KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Türk sağlık-sen 13 mart'ta iş bırakıyor

Türk Sağlık Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa, sağlık sektöründeki kötü gidişe dur demek, çalışanların sorunlarını gündeme taşımak amacıyla 13 Mart’ta iş bırakacaklarını bildirdi.

Türk sağlık-sen 13 mart`ta iş bırakıyor
03 MART 2015 SALI 23:07
0
1499
0
AA aa

 Türk Sağlık Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa, 13 Mart'ta gerçekleştirilecek iş bırakma eylemine ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

Sağlık çalışanlarına yönelik somut adımlar atılması gerektiğini ifade eden Kızılboğa, şunları belirtti: “İş güvencesini kaldırma girişimleri yerine tüm çalışanların kadrolu olduğu güvenceli bir çalışma ortamı istiyor. Malum sendikanın ihanetiyle toplu sözleşmede cebi delinen, zarara uğratılan tüm kamu çalışanlarının hakkı olan ek zammı talep ediyor. Döner sermayelerin emekliliğe yansıtılarak emeklikte sefaletin sonlandırılmasını ve emeklilikte insanca yaşamak istiyor. Sağlık çalışanlarının yitik hakkı olan yıpranma payı vaatte kalmasın hayata geçsin istiyor. Çalışanların can güvenliğini tehdit eden şiddet sona ermeli, ağır cezalar yürürlüğe girmelidir. Bunların yanı sıra sağlık çalışanları, her kuruma bir kreş, tüm çalışanlara lisans tamamlama hakkı gibi düzenlemeler acilen hayata geçsin istiyor.”

Açıklamasında, “Kürsülerden atılan nutuklara, suya yazılan sözlere tahammülümüz yoktur. Sağlık çalışanları icraat görmek istemekte, memnuniyetleri için somut gelişmeleri beklemektedirler” ifadelerini kaydeden Kızılboğa, şöyle devam etti: “İşte bu kararlı tavrı bir kez daha güçlü bir şekilde yansıtmak, sağlık çalışanlarının taleplerini bir kez daha Türkiye Gündemine taşımak ve ‘artık yetti, laf değil icraat istiyoruz' sözlerini alanlarda haykırmak için 14 Mart Tıp Bayramı arifesinde 13 Mart'ta, tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında iş bırakıyoruz. 14 Mart günü de Tüm Türkiye'de Aile Hekimliğindeki cumartesi nöbetlerini protesto kararlığımızı sürdürüyor, ASM ve TSM'lerde işe gitmiyoruz. Bu iş bırakma eylemini aynı zamanda daha iyi bir sağlık hizmeti verilmesi içinde gerçekleştiriyoruz. Biz Tüm vatandaşlarımız için ücretsiz, eşit, ulaşılabilir ve nitelikli sağlık hizmeti sunulması gerektiğine inanıyor ve tüm vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
02.07.2026
15:02
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Belediyesi'nin şehir merkezindeki otopark sorununa çözüm olarak hayata geçirdiği Kent Meydanı Otoparkı hizmet vermeye başladı. Toplam 500 araç kapasiteli otopark, 24 saat kesintisiz hizmet sunacak. Otopark için saatlik ve aylık abonelik ücret tarifesi de açıklandı.
02.07.2026
14:56
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Bingöl-Diyarbakır karayolunda seyir halindeyken alev alan klima yüklü kamyonet kullanılamaz hale geldi. Genç Belediyesi İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangının ormanlık alana sıçraması önlendi.
02.07.2026
14:30
Bingöl Adalet Ormanı`nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Adalet Ormanı'nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde oluşturulan Adalet Ormanı'nda sulama ve bakım çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalarla, fidanların sağlıklı gelişiminin desteklenmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın