AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz; &';Terör bu bölgenin kalkınmasının düşmanıdır, terör demokrasinin düşmanıdır. Bunu böyle görmediğimiz sürece, teröre karşı net bir tavır oluşturmadığımız sürece bu bela bize zarar vermeye devam edecek. En fazlada gençlerimize zarar verecek dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Muş'ta düzenlenen ÜNİDAP Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansının ilk oturumuna katıldı.
Muş Alpaslan Üniversitesi'nin kongre kültür merkezi konferans salonunda düzenlenen konferansta konuşan Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişimine tepki göstererek konuşmasına başladı. 15 Temmuz'da vatandaşların hain yapıya çıplak elleri ve göğsünü siper ederek karşı durduğunu hatırlatan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “15 Temmuz'da hain bir kalkışmayı milletimiz püskürttü. Tanklar, toplar, savaş uçaklarıyla milli iradeye, bu toplumun iradesine yönelen tehdidi milletimiz çıplak elleriyle iterek göğüsleriyle püskürttü. Şehitlerimiz oldu, 241 şehidimiz oldu, onlara Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Binlerce insanımız yaralandı ama 15 Temmuz milletimize yeni bir güç verdi bir taraftan. Bu büyük fedakarlıklarla hayata yeniden millet olma şuurunu tazelemiş oldu, birliğimizi tazelemiş oldu. Bizi parçalamaya çalıştılar 15 Temmuz'u yapan FETÖ terör örgütü ve arkasındaki yapılanmalar; bu ülkeyi, bu ülkenin birliğini ortadan kaldırmaya çalıştılar. Ama tuzakları başlarına geçti, tam tersine daha fazla birleşmemize, kenetlenmemize vesile oldular. Partiler arasında özellikle anayasal çalışmalar olmak üzere bu anlamda yapılan çalışmalar son derece önemli. İnşallah kısmı anayasa çalışmalarının ötesinde daha kapsamlı da zemin hazırlarlar. 15 Temmuz'u yapanlar az öncede vurgulandığı gibi bu ülkenin ilerlemesine, gelişmesine, demokrasisinin güçlenmesine engel olmaya çalışıyorlar. Bunun en açık göstergesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yönelik saldırıdır. İçerisinde bulunduğumuz süreçte bu terör örgütünün ve diğer benzer terör örgütlerinin aynı amaçlara dönük diğer terör örgütlerinin yapmaya çalıştığının tersine bizim daha fazla kenetlenmemiz lazım. İşte bu konferans, benzer çalışmalarla daha fazla bilgi üretmemiz lazım ve daha fazla emekle ülkemizi ileriye taşımamız lazım.”
“BU BELA BİZE ZARAR VERMEYE DEVAM EDECEK”
En fazla bu bölgenin terörden zarar gördüğünün altını çizen Yılmaz, “En fazla da bu bölgeye terör örgütleri zarar veriyor. Bunların gündemden çıktığı, terörün konuşulmadığı bir ortamda bizim kalkınmayı, gelişmeyi konuşmamız gerekiyor. Terörün olmadığı bir ortamda şehirlerimizi nasıl daha iyi yaşanılır hale getireceğimizi, nasıl daha insani ortamlar oluşturmamızı konuşmamız gerekiyor. Terör bu bölgenin kalkınmasının düşmanıdır, terör demokrasinin düşmanıdır. Bunu böyle görmediğimiz sürece, teröre karşı net bir tavır oluşturmadığımız sürece bu bela bize zarar vermeye devam edecek. En fazlada gençlerimize zarar verecek” dedi.
“Amasız-fakatsız bir şekilde her türlü teröre karşı tavır almak zorundayız” diyen Yılmaz, “Amasız fakatsız bir şekilde her türlü teröre karşı tavır almak durumundayız, birbirimizi bu anlamda güçlendirmek durumundayız. Ama bütün sorunlarımızı da demokratik bir çerçevede tartışmaya, konuşmaya, çözmeye devam etmek durumundayız” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalardan sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında ÜNİDAP Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı'nın ilk oturumu yapıldı.
Evet aynen başlık gibi sizi görmekten bıktık. hep üniversite üzerinden siyaset yapyosun onuda sen yapmadın unutma.küçük bi hava alanı var uçaklar zor iniyor oysa millet denizi doldurup h alanı yapyo yol yapyor,stad yapyor,senin hastanen,terminalin,yolların,köprün,sütaş fabrikan memleket meselesi oldu.çok basiretsizsiniz 8 yıl bakanlık yaptın ne verdin bu memlekte şimdi bingölden çıkmıyorsun dünya böyle işte.ben Türkiyenin bakanıyım diyodun bireysel işlerle ilgilenmem diyodun ama senden habersizde kuş uçmuyordu bingölde.
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın