KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Temmuz 2026 Cuma
°C

Türkiye büyümede avrupa'da ilk beşe girecek

Türkiye, 2007 ve 2008'de Avrupa Birliği üye ve aday ülkeleri arasında en fazla ekonomik büyüme gösteren beş ülkeden biri olacak.

Türkiye büyümede avrupa`da ilk beşe girecek
15 ŞUBAT 2007 PERŞEMBE 09:34
0
1042
0
AA aa
Devlet Planlama Teşkilatı, Avrupa Birliği üyesi ve aday ülkelerdeki ekonomik gelişmeler raporu hazırladı. Rapordaki Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre Türkiye, birlik üyesi ve adayları arasında iki yıl boyunca en yüksek ekonomik büyümeyi sergileyecek ilk beş ülke arasında yer aldı.
AB genelinde büyümenin 2007 ve 2008'de yüzde 2.4 olacağı tahmin edildi. Eurostat, 2007'de Estonya'nın yüzde 9.5, Letonya'nın 8.9, Slovakya'nın 7.2, Litvanya'nın 7 ve Türkiye'nin de 6.4 büyüyeceğini tahmin etti. 2008 tahminleri ise Estonya için 8.4, Letonya için 8, Litvanya için 6.5, Türkiye için ise 6.3 oldu.

EN YÜKSEK ENFLASYON TÜRKİYE'DE OLACAK
Enflasyonda ise Türkiye, 2007 ve 2008'de en yüksek artışın yaşanacağı ülke olarak öngörüldü. TÜFE bazında Türkiye için 2007 tahmini yüzde 8.6, 2008 tahmini de yüzde 6.1 oldu.

Cari işlemler açığının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya oranı 2007 ve 2008 için yüzde 7.2 olarak öngörülürken, işsizlik oranının bu yıl yüzde 9.1, 2008'de ise 8.9'a düşeceği tahmin edildi.

Maastricht kriterleri değerlendirmesinde Türkiye'nin sadece genel devlet borçlanma gereği oranlarını yakalayabildiği görüldü. Enflasyon, uzun dönem faiz oranları ve toplam borç stoku açısından Türkiye'nin, referans değerleri yakalayamadığı belirlendi.


ntv
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın