Bir dizi gezi ve incelemeler yapmak üzere memleketi Bingöl'de bulunan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bingöl'den başlattığı referandum mitingindeki başarılarından dolayı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) teşkilat mensuplarını kutlamak üzere partililerle bir araya geldi.
Bingöl Öğretmen Evi'nde partililerle kahvaltıda buluşan Bakan Yılmaz, mitingin çok başarılı olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmasında referandumun önemine değinen Yılmaz, "Referandum 1960 ihtilali ile başlayan, vesayetçi dediğimiz demokratik yapıdan eksik bir demokrasiden, farklı bir döneme Türkiye'yi getirecek son derece önemli bir hadisedir. Bu hadisede Bingöl başlangıç noktasını oluşturdu. Bütün Türkiye Bingöl mitingini hep birlikte izledi. Şuna inanıyorum ki Türkiye 13 Eylül sabahında farklı uyanacaktır. Allah muhafaza, düşünün ki 12 Eylül günü sandıktan hayır çıktı. 13 Eylül sabahı uyandık, ne olacak? 'Türkiye değişimi istemiyor' diyecekler. Türkiye'yi ileriye götürmek isteyenlerin cesareti kırılacak. Türkiye dünyada, bölgesinde güç sahibi, etki sahibi bir ülke olma yolunda olumsuz bir darbe yemiş olacak. Halbuki tersini düşünün, 12 Eylül günü oylarımızı verdikten sonra 13 Eylül sabahı uyandığımızda çok büyük çoğunlukla evet çıktığını düşünün. O zaman gerçekten Türkiye'de statükocuların, Türkiye'de bu milletin iradesinin yönetime yansımasından rahatsız olanların moralinin bozulduğu, cesaretinin kırıldığı; fakat Türkiye'nin gelişmesinden, değişmesinden, güçlenmesinden yana olanların ise çok daha cesaretli, çok daha moralli bir şekilde yoluna devam edecekleri bir gün olacaktır. Bu anayasa ile bu kanunlarla Türkiye'nin ilerlemesi mümkün değil. Artık geldik duvara dayandık. Türkiye 21. yüzyılda bölgesinde ve dünyada çok etkili bir güç olacaksa, halkının refahını arttıracaksa, insanlarının hakkına, hukukuna daha fazla riayet eden, onların hürriyetlerini, özgürlüklerini geliştiren bir ülke olacaksa, bu anayasa ile olmaz diyoruz. Bu anayasa 1980 yılında yapıldı. 30 sene önce 12 Eylül'de askeri müdahaleden sonra yapıldı. O zamanı hepiniz hatırlayın, bir tane siyah beyaz televizyon kanalı vardı. O da devlet kanalıydı. Protokol konuşmaları yapılırdı, devlet neyi uygun görürse millete o anlatılırdı" ifadelerini kullandı.
Konuşmasında referandum seçimi için hayır kampanyası başlatan muhalefet partilerini de eleştiren Bakan Yılmaz, elle tutulur hiçbir fikirleri olmamasına rağmen bunların etrafında dolanıp vatandaşın kafasını karıştıracak şeyler söylediklerini belirtti. Yılmaz, "Bir şekilde niye bu AK Parti döneminde oldu dercesine bu işi AK Parti aleyhtarlığına dönüştürmeye çalışıyorlar. Bu tuzağa inşallah hiçbirimiz düşmeyeceğiz. Bu noktada şunun altını çizmek istiyorum: Bakın onlar çok yanlış bir şeyi çok heyecanla savunup çaba sarf ediyorlar. Biz ise sizden çok doğru ve çok haklı olan bir şeyi savunmanızı istiyoruz. Bu konuda bütün teşkilat mensuplarımız kapı kapı dolaşarak referandum ile ilgili kafası karışık olanları aydınlatmalıdır" şeklinde konuştu.
Kahvaltılı toplantıya AK Parti Bingöl Milletvekili Kazım Ataoğlu, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, AK Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.