KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Tüm köylerimizi kooperatifleşmeye davet ediyoruz

Şuana kadar 34 köye Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurduklarının altını çizen Sevinç: “Hedefimiz; her köye Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurmaktır. Tüm köylerimizi kooperatifleşmeye davet ediyoruz”...

Tüm köylerimizi kooperatifleşmeye davet ediyoruz
19 AĞUSTOS 2009 ÇARŞAMBA 08:15
0
1307
0
AA aa
Tarım İl Müdürlüğü, Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında Bingöl genelinde 34 köye kooperatif kurdu. Kurulan kooperatifler, vatandaşların umudu oldu.

Kooperatifleşme alanındaki çalışmalara ilişkin bilgi evren Tarım İl Müdürü Namet Sevinç: “Son 4 yılda Bingöl ve çevresinde 7 kooperatife 796 baş kültür ırkı süt ineği, 1 kooperatife de 1Bin 250 baş süt koyunu verildi” dedi.

Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ni her köyde kurmayı amaçladıklarını açıklayan Sevinç: “Şuana kadar 34 köye Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurduk. Kurulmuş bulunan kooperatiflere yönelik yaptığımız proje uygulamalarının bütün kooperatiflere uygulamak ve dolayısıyla tüm köylerimizin bu projelerden faydalanmasını istiyoruz. İlimizin ekonomik kalkınmasında birinci derecede rol alan hayvancılığı ancak böylesine potansiyel ve istihdam sağlayıcı projeleri uygulamakla başarabiliriz. Bir kez daha tüm köylerimizin Tarımsal Kalkınma Kooperatifini kurmaya davet ediyoruz”

Projelerle ilgili olarak yapılan yeni düzenlemeye göre ilk 2 yıl ödemesiz olmak üzere 8 yıl borçlanma yapılacağını hatırlatan Sevinç: “Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerinden her bir üyeye 4 baş kültür ırkı süt ineği verilecek. Daha önce en az 50 olan üye sayısı yeni düzenlemeye göre 30 kişiye inmiştir. 7 kurucu üye ile müdürlüğümüze başvurulduğu takdirde kooperatif en kısa sürede kurulacak ve projesi hazırlanarak bakanlık onayına sunulacaktır. İl Müdürlüğümüzün Bakanlığa yapmış olduğu müracaatlardan şuana kadar olumsuz bir sonuç alınmamıştır” şeklinde konuştu.


Bingol KEnt Haber/Bingol Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın