KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Haziran 2026 Pazar
°C

TÜBİTAK'tan Proje Önerisine Destek

Yürütücülüğünü Üniversite Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Akyol'un yaptığı 'Noktasal Riemann Dönüşümler' 1001 kodlu proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK`tan Proje Önerisine Destek
07 EKİM 2021 PERŞEMBE 14:51
8
2091
1
AA aa

Proje ile birlikte matematik ve fizikte önemli uygulama alanları bulunan katlı genişletilmiş çokluklar (manifoldlar) arasındaki ‘Noktasal Riemann Dönüşümler' tanımlanacak ve bu dönüşümler yardımı ile manifoldların geometrisi incelenecek.

‘Proje ile Birlikte Geometri Literatürüne Yeni Kavram Kazandırılıyor'

Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Akyol, iki geometrik yapıyı karşılaştırmanın en uygun yolunun bunlar arasında uygun dönüşümler tanımlamaktır dedi. Akyol, “Bu proje ile geometri literatürüne ilk kez girecek olan ‘Noktasal Riemann Dönüşümler' tanımlanacak, bu kavram ile birçok yeni problemler ve yeni sonuçlar ortaya çıkarılacak ve tanımlanacak, yeni dönüşümler yardımı ile fiziksel optik ve geometrik optik arasında bağlantı kurulacak. Proje kapsamında bu alanda daha sonra yürütülecek çalışmaların alt yapısının oluşturulacaktır. Özellikle fizik ve mühendislik gibi önemli alanlarla ilişkili olan proje ile farklı sektörlerde uygulama potansiyeline sahip olan birçok projenin geliştirilmesine de katkı sağlayabilecek” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. 

Akyol,  proje çalışmaları boyunca desteklerini esirgemeyen Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi personellerine teşekkür etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85995)
08 Ekim 2021 Cuma 13:42
Müdür Bey Allah Başarılarını daim etsin. Üniversitenin Akademisyen başarı sıralamasında ilk sıralarda gelen isimlerden biri.
05.06.2026
14:20
TOKİ Bingöl`de 88 konut satacak!
TOKİ Bingöl'de 88 konut satacak!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 64 ilde satışa sunacağı yaklaşık 20 bin konuta ilişkin merak edilen 10 sorunun yanıtını paylaştı. Bingöl'de satışa sunulacak konut sayısı ise 88 olarak açıklandı.
05.06.2026
14:09
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı`da yol balığı…
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı'da yol balığı…
Daha önce çukurlara fidan dikmiştiler, bu kez su dolu çukurlardan balık çıkarıp 'yol balığı' mizahıyla paylaştılar. Kiğı Online Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Cüneyt Cici; 'Başka illerde dağlar delinip tüneller, devasa yollar yapılırken bizler halen çukursuz ve açık bir yol diye haykırıyorsak, bu ilimiz için bir ayıptır!' diye sitemini paylaştı.
05.06.2026
13:44
Emiroğlu, Bingöl`de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
Emiroğlu, Bingöl'de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl Engelliler Platformu temsilcileriyle bir araya gelerek engelli bireylerin karşılaştığı sorun ve talepleri dinledi. Emiroğlu, sorunların takipçisi olacaklarını söyledi.
05.06.2026
01:04
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Tavz-Der tarafından Solhan'da düzenlenen konferansta, Global Sumud Filosu'nda yer alan Eğitimci-Aktivist Nevzat Öylek, yaşadığı süreci ve Gazze gerçeğini anlattı. Gazze'de açlık, susuzluk ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda ciddi sorunların bulunduğunu belirten Öylek, özellikle çocukların ve sivillerin ağır bedeller ödediğini dile getirdi.
04.06.2026
23:14
Bingöl Ilıcalar`da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl Ilıcalar'da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl merkez Ilıcalar Beldesi'nde meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirirken, iki kişi yaralandı. Araç, aniden yola çıkan ata çarptıktan sonra hurdaya döndü.
04.06.2026
22:09
'Köyler Arası Efrayim Bebeğe Umut Turnuvası'
Bingöl'ün SMA tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp için bu kez köyler sahaya iniyor. Düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasından elde edilecek tüm gelir tedavi kampanyasına aktarılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın