KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Tercih sonuçları sonrası YÖK Başkanı'ndan açıklama

Matematik testinin öğrencilere zor geldiği YKS'de yapılan analizlere göre, tercihte bulunan adayların yüzde 85,80'i yükseköğretim programlarına yerleşti. Hukukta büyük düşüş yaşandı, ilk kez 71 binlere geriledi.

Tercih sonuçları sonrası YÖK Başkanı`ndan açıklama
01 EYLÜL 2021 ÇARŞAMBA 09:55
0
5876
0
AA aa

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YKS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleşen sınavının sonuçlarının duyurulmasının ardından 5 Ağustos günü başlayan tercih dönemi 20 Ağustos'ta sona ermişti.

%52'Sİ İLK ÜÇ TERCİHİNDE

Matematik testinin öğrencilere zor geldiği YKS'de yapılan analizlere göre 2021-YKS'de tercih yapan adayların yüzde 85,80'i yükseköğretim programlarına yerleşti.
Adayların yüzde 52,02'si ilk üç tercihinden birine yerleşti. Tercih yapanların yüzde 27,52'si 1.tercihine, yüzde 14,41'i 2.tercihine, yüzde 10,09'u 3.tercihine yerleşti.

GÖZLER ŞİMDİ KAYITLARDA
Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 6-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül tarihleri arasında yapılacak.
Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için gerekli belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur.

ÇÖKME İLK DEFA YAŞANMADI
ÖSYM'nin yaptığı altyapı yatırımları YKS sonuçlarında meyvesini de verdi. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM'nin resmî internet sitesine erişimde herhangi bir aksama yaşanmadı.

ÜZÜLMEYİN: İKİ İHTİMAL DAHA VAR
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, bir programa kaydolma hakkı kazanan gençleri ve ailelerini tebrik ederek “Aramıza hoş geldiniz” dedi. Özvar “İlk yerleştirme işlemleri neticesinde herhangi bir programa yerleşemeyen gençlerimizin de üzülmemelerini ve bilhassa ümitsizliğe kapılmamalarını tavsiye ederim. Boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme ve devamında bu seneye has yapılmasını kararlaştırdığımız ikinci ek yerleştirme işlemlerinde şansınızın devam ettiğini özellikle hatırlatmak isterim” değerlendirmesinde bulundu.

“HUKUKTAKİ DÜŞÜŞ İNANILMAZ”
Eğitimci Onur Soğuk “İlk verilere göre hukuk sıralamaları bayağı gerilemiş gibi duruyor. Hukuktaki büyük düşüşün nedeni sadece ilgi azlığıyla açıklanamaz, ön sıralamalarda dahi düşüşler var. Demek ki matematik etkisiyle önde tahminimizden çok daha fazla sayısalcı varmış TM'lerin içinde” dedi.
Eğitim Danışmanı Muhammet Tosun “Hukuktaki düşüş inanılmaz. Seneye hukuka inanılmaz bir yatay geçiş dalgası olur. ‘Nasılsa gelmez' diye yazmayan herkes merkezî puana koşacak” diye konuştu.
Benzer noktaya değinen Eğitim Uzmanı Salim Ünsal da “Hukuk bitmiş. Devlette 71 bin 900 ne demek ya” diyerek tepkisi gösterdi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.01.2026
15:55
HÜDAPAR, Genç`teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDAPAR, Genç'teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, ilçe genelinde özellikle öğrenciler, veliler, yaşlılar ve hastaların yaşadığı ulaşım sıkıntılarını belediye meclisine soru önergesiyle taşıdıklarını açıkladı.
11.01.2026
15:38
12 Bingölspor`dan ikinci yarıya fırtına gibi başlangıç
12 Bingölspor'dan ikinci yarıya fırtına gibi başlangıç
3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, ligin ikinci yarısının ilk maçında çıktığı Karaköprü deplasmanında adeta gövde gösterisi yaptı. Yeşil-beyazlılar, ilk yarısını 4-2 önde kapattığı mücadeleyi 6-2 kazanarak şampiyonluk yürüyüşüne güçlü bir başlangıç yaptı.
11.01.2026
12:51
Bingöl`de 72 köy yolunda çalışmalar sürüyor
Bingöl'de 72 köy yolunda çalışmalar sürüyor
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde kapalı bulunan 72 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar aralıksız sürüyor.
11.01.2026
12:41
Akaryakıta zam kapıda! Motorine zam geliyor
Akaryakıta zam kapıda! Motorine zam geliyor
Motorinin litre fiyatına kısa süre önce indirim gelmişti. Salı gününden itibaren fiyat yükseliyor, depolar daha pahalıya dolacak. Benzinde ise şimdilik herhangi bir fiyat değişimi beklenmiyor.
11.01.2026
00:07
Bingöl`de TOKİ sosyal konutların kurası çekildi
Bingöl'de TOKİ sosyal konutların kurası çekildi
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Bingöl'de yapılacak olan 2 bin 59 konutun kurası çekildi. İşte kura sonuçları;
11.01.2026
00:06
Bingöl esnafı yeni başkanını seçti
Bingöl esnafı yeni başkanını seçti
Sonuçların hayırlara vesile olması dileğinde bulunan ve uzun yıllar başkanlık göreviyle Bingöl esnafına hizmet eden Yılmaz Çapak'a teşekkür eden Bingöl Esnaf Sanatkârlar Odası'nın Yeni Başkanı Zülküf Alpay; 'Üstlendiğimiz sorumluluğun ve omuzladığımız yükün ağırlığının farkındayız' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın