KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Ticaret Bakanlığı'ndan KOBİ'lere destek

Ticaret Bakanlığı KOBİ'leri elektronik ticaret alanında desteklemek amacıyla bir dayanışma kampanyası başlattı.

Ticaret Bakanlığı`ndan KOBİ`lere destek
25 NİSAN 2020 CUMARTESİ 13:54
2
3810
0
AA aa

Bakanlığın tüm dünyayı etkisine altına alan Covid-19 salgınının KOBİ'ler üzerinde olumsuz etkisini azaltmak, KOBİ'lerin bu dönemde ticaretinin devamını sağlamak amacıyla başlattığı ‘e-Ticaret olarak KOBİ'lerin Yanındayız' temalı kampanyaya, ilk etapta 10'un üzerinde elektronik ticaret sitesi ve yer sağlayıcı katılarak, destek sağladı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, tüm dünyayı olumsuz etkileyen pandemi sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi' ile KOBİ'lere birçok önemli desteğin sağlandığını hatırlatarak, bunun yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca da çeşitli destek paketlerinin açıklandığını belirtti.

Ticaret Bakanlığı olarak KOBİ'lerin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Pekcan, “KOBİ'lerimiz hem iç ticaretin aksamaması hem de vatandaşlarımız evde kalırken ihtiyaçlarını karşılamak için cansiperane çalışıyorlar. Onlar ticaret hayatımızın asıl kahramanları” değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlık olarak KOBİ ve iş insanlarıyla sürekli temas halinde olduklarını, onların sıkıntılarını taleplerini dinlediklerini ve çözüm önerilerini değerlendirdiklerini anlatan Pekcan, “Pandeminin KOBİ'lerin ticari faaliyetleri üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak, KOBİ'lerin bu dönemde ticari faaliyetlerinde e-ticaretin sağladığı imkanlardan en etkin şekilde faydalanmalarını mümkün kılmak ve istihdamlarını korumalarını teşvik etmek amacıyla bir kampanya başlattık. Bu kapsamda e-ticaret siteleriyle görüşmelerde bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz. Kampanyamıza e-ticaret sitelerinin yanı sıra paket yemek ve sanal market uygulamaları da dahil oldu” ifadelerini kullandı.

“Tüm E-ticaret sitelerini bu dayanışmaya davet ediyoruz”

Bakan Pekcan, “Kampanyamız kapsamında bazı e-ticaret siteleri KOBİ'lere yönelik vadelerini düşürürken, bazıları komisyon oranlarında indirime gitti. Bu sitelerin bir kısmı KOBİ'lerimize istihdam sözü verdi, bir kısmı da KOBİ'lerimize özel paketler hazırladı” açıklamasını yaparak, Türkiye'yle birlikte dünyanın da içinde bulunduğu zor zamanlarda birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini belirtti.

Tüm e-ticaret sitelerini söz konusu dayanışma kampanyasına davet eden Pekcan, “Bu zor zamanları devletimizin desteği, birlik, beraberlik ve dayanışma ile daha güçlü olarak atlatacağımıza yürekten inanıyoruz” dedi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.06.2026
13:55
Aftor Küme Evleri`nde yangın paniği
Aftor Küme Evleri'nde yangın paniği
Bingöl merkez Aftor Küme Evleri mevkiinde bir evin bitişiğindeki odunlukta çıkan yangın paniğe neden oldu. Alevlerin eve sıçraması itfaiyenin müdahalesiyle engellenirken, dumandan etkilenen iki kişi hastaneye kaldırıldı.
01.06.2026
13:05
Gülbahar Barajı için çağrı: Doğal güzellik var, temel ihtiyaçlar yok
Gülbahar Barajı için çağrı: Doğal güzellik var, temel ihtiyaçlar yok
Kurban Bayramı tatilinde Bingöllülerin yoğun ilgi gösterdiği Gülbahar Barajı çevresinde yaşanan eksiklikler, vatandaşların tepkisini beraberinde getirdi. Doğal güzelliğiyle dikkat çeken alan için ağaçlandırma, kamelya, çeşme ve seyyar tuvalet talebi öne çıktı.
31.05.2026
18:04
Bingöl ESOB`un yeni başkanı belirlendi
Bingöl ESOB'un yeni başkanı belirlendi
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) genel kurulunda başkanlık el değiştirdi. Üç adayın yarıştığı seçimde en fazla oyu alan Mesut Kurtaran, birliğin yeni başkanı oldu. Yılların başkanı Ali Bayram ise Şoförler Odası'nın ardından ESOB Başkanlığına da veda etti.
31.05.2026
18:02
Bayram tatilinin ağır bilançosu: 1 ölü, 39 yaralı
Bayram tatilinin ağır bilançosu: 1 ölü, 39 yaralı
Kurban Bayramı tatili boyunca Bingöl ve çevresindeki kara yollarında meydana gelen çok sayıda trafik kazası, bayram sevincini gölgeledi. Kent merkezi, ilçe yolları ve çevre illerle bağlantılı güzergâhlarda yaşanan kazalarda 1 kişi hayatını kaybederken, toplam 39 kişi yaralandı.
31.05.2026
18:01
Bingöl`de yağışlar ekimleri geciktirdi: Çiftçi güneşli havayı bekliyor
Bingöl'de yağışlar ekimleri geciktirdi: Çiftçi güneşli havayı bekliyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yağışlı hava, bağ ve bahçe ekimlerini geciktirdi. Her yıl mayıs ayında tamamlanan ekimler, bu yıl haziran ayına girilmesine rağmen birçok bölgede hâlâ yapılamadı. Toprağın yeterince kurumasını bekleyen çiftçiler, havaların ısınmasını umutla takip ediyor.
31.05.2026
17:59
Akaryakıtta indirim geliyor! Bingöl`de fiyatlar ne olacak?
Akaryakıtta indirim geliyor! Bingöl'de fiyatlar ne olacak?
Akaryakıt fiyatlarında bir kez daha değişiklik yaşanıyor. Petrol fiyatlarındaki gerilemenin ardından 1 Haziran Pazartesi gece yarısından itibaren benzine ve motorine indirim yapılması bekleniyor. İndirim Bingöl'de tabelalara şöyle yansıyacak!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın