KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Ocak 2026 Cuma
°C

Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor! Tazminat alabilirsiniz

Kış mevsiminin gelmesi ile kaza haberleri de peş peşe gelmeye başladı. Avukatlardan araç sahipleri için önemli bir uyarı geldi. İşte merak edilen o detaylar...

Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor! Tazminat alabilirsiniz
26 OCAK 2022 ÇARŞAMBA 10:21
2
2316
1
AA aa

Yoğun kar yağışının ardından aşırı soğuk hava, buzlanmayı beraberinde getirdi. Belediyelerin yeterli önlem almaması hem yağış, hem buzlanma bir araya gelince de irili ufaklı birçok trafik kazası meydana geldi.

Peki belediye ekiplerince önlemlerin yetersizliğinden kaynaklı kazalarda belediyeler sorumlu mu?  Araç sahipleri tazminat alabilir mi?

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 10. maddesinin (b) fıkrasında, belediyelere;

- Yapım ve bakımından sorumlu oldukları yolların trafik düzeni ve güvenliğini sağlayacak durumda bulundurmak,
- Karayolu yapısında ve üzerinde yapılacak çalışmalarda gerekli tedbirleri almak, aldırmak ve denetlemek,
- Karayolunda trafik için tehlike teşkil eden engelleri gece veya gündüze göre kolayca görülebilecek şekilde işaretlemek veya ortadan kaldırmak,
- Yol yapısı veya işaretleme yetersizliği yüzünden trafik kazalarının meydana geldiği yerlerde, yetkililerce teklif edilen tedbirleri almak şeklinde görev ve sorumluluk yüklenmiştir.

BELEDİYEYE TAZMİNAT DAVASI AÇILABİLİR

Şehir içi yollarda meydana gelen ve sayılan sorumlulukların yerine getirilmemesinden kaynaklanan trafik kazalarında ilgili belediyeye karşı tazminat davası açılabilir.

Benzer nedenlerle şehir dışı yollarda meydana gelen kazalarda uğranılan zarardan ise Karayolları Genel Müdürlüğü sorumlu olur. Çünkü belediye sınırları dışındaki yollarda, sayılan görevler Karayolları Genel Müdürlüğü'ne yüklenmiştir.

Avukatların yaptığı önemli uyarıda; 2918 Sayılı Kanun gereğince şehir içi yollarda buzlanmayı engellemek Belediyelerin sorumluluğundadır.

Buzlanmadan dolayı kaza yapan vatandaşların (mutlaka kaza tutanağına kaza sebebini açıkça yazıp) maddi ve manevi tazminat alma hakkı mevcuttur.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88749)
26 Ocak 2022 Çarşamba 21:32
Ama Bingöl'de belediye yok?!
02.01.2026
16:19
Bingöl Belediyesi`nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi'nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi, kent genelinde etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava koşullarına karşı tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle gece saatlerinde artan don ve buzlanma riskine karşı ulaşımın güvenli şekilde sağlanması amacıyla belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız yürütüyor.
02.01.2026
16:04
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki e-rapor sorununu TBMM'ye taşıyan DEM Partili Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, özellikle hastaneye gidemeyen, yatağa bağımlı ya da ağır bedensel engeli bulunan yurttaşların, bu nedenle fiilen hizmet alamadığı ifade edildi.
02.01.2026
16:01
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi, periyodik olarak muayene yapılması gereken ölçü ve tartı aletleri için işyeri sahiplerinin 28 Şubat 2026'ya kadar beyanname vermesi gerektiğini bildirdi.
02.01.2026
15:14
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT Bingöl, kapalı yolları aşarak diyaliz hastasını zamanla yarış içinde Diyaliz Merkezine ulaştırdı.
02.01.2026
13:50
Bingöl`de 226 köy yolunda çalışmalar sürüyor
Bingöl'de 226 köy yolunda çalışmalar sürüyor
Bingöl'de 2 gün boyunca süren kar yağışının ardından ulaşıma kapanan 226 köy yolunda çalışmalar aralıksız sürüyor.
02.01.2026
13:43
Bingöl UMKE`de kar mesaisi
Bingöl UMKE'de kar mesaisi
Bingöl'de UMKE ekipleri, yoğun kar yağışına rağmen sağlık hizmetlerini aksatmadan sürdürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın