kara (@Misafir_12830)
27 Mart 2013 Çarşamba 21:27
Sayın bakan israil türkiyeden özür diledi senin için tam bir gündem oluştu özür dedğin bir kelime değilmi tamam özür diledi sayın başbakanımız açıkladı oldu bitti sen bu kadar seviniyorsunda anlaşılır gibi değilsin bingöl halkı kan ağlıyor sen almışsın yanına 2 kişi biri S.atalay diğeri E.taş ne yapıyorsunuz bırakın kendi adamlarınızı oraya buraya yerleştirdiniz sadece adamlarınıza yaradınız bu vebalin altında nasıl yaşıyorsun bingöl halkı kalıcı hizmet istiyor geliyorsun şehitler parkı ve gençlik merkezi oldu bitti özür dile bu halktan bakan.
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın