KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Tercih sonuçları sonrası YÖK Başkanı'ndan açıklama

Matematik testinin öğrencilere zor geldiği YKS'de yapılan analizlere göre, tercihte bulunan adayların yüzde 85,80'i yükseköğretim programlarına yerleşti. Hukukta büyük düşüş yaşandı, ilk kez 71 binlere geriledi.

Tercih sonuçları sonrası YÖK Başkanı`ndan açıklama
01 EYLÜL 2021 ÇARŞAMBA 09:55
0
6443
0
AA aa

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YKS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleşen sınavının sonuçlarının duyurulmasının ardından 5 Ağustos günü başlayan tercih dönemi 20 Ağustos'ta sona ermişti.

%52'Sİ İLK ÜÇ TERCİHİNDE

Matematik testinin öğrencilere zor geldiği YKS'de yapılan analizlere göre 2021-YKS'de tercih yapan adayların yüzde 85,80'i yükseköğretim programlarına yerleşti.
Adayların yüzde 52,02'si ilk üç tercihinden birine yerleşti. Tercih yapanların yüzde 27,52'si 1.tercihine, yüzde 14,41'i 2.tercihine, yüzde 10,09'u 3.tercihine yerleşti.

GÖZLER ŞİMDİ KAYITLARDA
Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 6-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül tarihleri arasında yapılacak.
Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için gerekli belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur.

ÇÖKME İLK DEFA YAŞANMADI
ÖSYM'nin yaptığı altyapı yatırımları YKS sonuçlarında meyvesini de verdi. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM'nin resmî internet sitesine erişimde herhangi bir aksama yaşanmadı.

ÜZÜLMEYİN: İKİ İHTİMAL DAHA VAR
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, bir programa kaydolma hakkı kazanan gençleri ve ailelerini tebrik ederek “Aramıza hoş geldiniz” dedi. Özvar “İlk yerleştirme işlemleri neticesinde herhangi bir programa yerleşemeyen gençlerimizin de üzülmemelerini ve bilhassa ümitsizliğe kapılmamalarını tavsiye ederim. Boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme ve devamında bu seneye has yapılmasını kararlaştırdığımız ikinci ek yerleştirme işlemlerinde şansınızın devam ettiğini özellikle hatırlatmak isterim” değerlendirmesinde bulundu.

“HUKUKTAKİ DÜŞÜŞ İNANILMAZ”
Eğitimci Onur Soğuk “İlk verilere göre hukuk sıralamaları bayağı gerilemiş gibi duruyor. Hukuktaki büyük düşüşün nedeni sadece ilgi azlığıyla açıklanamaz, ön sıralamalarda dahi düşüşler var. Demek ki matematik etkisiyle önde tahminimizden çok daha fazla sayısalcı varmış TM'lerin içinde” dedi.
Eğitim Danışmanı Muhammet Tosun “Hukuktaki düşüş inanılmaz. Seneye hukuka inanılmaz bir yatay geçiş dalgası olur. ‘Nasılsa gelmez' diye yazmayan herkes merkezî puana koşacak” diye konuştu.
Benzer noktaya değinen Eğitim Uzmanı Salim Ünsal da “Hukuk bitmiş. Devlette 71 bin 900 ne demek ya” diyerek tepkisi gösterdi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
30.06.2026
00:02
Bingöl dahil 69 ilde uyuşturucu operasyonu
Bingöl dahil 69 ilde uyuşturucu operasyonu
İçişleri Bakanlığı koordinesinde Bingöl dahil 69 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 708 kilo uyuşturucu madde ile yaklaşık 3 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda 1.005 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın