KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Kasım 2025 Perşembe
°C

Ticaret Bakanlığı'ndan KOBİ'lere destek

Ticaret Bakanlığı KOBİ'leri elektronik ticaret alanında desteklemek amacıyla bir dayanışma kampanyası başlattı.

Ticaret Bakanlığı`ndan KOBİ`lere destek
25 NİSAN 2020 CUMARTESİ 13:54
2
3423
0
AA aa

Bakanlığın tüm dünyayı etkisine altına alan Covid-19 salgınının KOBİ'ler üzerinde olumsuz etkisini azaltmak, KOBİ'lerin bu dönemde ticaretinin devamını sağlamak amacıyla başlattığı ‘e-Ticaret olarak KOBİ'lerin Yanındayız' temalı kampanyaya, ilk etapta 10'un üzerinde elektronik ticaret sitesi ve yer sağlayıcı katılarak, destek sağladı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, tüm dünyayı olumsuz etkileyen pandemi sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi' ile KOBİ'lere birçok önemli desteğin sağlandığını hatırlatarak, bunun yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca da çeşitli destek paketlerinin açıklandığını belirtti.

Ticaret Bakanlığı olarak KOBİ'lerin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Pekcan, “KOBİ'lerimiz hem iç ticaretin aksamaması hem de vatandaşlarımız evde kalırken ihtiyaçlarını karşılamak için cansiperane çalışıyorlar. Onlar ticaret hayatımızın asıl kahramanları” değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlık olarak KOBİ ve iş insanlarıyla sürekli temas halinde olduklarını, onların sıkıntılarını taleplerini dinlediklerini ve çözüm önerilerini değerlendirdiklerini anlatan Pekcan, “Pandeminin KOBİ'lerin ticari faaliyetleri üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak, KOBİ'lerin bu dönemde ticari faaliyetlerinde e-ticaretin sağladığı imkanlardan en etkin şekilde faydalanmalarını mümkün kılmak ve istihdamlarını korumalarını teşvik etmek amacıyla bir kampanya başlattık. Bu kapsamda e-ticaret siteleriyle görüşmelerde bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz. Kampanyamıza e-ticaret sitelerinin yanı sıra paket yemek ve sanal market uygulamaları da dahil oldu” ifadelerini kullandı.

“Tüm E-ticaret sitelerini bu dayanışmaya davet ediyoruz”

Bakan Pekcan, “Kampanyamız kapsamında bazı e-ticaret siteleri KOBİ'lere yönelik vadelerini düşürürken, bazıları komisyon oranlarında indirime gitti. Bu sitelerin bir kısmı KOBİ'lerimize istihdam sözü verdi, bir kısmı da KOBİ'lerimize özel paketler hazırladı” açıklamasını yaparak, Türkiye'yle birlikte dünyanın da içinde bulunduğu zor zamanlarda birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini belirtti.

Tüm e-ticaret sitelerini söz konusu dayanışma kampanyasına davet eden Pekcan, “Bu zor zamanları devletimizin desteği, birlik, beraberlik ve dayanışma ile daha güçlü olarak atlatacağımıza yürekten inanıyoruz” dedi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.11.2025
17:56
Bingöl`de Gıda Zehirlenmesi Şüphesi: 120 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Bingöl'de Gıda Zehirlenmesi Şüphesi: 120 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Valilik açıklamasında, sürecin hassasiyetle takip edildiği ve olayla ilgili adli ve idari tahkikatın başlatıldığı belirtildi.
26.11.2025
17:21
Tapu sahibi olanlar aman dikkat! Son 5 gün
Tapu sahibi olanlar aman dikkat! Son 5 gün
Emlak vergisinde ikinci taksit için son gün 1 Aralık. Süreyi kaçıran gayrimenkul sahiplerini aylık %3,7 gecikme faizi bekliyor. Peki kimler vergiden tamamen muaf, yeni emekli olanlar ödeme yapacak mı? İşte cezaya düşmemek için kritik ayrıntılar…
26.11.2025
17:12
EFT ve IBAN`dan para transferinde yeni dönem!
EFT ve IBAN'dan para transferinde yeni dönem!
Hazine ve Maliye Bakanlığı, EFT ve IBAN üzerinden yapılan para transferlerinde yeni bir dönemi başlatıyor. MASAK'ın hazırladığı düzenlemeyle yüksek tutarlı işlemlerde beyan şartı geliyor. 1 Ocak 2026'dan sonra kurallara uymayanlar para gönderemeyecek.
26.11.2025
15:44
Bingöl`de dezavantajlı bireyler Engelsiz Yaşam Merkezi`nde hayata katılıyorlar
Bingöl'de dezavantajlı bireyler Engelsiz Yaşam Merkezi'nde hayata katılıyorlar
Bingöl Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi düzenlediği eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle dezavantajlı bireylerin yanında oluyor.
26.11.2025
15:29
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
26.11.2025
02:03
Seven:
Seven: 'Yarın Seçim Olsa Hazırız'
Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde şehrin sağlık, ulaşım, su ve deprem risklerine yönelik yürütülen çalışmalara kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, seçimlerin zamanında yapılacağını düşündüklerini ancak olası bir erken seçim durumunda teşkilat olarak hazır olduklarını vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın