Sosyal Destek Programı (SODES) 2. İyi Örnekler Konferans ve Fuarı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından açıldı. Fuar alanı önünde Bingöl Halk Oyunu ekibinin gösterisi ve çiçeklerle karşılanan Bakan Yılmaz, Adana, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, İçel, Muş, Osmaniye, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van illerinin stantlarını ziyaret ederek, proje çalışmalarını inceledi.
Bakan Yılmaz'a valilik stantlarında yöresel hediyeler takdim edildi. Bakan Yılmaz, Malatya Valiliği standında MESOB tarafından yürütülen “İstihdama Giden Yol, Kadın Aşçı Ol” projesi kapsamında yapılan yöresel yemeklerin de tadına baktı
Bakan Yılmaz, bir soru üzerine, “Terör, bölgedeki en büyük zararı burada yaşayan insana veriyor. Ekonomik olarak zarar veriyor. Doğrudan yaptığının ötesinde bu bölgenin imajını bozarak bu bölgeye zarar veriyor. Bölgenin imajı bozulunca yatırımcı gelmiyor, iş adamı gelmiyor, turist gelmiyor. Bütün bunlar tabi bu bölgenin ödediği bedeller maalesef. Tabi en ağırı insan kaybı. Ama ekonomik anlamda da maalesef terör bu bölgeye ciddi bedeller ödettiriyor. Bunu görmemiz lazım. Ama terör olsun veya olmasın bu bölgelerin kalkınması için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. Sarf etmeye devam edeceğiz. Sabırla. Terör, demokrasiden de, özgürlükten de hoşlanmıyor. Türkiye'de yeni anayasa çalışmaları varken, demokratik bir takım reformlar yapılıyorken. 4+4+4'le Kürtçe'nin seçmeli olarak okullarda öğretilmesi de kabul edildi. Bunlar yapılıyorken aslında terörün olması, terörün aslında haktan, hukuktan, demokrasiden yana olmadığını da gösteriyor'' dedi.