KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Tüm engelli dernekler dahil edildi

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, proje ekibini ziyaret ederek çalışmalar hakkında Proje ekibi temsilcisi Cuma Karaarslan’dan bilgi aldı. Başkan Barakazi, Proje ekibine Bingöl’deki tüm engelli derneklerini dâhil ettiklerini ifade etti.

Tüm engelli dernekler dahil edildi
30 OCAK 2015 CUMA 05:26
0
1799
0
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin seçim döneminde projeleri arasında yer alan ‘Belediye Proje Ekibi' faaliyetlerine devam ediyor. Başkan Barakazi'nin talimatları doğrultusunda kurulan proje ekibi yerli ve yabancı fonların belediyeye aktarılması amacıyla proje üretecek.

Bingöl Belediyesi Proje Ofisini ziyaret eden Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Proje ekibi eğitimlerini ve proje çalışmalarını yürüten Cuma Karaarslan'dan bilgi aldı.

Proje ekinin çalışmalarına devam ettiğini belirten Karaarslan: “Kendi insan kaynaklarımız ile yerel sorunların aşılmasına katkı sunmak üzere belediyemiz bünyesinde Belediye Başkanımız Yücel Barakazi'nin destekleyici ve ortak kılan anlayışına binaen kurulması ve kurumsallaşması önemli sorumluluklar almamıza neden olmuştur. Proje birimleri ve alt ölçek planları kapsamında kadrolar oluşturuldu. Bu alanda eğitim ve fiziki mekân desteği ile belediyemiz kurumsal bir proje birimi ile yoluna devam etmektedir. Proje kapsamında Engelli Derneğimiz, İşitme Engelli Derneğimiz, Görme Engelli Derneğimiz ile birlikte il etapta acil ve çözüm isteyen bayanlarımıza yönelik faaliyetlerimiz olacaktır. Bu nedenle tüm engelli derneklerimizle bir araya gelinerek üyeleri ve toplumun diğer kesiminde üye olmayan tüm engellilerin belirlenmesi ve bunların ihtiyaçları üzerinde istişare yaparak belediyemiz çalışma programlarını hazırladık” dedi.

Yapılacak çalışmaların hedef kitleler ile tartışılarak olgunlaştırılacağını ifade eden Başkan Barakazi: “Bu kapsamda kamu yararı sağlayan her çalışmayı harekete geçirmeyi hedefliyoruz. Bunun için bilgi ve beceri kapasitemizi arttırarak dışa bağımlılığı azaltacak ve teknik personelimizle önemli atılımlar gerçekleştireceğiz. Bu ekibi önemsiyorum. Proje Ofisi'nin önemli çalışmalar yapılmasını bekliyorum” diye konuştu.

TÜM ENGELLİ DERNEKLER DÂHİL EDİLDİ

Proje ekibine Bingöl'deki engelli derneklerini dâhil ettiklerini ifade eden Barakazi: “Bingöl'deki engelli derneklerimizi de proje ekibimize dahil ettik. Bingöl Tüm Engelliler Derneği, İşitme Engelliler Derneği ile Görme Engelliler Derneği Projeye dahil edilerek çalışmalar devam etmektedir. Bingöl'de dezavantajlı bayanlar, engelli ve engelsiz bayanlar olmak üzere yerel motifli ürünlerin üretilmesi ve pazarlanması merkezinin oluşturulması amacıyla Tasarım Atölyemizi kurduk. Bu amaçla başlangıçta 50 bayan ile başlayan faaliyet Bingöl ili geneline hizmet vermek üzere belediyemiz tarafından 100-150 ve 300 kişilik guruplara yönelik devam edecektir” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın