Bingöl'de oynanan U-13 Türkiye Şampiyonası Müsabakalarında yer alan Diyarbakır DSİ Spor takımında oynayan Muhammed Turantaylak'ın 81 yaşındaki dedesi İsa Turantaylak ve babaannesi, torunlarının müsabakalarını izlemek için 3 gün Bingöl'de tribünde oturarak hem destek veridiler hem de heyecana ortak oldular.
Müsabakaların gece oynatılmasından ayrıca mutlu olan İsa dede, Bingöl Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'na ve arkadaşlarına teşekkür etti.
Şampiyona için değerlendirmede bulunan İsa dede: “Torunumu ve arkadaşlarını izlemek üzere hanımımı, gelinimi ve oğluma alarak, Bingöl'e geldim. Bu yaştaki çocuklarımıza destek vermemiz lazım, bu tür alışkanlıklar kazandırılan gençler kötü işlere alet olmayacaklar ve topluma faydalı bireyler olarak yetişeceklerdir. Torunum Muhammed'in de oynadığı takım Bingöl'den şampiyon olarak ayrıldı, çok mutlu oldum. Ancak diğer illerden gelen küçük çocuklarımızda en iyi şekilde mücadele ettiler. Bingöl Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'na müsabakaları gece oynatarak, çocukların sıcaktan korunması çok güzel bir davranıştı. Organizasyonu yapanlara, Bingöl halkına, buraya gelen bütün takımların idarecileri, hocaları ve sporcularını da kutluyorum” dedi.
İsa Dede'yi tribünde gören herkes çok duygulanırken, hemen her maça giden İsa Dede büyük ilgi gördü. Müsabakadan sonra takım ve hakemlerle resim çeken İsa Dede güzel duygularla Bingöl'den ayrıldı.
Bingöl ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu: “81 yaşındaki bir dedenin spora bu kadar ilgili olması sevindiricidir, bu yaşta eşini ve gelinini alarak, üç gün boyunca Bingöl'de kalması ve bütün maçları heyecan içinde izlemesi ve çocuklara moral vermesi olumlu bir örnek olmuştur. Teşekkürler İsa Dede” dedi.