KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mart 2025 Çarşamba
°C

Türkiye tekrar o eski günlere dönmesin

Bakan Yılmaz: “Türkiye tekrar o eski günlere dönmesin. Bu siyasi istikrarını kesin bir güvenceye kavuştursun. O kesin güvence de Başkanlık Sistemi’dir' diyerek, Başkanlık Sistemi’ne dikkat çekti.

Türkiye tekrar o eski günlere dönmesin
27 MAYIS 2013 PAZARTESİ 10:28
0
1480
0
AA aa

 AK Parti Bingöl İl Başkanlığı tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda; AK Parti İl Başkanı Cevdet Çalbay, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş ve Elazığ Milletvekili Şuay Alpay'ın selamlama konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 2014 yılının referandum ile birlikte 3 seçimin yapılabileceği bir yıl olabileceğini söyledi.

Yılmaz: “2014 yılı değerli kardeşlerim, çok kritik bir yıl. Gerçekten hayati bir yıl. Genel seçimlerin, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı bir yıl. '3 seçim olabilir' dedi Sayın Başbakanımız, biliyorsunuz. Referandum olabilecek bir yıl" dedi.

Bakan Yılmaz, güçlü hükümetle dünyanın yaşadığı krizden büyüme ile çıkan Türkiye'nin IMF'ye kredi verecek konuma geldiğini belirterek, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde IMF'ye 5 milyar dolar kredi vermesinin söz konusu olduğunu söyledi.

Türkiye'nin iyi idare edildiğini ve başka ülkeler hakkında karar veren bir ülke konumuna geldiğinin altını çizen Bakan Yılmaz: “Türkiye iyi idare edilmediği sürece, hiçbir yöreye bu hükümetin, bu devletin bir faydası olamaz. Son dönemlerde görüyorsunuz birbirinin peşi sıra kredi derecelendirme kuruluşları notumuzu artırıyor. Küresel kriz ortamında ülkelerde bankalar batarken, işsizlik artarken, devletlerin borçları artarken; Türkiye dimdik ayakta... Hiçbir bankası batmayan, ekonomisi büyümeye devam eden, borçları azalmaya devam eden bir ülke. Çok şükür, yıllar yılıdır IMF kapısında olan Türkiye, bu kamburdan da kurtulmuş oldu. Tam aksine, şimdi önümüzdeki dönem IMF'ye 5 milyar dolar Türkiye'nin bir kredi vermesi söz konusu. Bunun da ötesinde IMF'nin karar organlarında artık Türkiye yer alacak. 2014-2016 döneminde İcra Direktörleri Kurulu'nun bir üyesi de Türkiye olacak inşallah. Kendisi hakkında başkalarının karar verdiği bir ülke olmaktan çıkıp, başka ülkeler hakkında karar veren bir ülke konumuna gelmiş olacak. Birçok ülke Türkiye'ye gelip 'bu işleri nasıl başardınız' diye soruyor. Çok şükür Türkiye iyi idare ediliyor ve eski kaynaklarla bunu yapıyoruz. Niye eskiden olmuyordu da şimdi bu işler gerçekleşiyor? Bu soruyu sormak lazım. Aradaki fark şu; eskiden kötü yönetiliyordu, şimdi iyi yönetiliyor. Bu kadar basit. 99 krizini yaşadık, bütün bunları unutmamak lazım. Aradaki fark yönetim farkı. İstikrarlı bir yönetim, güçlü bir lider. İyi kadrolarla işte bu sonuçlar elde ediliyor" diye konuştu.

"Hiçbir dönemde yapılmayan yatırımlar, bu dönemde yapıldı"

AK Parti hükümeti döneminde geri kalmış bölgelere önem verildiğini ve bu bölgelere hiçbir dönemde yapılmayan yatırımların yapıldığını vurgulayan Bakan Yılmaz: “AK Parti çok şükür bu memleketi çok farklı bir noktaya getirdi. Sadece Türkiye'yi büyütmekle kalmadı. Geri kalmış bölgelerimize de özel önem verdi. Hiçbir dönemde yapılmayan yatırımlar, -doğuya, güneydoğuya- bu dönemde yapıldı. 5-6 bin kilometre duble yol vardı 10 sene önce. Şimdi sadece Doğu Anadolu'ya yaptığımız duble yol 3 bin kilometreye yakın. Lafla, sloganla bu işler olmuyor. İşte icraat böyle bir şey. Bütün illerimize üniversite kurduk. 180 binden fazla şu anda Doğu Anadolu'da üniversite öğrencisi var. Kırsal alana büyük yatırımlar yaptık. Ulaşılamayan köylere ulaştık. İçme suyu götürdük, yol götürdük” ifadelerini kullandı.

Geçmişte gençlerin sloganlar ve kaba ideolojilerle oyalanarak ülkenin zaman kaybettiğini söyleyen Bakan Yılmaz, geleceği inşa etmenin şartının siyasi istikrar ve güçlü bir yönetim olduğunu vurguladı.

Yılmaz: “Türkiye'nin yaş ortalaması 30. Doğu, güneydoğudaki illerin ortalaması 20'ler civarında. Genç bir nüfusumuz var. Biz bu nüfusu düzgün bir şekilde eğitirsek; yeni, çalışkan, donanımlı bir nesil yetiştirirsek, işte geleceğimiz burada. Geçmişte gençlerimizi, çocuklarımızı sloganlarla çok oyaladılar. Kaba ideolojilerle çok oyaladılar ve zaman kaybettik. Dünyada bir yarış var. Bu dünyadaki yarıştan gençlerimizin geri kalmaması lazım, iyi eğitim almaları lazım. İşte bizim bu sloganları, içi boş sloganları bir tarafa bırakıp gençlerimizi geleceğe yetiştirmemiz lazım. Fakat bütün bu geleceği inşa etmemizin şartı, istikrarın devam etmesidir. Siyasi istikrarın devam etmesi, güçlü bir yönetimin devam etmesidir. Çözüm süreci diyoruz değil mi? Huzuru arttırmak için, bu kanın akmasını engellemek için, toplumumuzun daha huzurlu bir şekilde yaşaması için gayret ediyoruz. Güçlü bir hükümet olmazsak, bu sorunlar çözülebilir mi? Ekonomideki sorun da çözülmez, demokrasideki sorun da çözülmez, terör sorunu da çözülmez. Bütün sorunların çözümünün anahtarı, güçlü hükümetlerdir" ifadelerini kullandı.

"Demokratik istikrar için başkanlık sistemi şart"

Konuşmasında başkanlık sisteminin önemine de vurgu yapan Bakan Yılmaz: “Önümüzdeki dönem, başkanlık sistemi tartışmalarını daha fazla yapmamız lazım. Bugün çok şükür AK Parti sayesinde siyasi bir istikrar var. Bir güven ortamı var. Fakat bu her zaman böyle olacak diye bir şey yok maalesef. Bir gün diyelim tekrar o koalisyon günlerine geri dönebiliriz. Tekrar Türkiye o eski günlere dönmesin. Bu siyasi istikrarını kesin bir güvenceye kavuştursun. O kesin güvence de başkanlık sistemidir. Küresel kriz ortamında Türkiye'de böyle güçlü bir hükümet değil de, bir koalisyon hükümeti olsaydı, bugün çok farklı bir Türkiye'den bahsediyor olacaktık. Başkanlık sisteminin uygulandığı ülkelerde parlamento da çok daha güçlü hale geliyor. Başkanlık sistemini karalamaya çalışıyorlar. Sanki demokrasi dışı bir şeymiş gibi, sanki diktatörlükmüş gibi toplumun zihnini zehirlemeye çalışıyorlar. Hiçte öyle değil. Başkanlık sistemi gayet demokratik bir sistemdir. 3 dönemde Türkiye'nin ne hızlı büyüdüğünü görüyoruz. Rahmetli Menderes döneminde, 60'lı yılların bir kesiminde Adalet Partisi, o tek başına iktidar olduğu dönem, 80'li yıllarda rahmetli Özal'ın olduğu dönem ve bugün AK Parti'nin olduğu dönem. Hepsinin ortak özelliği, güçlü hükümetler ve güçlü liderler. Demek ki bizim demokratik istikrara ihtiyacımız var. Bunun da yolu demokratik bir sistem içinde başkanlık sistemidir” şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, partisinin eğitim çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı.

Toplantıya, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, İl Başkanı Cevdet Çalbay, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.03.2025
12:39
Korkutata: ‘Gazze`de yaşananlar savaş değil, soykırımdır`
Korkutata: 'Gazze'de yaşananlar savaş değil, soykırımdır'
AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze'deki saldırılarını 'vahşi bir soykırım' olarak nitelendirdi. Korkutata, İsrail'e destek veren güçleri suç ortağı olarak tanımlarken, uluslararası hukukun hiçe sayıldığını belirtti. 'Gazze halkının yanındayız, bu insanlık suçunu lanetliyoruz' dedi.
19.03.2025
07:40
Bingöl`de 9 Şehit Yakınına Devlet Övünç Madalyası, Rozet ve Beratı
Bingöl'de 9 Şehit Yakınına Devlet Övünç Madalyası, Rozet ve Beratı
Bingöl Valisi Usta: 'Bu madalyalar, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin fedakârlığının bir nişanesidir. Şehitlerimizin emanetleri olan ailelerimizin her zaman yanında olacağız' dedi.
19.03.2025
07:38
Bingöl`de hayırsever iş insanı borç defterlerini sıfırladı
Bingöl'de hayırsever iş insanı borç defterlerini sıfırladı
Önceki yıllarda Bingöl merkez ve Genç İlçesi'nde binlerce Ramazan kolisi dağıtan ve bakkallardaki borç defterlerini satın alan hayırsever iş insanı, bu Ramazan ayında da geleneği bozmadı. Yardımların önemli bir kısmını muhtarlar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Ateş, yaptıklarıyla büyük taktir topladı.
19.03.2025
07:38
Bingöl`de ‘Çanakkale ve Şehitlik` konulu resim sergisi
Bingöl'de 'Çanakkale ve Şehitlik' konulu resim sergisi
Bingöl Valisi Usta: 'Öğrencilerimizin emek vererek hazırladığı eserler, Çanakkale ruhunu ve vatan uğruna verilen fedakârlıkları en güzel şekilde yansıtıyor.'
19.03.2025
07:37
Bingöl`de aranan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 3 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, çeşitli suçlardan araması bulunan 3 şüpheli yakalandı.
19.03.2025
07:36
Ödüller sahiplerini buldu
Ödüller sahiplerini buldu
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen okullar arası şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın