KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ocak 2026 Perşembe
°C

TÜBİTAK'tan Proje Önerisine Destek

Yürütücülüğünü Üniversite Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Akyol'un yaptığı 'Noktasal Riemann Dönüşümler' 1001 kodlu proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK`tan Proje Önerisine Destek
07 EKİM 2021 PERŞEMBE 14:51
8
1821
1
AA aa

Proje ile birlikte matematik ve fizikte önemli uygulama alanları bulunan katlı genişletilmiş çokluklar (manifoldlar) arasındaki ‘Noktasal Riemann Dönüşümler' tanımlanacak ve bu dönüşümler yardımı ile manifoldların geometrisi incelenecek.

‘Proje ile Birlikte Geometri Literatürüne Yeni Kavram Kazandırılıyor'

Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Akyol, iki geometrik yapıyı karşılaştırmanın en uygun yolunun bunlar arasında uygun dönüşümler tanımlamaktır dedi. Akyol, “Bu proje ile geometri literatürüne ilk kez girecek olan ‘Noktasal Riemann Dönüşümler' tanımlanacak, bu kavram ile birçok yeni problemler ve yeni sonuçlar ortaya çıkarılacak ve tanımlanacak, yeni dönüşümler yardımı ile fiziksel optik ve geometrik optik arasında bağlantı kurulacak. Proje kapsamında bu alanda daha sonra yürütülecek çalışmaların alt yapısının oluşturulacaktır. Özellikle fizik ve mühendislik gibi önemli alanlarla ilişkili olan proje ile farklı sektörlerde uygulama potansiyeline sahip olan birçok projenin geliştirilmesine de katkı sağlayabilecek” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. 

Akyol,  proje çalışmaları boyunca desteklerini esirgemeyen Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi personellerine teşekkür etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85995)
08 Ekim 2021 Cuma 13:42
Müdür Bey Allah Başarılarını daim etsin. Üniversitenin Akademisyen başarı sıralamasında ilk sıralarda gelen isimlerden biri.
22.01.2026
12:15
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2025`te 25 Milyon TL`lik Destek
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2025'te 25 Milyon TL'lik Destek
Dernek, yıl boyunca 5 bini aşkın aileye ayni ve nakdi yardım ulaştırdı; yurtdışı çalışmalarında ise Gazze ve Afrika'ya özel destek sundu.
22.01.2026
11:51
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıta zam olarak yansıyor. Bu gece pompaya yansıyacak zamla birlikte Bingöl'de motorin fiyatı 60 TL'ye ulaşıyor. İşte yeni zam miktarı ve oluşacak tablo…
22.01.2026
11:22
Bingöl için yoğun kar uyarısı
Bingöl için yoğun kar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dondurucu soğukların etkili olduğu Bingöl için yoğun kar uyarısında bulundu.
21.01.2026
15:09
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray`ı Anarken
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray'ı Anarken
Folklorun ustası, Zazaca türkülerimizin hafızası ve Bingöl'ün yaşayan arşivi; aramızdan ayrılsa da izi, sesi ve nefesi bu topraklarda yaşamaya devam ediyor.
21.01.2026
14:53
Vali Çelik göreve başladı:
Vali Çelik göreve başladı: 'Birlikte çalışıp birlikte başaracağız
Niğde Valiliği'nden Bingöl Valiliği görevine atanan Cahit Çelik, kente gelerek görevine resmen başladı. Valilikte düzenlenen basın toplantısında konuşan Bingöl'ün yeni valisi Çelik; 'Bingöl'e hizmet edecek olmanın onurunu yaşıyorum. Birlikte çalışıp birlikte başaracağız' dedi.
21.01.2026
14:04
Bingöl Üniversitesi`nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Bingöl Üniversitesi'nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Rektör Çelik, Bingöl Üniversitesi'ni Webometrics sıralamasında 750–1000 bandına taşımayı hedeflediklerini, bu yükselişin ise kararlılıkla uygulanan yeni nesil üniversite vizyonunun somut bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın