KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Yaka Kamerası Projesi kapsamında Bingöl'de trafik ekiplerine 90 yeni yaka kamerası tahsis edildi. Bingöl Valisi Usta; 'Vatandaşımızın devlete olan güvenini sağlamak, kolluk kuvvetlerimizin de şefkatini göstermek amacıyla çok önemli diye değerlendiriyorum' dedi.

Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
18 KASIM 2025 SALI 10:06
2
1291
4
AA aa

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Yaka Kamerası Projesi kapsamında trafik hizmetlerinde şeffaflığı artırmak amacıyla Bingöl'de görev yapan trafik personeline yeni nesil yaka kameraları dağıtıldı. Proje kapsamında ülke genelinde yaklaşık 20 bin yaka kamerasının trafik birimlerinde kullanılacağı belirtilirken, Bingöl'e her personele birer adet zimmetli olacak şekilde toplam 90 adet kamera tahsis edildi. ASELSAN tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen yeni yaka kameraları, yapay zekâ destekli yüz tanıma sistemiyle donatıldı. Bu teknoloji sayesinde polis-vatandaş iletişimi merkezden anlık olarak izlenebilecek, olaylara daha hızlı müdahale edilebilecek ve kayıtlar 30 gün boyunca güvenli şekilde saklanacak.

Programa katılan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta;

"Bugün burada emniyet mensuplarımızla özellikle trafikten başlamak üzere yaka kamerası dağıtım töreninde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bildiğiniz gibi bu konu Türkiye'de çok tartışılan bir konu, genellikle trafik uygulamalarında trafikle ilgili cezai işlemlerde her iki taraf haksız töhmetler, haksız ithamlara yol açan bir olay. Dolayısıyla bunun önüne geçmek açısından İçişleri Bakanımızın yaptığı proje karşılığında tüm emniyet mensuplarına yaka kamerası yapmak gibi bir proje yürüttü. Bu proje kapsamında önce trafik ekiplerinden başlamak üzere şu anda Türkiye'de 20 bin adet yaka kamerası tahsis edildi. Bunlardan 90 tanesi bizim il müdürümüze geldi. Daha önceki 15 tane ile beraber şu anda 105 adet yeni nesil yaka kameralarını trafik mensuplarımıza takdim edeceğiz" dedi.

"Bunlar hiçbir zaman için vatandaşımıza ceza vermek, onlara bir işlem uygulamak amacıyla değil, kollukla vatandaş arasındaki ilişkilerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, vatandaşımızın devlete olan güvenini sağlamak, kolluk kuvvetlerimizin de şefkatini göstermek amacıyla çok önemli diye değerlendiriyorum" DİYEN Vali Usta;

"Bu yaka kameralarımızın Bingöl'ümüze, trafik teşkilatımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu projeyi yürüten İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya'ya şükranlarımı arz ediyorum. Bingöl'ümüzde 105 adet yeni nesil yaka kameralarımız hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116795)
19 Kasım 2025 Çarşamba 10:19
Kahvelerde ekip araçlarıyla otutup çay keyfi yapıp kaldırım işgal edenleride yazarmısın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116789)
18 Kasım 2025 Salı 16:09
SAYIN VALİM yeni yapılan avm etrafındaki klimaları da yerinde incelerseniz çok çok memnun oluruz. bunlara kim müsaade etti kimler göz yumdu ve projesi nasıl onaylandı araştırtabilirseniz seviniriz.sesten ve sıcaklıktan vatandaş ve çevredeki esnaflar çok şikayetçi .
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116850)
24 Kasım 2025 Pazartesi 14:33
@Misafir Kullanıcı Vatandaşlar daha çok yer altı çarşısı esnafının gürültüsünden, yer altı çarşısının kötü kokusundan ve havasızlığından şikayetçi.. sizlerin konforu bozulunca nasıl da takılıp kaldınız.. yıllarca millet havasızlıktan şikayet etti hiç oralı bile olmadınız..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116787)
18 Kasım 2025 Salı 12:37
1 kaç kamera da sokak serserileri için aktif hale getirmeniz ama yok nerde düşünce
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
13.08.2026
09:47
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Merhum Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, annesi Hürmüye Tekin ve kardeşi Ahmet Hamdi Tekin, şehit edilişlerinin 47. yılında mezarları başında ve Bingöl Ulu Cami'de düzenlenen mevlid programında dualarla anıldı.
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik`ten dijital iletişim vurgusu
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın