KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Türkiye devreye giriyor

Başbakan Erdoğan: "Putin'i ve Saakaşvili'yi arayacağım"

Türkiye devreye giriyor
08 AĞUSTOS 2008 CUMA 21:35
0
1117
0
AA aa
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kafkaslar'da birçok insanın ölmesine vesile olacak gelişmelerin Türkiye'yi rahatsız ettiğini belirterek, ''Şu anda sayı devamlı artıyor. Umarım ateşkes bir an önce temin edilir ve ateşkesin teminiyle birlikte de diplomatik yollara başvurulur'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının Kafkaslar'daki gerginliğe ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin barışa yönelik öncelikleri bulunan bir ülke olması sebebiyle çevresinde böyle bir durumun yaşanmasını istemediğini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bir diğer taraftan Gürcistan'ın toprak bütünlüğü noktasında, bir sıkıntı yaşamasını da istemeyiz. Bir diğer taraftan da bölgede bu tür bir olayla birçok insanın ölmesine vesile olacak gelişmeler bizi rahatsız etmekte. Şu anda sayı devamlı artıyor. Umarım ateşkes bir an önce temin edilir ve ateşkesin teminiyle birlikte de diplomatik yollara başvurulur.''
Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, ''Putin ve Saakaşvili'yi ne zaman aramayı düşünüyorsunuz?'' sorusuna karşılık, ''Şu anda arkadaşlarımız çalışmayı yapıyorlar. Çalışmayı müteakip gerek Putin'i gerekse Saakaşvili'yi arayacağım'' dedi.

''Türkiye bu konuda ağırlığını koyacak, diyebilir miyiz?'' sorusu üzerine Erdoğan, ''Elimizden geleni yapacağız'' karşılığını verdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Gürcistan'ın Rusya'nın uçaklarını düşürdüğü, Rusya'nın da Gürcistan'ı bombaladığı haberleri geliyor'' şeklindeki hatırlatma üzerine, ''Bunlar söyleniyor. Tankların Güney Osetya'ya girdiği söyleniyor. 2 tane uçağın düşürüldüğü söyleniyor. Bu ne derece doğrudur, doğru değildir, bunu tabii bizler şu anda bilemiyoruz. Bunlar daha sonra netleşecek olan konular'' dedi.

Erdoğan, ''NATO nezdinde bir girişiminiz var mı?'' sorusunu ise ''NATO bu işleri kendisi öncelikli olarak değerlendirir. Şu anda liderler nezdinde arayacağız. Birleşmiş Milletler'in açıklamaları var. AGİT'in çalışmaları var. Bu çalışmalar devam edecek'' şeklinde cevaplandırdı.


HABERTÜRK

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
10.07.2026
23:10
HÜDA PAR`dan Genç`e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR'dan Genç'e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, sosyal yardım, yaşlı ve engelli aylıklarının Halkbank üzerinden ödenmeye başlanmasının ardından Genç ilçesinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, ilçeye Halkbank şubesi açılması çağrısında bulundu.
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın