Üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağının kaldırılmasına destek amacıyla başlatılan imza kampanyası dün sona erdirildi. İmza kampanyasına toplam 3 bin 549 öğretim üyesi destek verdi. Bunlardan bin 8'inin profesör olduğu öğrenildi.
İmza kampanyasının açıldığı "universitelerdeozgurluk.blogspot.com" isimli internet sitesinde yer alan bir açıklama ile imza kampanyasının dün akşam itibariyle sona erdiği duyuruldu.
İhsan Dağı ve Şaban Çalış imzasıyla yayınlanan açıklamada, başörtüsüne destek kampanyasına imzalarıyla destek veren öğretim üyelerinin tam listesi de yer aldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Son dönemlerdeki kılık-kıyafet yasağı tartışmalarına atıfla hazırlanan, "Üniversitelerde Özgürlükler" konusunda kamuoyuna duyuru metnine katılan, öğretim üyeleri başta olmak üzere; e-posta, faks ve telefonla bize destek veren akademisyenlere, öğrencilere ve tüm ilgilenenlere sonsuz teşekkürler.
Üniversitelerin özgürlükçü, çoğulcu ve eleştirel aklın mekânları olması gereğini ortaya koyan bu duyuru artık kamuoyuna mal olmuştur. Duyuruda yer alan mesajın ötesinde sayıların, sıfatların ve isimlerin hiçbir önemi yoktur. 1-7 Şubat 2008 tarihleri arasında bu sayfada duyurulan metni kabul edip imza atan öğretim üyelerinin nihai listesi metne ek olarak aşağıda yer almaktadır.
1-7 Şubat 2008 tarihleri arasında öğretim üyelerinin katılımına açık tutulmuştur. Katılım önceden kararlaştırıldığı ve duyurulduğu üzere 7 Şubat 2008 Perşembe günü saat 24.00'da sona ermiştir. Bu tarih ve saatten sonra bildirilen katılım talepleri değerlendirilmemiştir. Onbinleri aşan katılım talepleri arasında değerlendirmede sadece öğretim üyelerinin kendi e-posta hesaplarından gelen e-postalar ile bizzat kendilerinin telefonla yaptıkları katılım bildirimleri esas alınmıştır."
Cihan