KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Eylül 2024 Perşembe
°C

Tümsiad bingöl şubesi kuruldu

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Bingöl Şube Başkanlığı kuruldu. Kurulan şube başkanlığına İbrahim Alimoğlu getirildi.

Tümsiad bingöl şubesi kuruldu
06 ARALIK 2010 PAZARTESİ 02:56
0
3322
0
AA aa

 

TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, TÜMSİAD Genel Sekreteri Fatih Güngör, TÜMSİAD Doğu ve Güneydoğu'dan sorumlu Genel Başkan Yardımıcısı Soner Biber  ve beraberindeki  heyet Bingöl'e geldi. TÜMSİAD'ın Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu oluşturuldu. Yapılan çalışmalar sonunda TÜMSİAD Bingöl Şube Başkanlığı'na ilimizin tanınmış işadamlarından İbrahim Alimoğlu seçildi.
 
Hasan Sert, 2009 Mayıs ayından itibaren sivil toplum dünyasında KOBİ'lere hizmet eden TÜMSİAD-Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanlığı yapmaktadır. Genel Başkanlığı sırasında şube ve üye sayısının artmasına önemli ölçüde katkı sağladı. KOBİ'lere, verimlilik esaslı kurumsal yönetim, ihracat ve yatırım destekleri, gelecek planlama, İnnovasyon, Ar-Ge çalışmaları vb daha birçok hizmetlerin verilmesine öncülük etti. Genel Başkanlığı sırasında TÜMSİAD, Avrupa Birliği Sanayi ve İşletme Komisyonu Genel Direktörlüğü'nün koordinatörlüğünde gerçekleşen; 2010 Avrupa Birliği KOBİ Haftası etkinlikleri çerçevesinde, 37 katılımcı ülkenin sivil toplum, özel sektör ve kamu kuruluşları arasından en etkin STK seçildi.
 
TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, yaptığı konuşmada KOBİ'lere önem verdiklerini söyledi. TÜMSİAD'ın “yerel değerlerden küresel liderliğe” sloganı ile yola çıktığını belirten Sert, “Beş yıl önce sadece birkaç ilde kurulan TÜMSİAD, şimdi kırkın üzerinde ilde yapılandı. Avrupada, Almanya, Belçika, Danimarka, Fransa, Hollanda ve Avusturya'da  resmi ve hukuki şartlara göre kuruldu. Birçok ülkede ise kurulma aşamasında. Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde yapılanıyoruz, Türkiye'de yeni şubeler kurmaya çalışıyoruz ve temas halindeyiz. Ayrıca Doğu illerindeki TÜMSİAD'ın yapılandırmasını yapacağız. Ülke ekonomisine katma değer üretmeye, ülkemize faydalı olmaya çalışıyoruz. Çünkü bu ülke, bu millet, bu devlet hepimizin. Bunu el birliğiyle güçlendirmemiz lazım. Kaldı ki, bu arada ülkeler arasında var olan iki yüz altı ülke arasında ekonomik yarışlar söz konusu ve ekonomik değerleriniz üstte ise kişi başına düşen gayrı milli hâsılanız yukarda ve insanların yaşam kalitesi yukarda ise o noktada Avrupa Birliği ve standartları oluşmuş ve öne geçiyorsunuz. İşte bu noktada biz de KOBİ'lerdeki bu dağınıklığı giderelim, ülke ekonomisine katma değer üretelim ve bununla ülke standartlarına katkımız olsun, standartlarımızı biraz yukarıya çıkartalım diye çalışıyoruz” dedi.
 
“Bingöl; Karadeniz'i Akdeniz'e, Doğu'yu Batı'ya bağlayan bir noktada”
TÜMSİAD olarak KOBİ'lere hizmet eden bir dernek olduklarını belirten Sert, “Küçük ve orta ölçekli işletmelere hizmet ediyoruz, bu da Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de var. Bingöl'de güzel bir potansiyel var, yeni kurulan illerde bazı sıkıntılar olabileceği gibi yeni kurulan şubelerde sıkıntılar olur. Bingöl'de genç ve dinamik bir yapının olduğunu görüyorum. Dünkü ticari yapılar bugün devam edip gitmez; bugünkü dünya şartlarına, bu günkü ekonomik şartlara ve genel şartlara uyacak yapı değişikline ihtiyacımız var. Onun için TÜMSİAD başta olmak üzere diğer arkadaşlarımıza, ticaretle uğraşan, sanayi ile uğraşan, endüstri ile uğraşan, organizasyonla uğraşan herkes kendini değiştirmeli. Bakın Türkiye çok önemli bir noktada, Türkiye'de dünyanın ortasında dünyanın merkezinde. Bingöl'de Karadeniz'i Akdeniz'e, Doğu'yu Batı'ya bağlayan bir noktada. Bunu bir başka şekilde de anlatabiliriz. Türkiye, Avrupa'nın en Doğus'unda, Doğu'nun da en Batı'sında bir konumda; yani tam geçiş noktası ve köprü konumundaki bir ülke. Ortadoğu'ya açılacak olsanız Türkiye'den açılacaksınız; Doğu bloğuna geçecek olsanız Türkiye'den geçeceksiniz. Yani tam bir geçiş noktası, bu coğrafik avantajı çok iyi kullanmamız lazım. Bingöllü arkadaşlarımız gerek tacirlerimiz, gerek tüccarlarımız, gerekse sanayicilerimiz ve iş adamlarımız kendini bir oryante etmesi lazım. Biz bu coğrafi avantajları iyi kullanmalıyız. Şuradan hemen 3–4 saatte gidebileceğimiz Ürdün, Suriye, Amman, Tahran, Gürcistan, hatta Mısır, Cezayir, Fas, Tunus'u iyi keşfetmemiz gerekiyor. Avrupa Birliği ülkeleri 3–4 saat gibi bir mesafede, oraları çok iyi keşfetmemiz lazım, yine iki saatte gidebileceğimiz Kafkasları ve Türk Cumhuriyetleri'ni iyi keşfetmemiz lazım ve bizim mutlaka yapmamız gereken şeyler var. Bizim elimizdeki ürünler Avrupa kalitesine yakın ürünler, her noktada gıdadan tarıma, sanayi ve endüstri ürününe kadar her noktada çok kaliteli ürünler üretebiliyoruz ve bunları Avrupa fiyatlarının, Avrupa Birliği fiyatlarının çok altında satıyoruz. Bu bizim için çok iyi bir avantaj hem coğrafi durum çok önemli hem de ürünlerimizin kaliteli olması çok büyük bir avantaj” şeklinde konuştu.
 
Dünkü ticari yapıların bugün artık devam etmeyeceğini ve dünya şartlarına bu günkü ekonomik şartlara ve genel şartlara uyacak yapı değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu aktaran Hasan Sert, Bingöl'deki tüm kobileri TÜMSİAD çatısı altında toplanmaya davet etti.
 
TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert'in konuşmalarından sonra söz alan TÜMSİAD Bingöl Şube Başkanı İbrahim Alimoğlu yaptığı konuşmada, TÜMSİAD"ın kısa zamanda Türkiye genelinde sergilediği başarılı yapılanmayla ülke ekonomisinin lokomotifi olan KOBİ"lerin çatısı haline geldiğini belirterek, “Gelişen dünya ekonomisinde yerimizi alabilmek ve ekonomimizin kırılganlığına karşı direnç noktalarını geliştirmek için TÜMSİAD çatısı altında elele verip, hedeflerimizi belirleyerek; en kısa sürede ilimizdeki yapılanmayı sağlayarak çalışmalara başlacağız. Bingöl TÜMSİAD olarak kuruluş amacımız,  güzel şehrimizin ülke ekonomisine daha çok katkı sağlamasına yardımcı olmaktır. Bu amacı gerçekleştirmek için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazırız. KOBİ'lerimizin yurtdışı açılımını ve üyelerimizin dış ilişkilerini arttırmak birinci hedefimiz olacaktır. Biz hemen yönetim kurulunu oluşturup, üye çalışmalarına başlayacağız. Bingöl'deki işadamlarına ziyaretlerde bulunacağız. TÜMSİAD'ın amaçları ve çalışmaları hakkında bilgiler verileceğiz. Kısa bir zamanda Bingöl'de de faaliyetlerimizi arttırıp etkin bir hale geleceğiz. TÜMSİAD ile birlikte Bingöl'de bulunan işadamlarını bir araya getiren bir çatı olacağız. Hep beraber hem Bingöl'e hem de ülkemize katkıda bulunmak için çok daha fazla çalışacağız ve çok daha fazla gayret sarf edeceğiz" diye konuştu.
 
Şube başkanlığına seçilen İbrahim Alimoğlu 1976 yılında Bingöl de'dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladıktan sonra yurt dışına giderek yabancı dil eğitimi aldı. İyi derecede Almanca bilen Alimoğlu; evli ve üç çocuk babası olup, Anadolu Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler Bölümü'nü okumaktadır.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.09.2024
17:41
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İş-Kur, 40 personel alınacağını duyurdu
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 40 personel alınacağını duyurdu. Başvuru tarih ve koşulları ise şöyle;
18.09.2024
17:24
Erbakan:
Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir'
Bingöl'ün Genç İlçesi'ne gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: 'Millî Görüş belediyeciliği demek önce ahlak ve maneviyat demektir. Millî Görüş belediyesinde zaten seçimde de söylediğimiz gibi, ahlaklı belediyecilikte rüşvet, yolsuzluk ve suiistimal olmaz. Bunların hepsi Allah'ın izniyle tarihe karışmıştır' dedi.
18.09.2024
17:22
Bingöl`de dört farkı noktada uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de dört farkı noktada uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekiplerince yürütülen çalışmalarda dört farklı noktada 3 Bin 78 kök kenevir bitkisi ve 21 Kilo 675 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
18.09.2024
16:54
Dünya şampiyonasında Türkiye`yi temsil edecek
Dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek
Milli takım seçmelerinde rekor kırarak birinci olan Bingöllü sporcu Eda Sayak, Antalya'da yapılacak Bocce Raffa Dünya Şampiyonası'nda Bingöl'ü ve Türkiye'yi temsil edecek.
18.09.2024
16:17
Bingöl`e atanmıştı: Yayladere, ‘Türkiye güzeli` doktoru bekliyor
Bingöl'e atanmıştı: Yayladere, 'Türkiye güzeli' doktoru bekliyor
Miss Turkey 2024 Güzellik Yarışması'nda birinci seçilen ve Sağlık Bakanlığı'nın 118'inci dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasında Bingöl Yayladere'ye atanan İdil Bilgen'i, bölge halkı ilçeye davet etti: 'Doktor Hanım da buraya geldiğinde, bizim bir kızımız, evladımız olur. Gerekli desteği ve yardımı da biz sağlar, ona her konuda yardımcı oluruz.'
18.09.2024
16:06
Açıkbaş:
Açıkbaş: 'Bölge halkı HES istemiyor'
İl Genel Meclis Başkanı Nihat Doğu'yu ziyaretlerinde, Karlıova bölgesinde yapılması planlanan HES projelerinin bölgeye vereceği olumsuz yönleri ve bölge halkının beklentileri aktaran Bingöl Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş: 'Bölge halkı, yapılacak bu HES projelerinin hayata geçmemesi gerektiğini haykırıyor' dedi ve alternatiflere dikkat çekti!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın