KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2025 Çarşamba
°C

Trafik sigortasına zam Resmi Gazete'de!

Trafik sigortasına yapılan zam Resmi Gazete'de yayınlandı. Mevcutta aylık uygulanan yüzde 1,5 oranında ki artış oranı, eylül ayı itibari ile yüzde 4,75 oluyor. Ağustos azami prim tutarları Eylül itibari ile yüzde 10-20 oranında arttırılarak uygulanacak.

Trafik sigortasına zam Resmi Gazete`de!
12 AĞUSTOS 2022 CUMA 11:39
5
2151
3
AA aa

Trafik sigortasında yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, taksi, minibüs, otobüs gibi araçlara yüzde 10, diğer gruplara ise yüzde 20 zam yapıldı. Ayrıca, aylık artış oranı da yüzde 1,5'ten yüzde 4.75'e çıkarıldı. Uygulama eylül ayından itibaren geçerli olacak.

Trafik sigortası primlerine yapılan zam ve değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı. Eylül ayından itibaren geçerli olacak tarifeye göre, taksi, minibüs, otobüs ve kamyon gibi gruplara yüzde 10, diğer araçlara ise yüzde 20 zam yapıldı. Ayrıca, yüzde 1,5 olan aylık artış oranı yüzde 4,5'e çıkarıldı...

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelikte şu ifadeler yer aldı:
MADDE 1- 14/7/2007 tarihli ve 26582 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğin 15 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(4) Poliçe düzenlemekten kaçındığı tespit edilen sigorta şirketlerinin Kurumca belirlenen sigorta branşlarında veya tüm sigorta branşlarında poliçe düzenleme ve yenileme yetkisi 3 günden az 30 günden fazla olmamak üzere geçici olarak durdurulabilir. Kaçınmanın devam etmesi halinde Kurul kararına istinaden bu süreler iki katına kadar arttırılabilir ve/veya diğer tedbirler uygulanabilir. Kurum, poliçe düzenlemekten kaçındığı tespit edilen sigorta şirketlerini ve bu fıkra uyarınca alınan tedbir kararını, 47 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 8 inci maddesinin sekizinci fıkrasına dayanarak Kurul kararıyla resmî internet sitesinde ilan edebilir.”

Artış oranı yüzde 4,5'e çıkarıldı
MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin geçici 11 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “2022 yılı Şubat ayından itibaren aylık %1,5 (bir önceki ayın azami prim tutarları üzerinden) olarak” ibaresinden sonra gelmek üzere “, 2022 yılı Eylül ayından itibaren aylık %4,75 (bir önceki ayın azami prim tutarları üzerinden) olarak” ibaresi eklenmiş, dördüncü fıkrasının birinci cümlesinde yer alan “Ek-3'te” ibaresi “Ek-3 ve Ek-3/A'da” olarak değiştirilmiş, aynı fıkraya aşağıdaki cümle eklenmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.“Sigorta şirketleri tarafından araçların kullanım türü bazında belirlenen primler, Ek-1, Ek-2 ve Ek-3'e uygun olarak hesaplanan primler üzerinden, Ek-3/A'da yer alan oranların uygulanması sonucu elde edilecek prim tutarlarını aşamaz.”

Yüzde 20 zam yapıldı
“(12) 1/9/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere uygulanacak azami primler, 2022 yılı Ağustos ayında uygulanan araç grubu bazında 4. basamak azami primlerine; taksi, minibüs (sürücü dâhil 10-17 koltuk), otobüs (sürücü dâhil 18-30 koltuk), otobüs (sürücü dâhil 31 ve üstü koltuk), kamyon ve çekici araç gruplarında %10, diğer araç gruplarında %20 eklenerek uygulanır.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin Ek-2'si ekteki şekilde değiştirilmiş, aynı Yönetmeliğe Ek-3'ten sonra gelmek üzere ekteki Ek-3/A eklenmiş ve aynı Yönetmeliğin Ek-4'ünün 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “üç” ibaresi “beş” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 4- Bu Yönetmelik 1/9/2022 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5- Bu Yönetmelik hükümlerini Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı yürütür.

 

İnternethaber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94803)
15 Ağustos 2022 Pazartesi 08:47
togg çıkınca sen tog alabilecek misin ? ne alakası var togg ile şimdi niye 4-5 katına çıkıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94781)
13 Ağustos 2022 Cumartesi 20:37
Allahin izniyle togg cikinca vergi ve sigortalar kalkacak. Her sey ucretsoz olacak, az kaldi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94763)
12 Ağustos 2022 Cuma 14:53
işte ak partinin bir hizmeti daha, halal olsun dayioğli
29.04.2025
21:33
Bingöl en riskli iller listesinde ilk sırada!
Bingöl en riskli iller listesinde ilk sırada!
Sorunlara ve kaza sebeplerine dikkat çeken Bingöl Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mikail Kovalar, 'Trafik kurallarına riayet edilmemesi, kazaların en büyük tetikleyici unsurudur' dedi ve çözüm önerilerini şöyle sıraladı;
29.04.2025
17:58
Vali Usta açıkladı:
Vali Usta açıkladı: '56 proje devam ediyor, 60'ı ihale aşamasında'
Bingöl İl Koordinasyon Kurulu toplantısındaki konuşmasında yatırımcı kuruluşlar tarafından yürütülen projelerin toplam değerinin 36 milyar 928 milyon TL olduğu bilgisini veren Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, yürütülen, ihale aşamasında olan ve planlanan projeleri paylaşıp çalışmaların gerçekleşme oranlarını aktardı.
29.04.2025
16:26
Bingöl yeni şehir stadyumu nerede yapılacak?
Bingöl yeni şehir stadyumu nerede yapılacak?
Stadyum müjdesinin ardından 12Bingölspor'un şampiyonluğuyla birlikte bu kez stadyumun nerede inşa edilmesi gerektiği yönünde tartışmalar alevlendi. Kimi mevcut yerinde yapılması gerektiğini vurgularken, kimileri şehir dışında bir yere inşasından yana! Peki Bakanlık nede ısrar ediyor? Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ne diyor? İşte kafaları netleştiren o gelişmeler ve görüşler…
28.04.2025
23:09
Dikkat! Bingöl`de sağanak etkisi!
Dikkat! Bingöl'de sağanak etkisi!
Hava sıcaklığının arttığı Bingöl'de Salı itibariyle gök gürültülü sağanak etkili olacak. Yağışlar hafta sonuna kadar sürecek.
28.04.2025
23:09
Araç sigortalarında yeni dönem
Araç sigortalarında yeni dönem
Motorlu araç sigortalarında tam ve ağır hasar uygulamalarıyla ilgili yeni dönem başladı.
28.04.2025
23:08
Ehliyetiniz iptal edilebilir!
Ehliyetiniz iptal edilebilir! 'Elinizi çabuk tutun'
Ehliyet sahibi olan herkesi ilgilendiren bir uyarı geldi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden eski tip sürücü belgeleri ile ilgili yapılan uyarıda tarih hatırlatması yapılarak ''En kısa sürede başvurunuzu gerçekleştirin yoksa iptal edilecek'' denildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın