KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Şubat 2025 Pazar
°C

'Türbanlı kadınlar laik olamaz mı?'

Başbakan Erdoğan: "Kimsenin istismara hakkı yok!"

`Türbanlı kadınlar laik olamaz mı?`
26 OCAK 2008 CUMARTESİ 21:16
0
1365
0
AA aa
Erdoğan başı açık ve kapalı kadınları eliyle işaret etti: İşte manzara burada
Partisinin Üsküdar İlçe Kadın Kolları kongresine katılan Başbakan Erdoğan, "Sadece başı açık kadınlar mı laik olur? Başı kapalı kadınlar laik olmaz mı?" diye sordu.

Bir başkasının özgürlük alanına müdahe edilmesinin sıkıntı yaratacağını hatırlatan Erdoğan, "Bütün bu olanlar karşısında farklı noktaya çekenler var. Bu ülkede milletin kendi içinde hiçbir problemi yoktur. Benim ülkemde başı açık, başı kapalı kadınların kendi aralarında hiçbir problemi yok. "İşte manzara burada" diyerek salonda içiçe oturan başı kapalı ve başı açık kadınları gösterdi.

"Benim başı açık, başı kapalı herkes kardeşimdir" diyen Erdoğan, "Yaradılanı severiz, yaradandan ötürü" sözünün rehberleri olduğunu söyledi. Salondan uzun süre alkış alan Erdoğan, "Kimsenin bunu bir istismar diye nitelemeye hakkı yok. Bu bir haktır. Bu ülkede toplumsal mutabakat var, kurumsal mutabakat" dedi.

"KANUNLAR, ANAYASA ÇERÇEVESİ İÇİNDE ÇÖZELİM İSTİYORUZ"


Bu ülkede laiklik konusunda ayrımcılık yapıldığını dile getiren Erdoğan, "Sadece başı açık kadınlar mı laik olur? Başı kapalı kadınlar laik olmaz mı?" diye sordu.

Başı açık, kapalı herkesin laiklik, demokratik Türkiye Cumhuriyetine sahip çıktığını kaydeden Erdoğan, "Kişi laik olmaz devlet laik olur. Biz laik devletimizin laik neferleri olarak yolumuza devam ediyoruz. Kimse bizi gölgelemeye çalışmasın" dedi.

Türban konusunda MHP ile varılan uzlaşmayı hatırlatan Erdoğan, "Mecliste iki parti olarak bunun için teknik çalışmayı sürdürüyoruz. Kanunlar, anayasa çerçevesi içinde çözelim istiyoruz. Artık bu sorun ortadan kalksın. enerjimizi boşa harcamayalım. Bu ülkenin evlatları omuz omuza yürüsün, şüpheci olmasın" diye konuştu.

A.A.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.02.2025
18:12
Seçmeli dersiniz Zazaca olsun
Seçmeli dersiniz Zazaca olsun
Seçmeli ders süreci 2025-2026 eğitim öğretim yılı için 17 Şubat Pazartesi gününe kadar devam edecek. Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Dr. İbrahim Dağılma; 'Bir okulda Zazaca dersinin verilebilmesi için en az 10 öğrencinin veya bir öğretmen ataması için bir okulda veya ilgili mücavir alanda 6 (altı) şubenin dersi seçmesi yeterlidir' dedi.
07.02.2025
19:32
Hesarek`e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Hesarek'e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Bingöl'de Üniversite Termal Tesisinin ardından bir kapatma kararı da Hesarek Kayak Merkezi için verildi. Türkiye'deki birçok tesis için verilen karardan etkilenen Hesarek'te yatılı konaklama ile teleferik ve telesiyej sistemi kapatıldı. Kafeterya ve acemi pisti açık olacak.
07.02.2025
18:11
Bingöl`de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeni ile 77 köy yolu ulaşıma kapandı.
07.02.2025
14:17
Bingöl`de ‘İŞKUR Gençlik Programı` sözleşmesi imzalandı
Bingöl'de 'İŞKUR Gençlik Programı' sözleşmesi imzalandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), devlet üniversiteleriyle birlikte öğrencilerin istihdam edilebilirliğini artırmak ve aynı zamanda öğrencilere bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmak amacıyla İŞKUR Gençlik Programı'nı başlattı. Bu kapsamda Bingöl Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında iş birliği sözleşmesi imzalandı.
07.02.2025
13:59
Termal Tesis Konusu ‘Bürokratik Krize` mi dönüştürülüyor?
Termal Tesis Konusu 'Bürokratik Krize' mi dönüştürülüyor?
Hijyen noktasında eleştirilerin odağındaki Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisi'nin 15 gün süreyle kapatılması bürokratik krizi tetikledi. Üniversite kanadı bunu 'Rektörü yıpratma' olarak yansıtırken, kamuoyu ise kapatma kararı nedeniyle Valiyi takdir ve tebrik ediyor. Yorumlar ise karşılıklı suçlama ve savunma odaklı sürüyor! İşin aslı ne? Kim ne yapmak istiyor?
07.02.2025
12:32
Bingöl Üniversitesi`nden termal tesisleri için ‘sıkı tedbir` vurgusu!
Bingöl Üniversitesi'nden termal tesisleri için 'sıkı tedbir' vurgusu!
Tesisteki hijyen sorununa dair alınan yeni kararları duyuran Bingöl Üniversitesi, 'Bu tür durumların önlenmesine dair radikal tedbirler almış bulunuyor ve bu tedbirleri kararlılıkla devam ettireceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz' açıklamasında bulundu. Alınan tedbirler is şöyle sıralandı;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın