KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mart 2025 Salı
°C

Temsilde adalet, tercihte liyakat diyoruz

Süngü; “Temsilde her bölgeye eşit olacağımız gibi, tercihlerimizde de kendimize yakın olanı değil, o işi en iyi yapacak kişileri tercih edeceğiz”

Temsilde adalet, tercihte liyakat diyoruz
23 ŞUBAT 2015 PAZARTESİ 05:00
0
1429
0
AA aa

 Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl Milletvekili Aday Adayı Yakup Süngü, Bingöl Online Gazetesi'ne yaptığı ziyaretinde hem seçim sürecine,, hem de amaç ve hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aday adaylığı sürecine ilişkin “Tüm aday adayları bu şehre hizmet etmek için bu yola girdiler. Kardeşlik hukuku içerisinde, hoşgörüyle bu sürecin sonlandırılması en büyük temennimizdir. Nihayetinde hepimiz bu şehrin evladıyız ve hizmet etmek için tatlı bir yarış olmalı. Ben, tüm aday adaylarına başarılar diliyorum. Rabbim, memleketimiz için hayırlı sonuçlar nasip eylesin” dedi.

Aday sayısının fazla oluşuna dair görüş üzerine “Bu da demokrasinin göstergesidir” diyen Süngü; “Aday adayı sayısının fazla olmasının katma değer açısından önemli olduğunu düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Aday adaylığı müracaatının ardından hem kendisini tanıtmak, hem de amaç ve hedeflerini kamuoyuyla paylaşmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu kaydeden Süngü; “İl, ilçe, belde ve köylerde vatandaşlarımızla bir araya gelip kendimizi tanıtıp anlatmaya gayret ediyoruz. Sivil toplum örgütlerini ziyaret edip hem onların çalışmalarından haberdar oluyoruz, hem de kendi çalışmalarımızı paylaşıyoruz. Çok şükür, gittiğimiz her yerde önemli bir teveccühle karşılaşıyoruz. Anlattıklarımız hemen her yede kabul görüyor. İnşallah bu güzel tablo, adaylık sürecine, sonrasında ise Meclis sürecine yansır” diye konuştu.

Aday ve akabinde milletvekili olması durumunda nasıl bir yol izleyeceğinin sorulması üzerine Süngü, şunları söyledi; “Şehrin sıkıntılarına ve ihtiyaçlarına göre elbette öncelik sırası belirlenerek çalışmalar yürütülecek. Fakat önemli bir hususun altını çizmek istiyorum. Yerelde her ne kadar çeşitli bölgelere göre bir dağılım söz konusu gözükse de, seçilecek herkes Bingöl milletvekili olacak. Haliyle, şehrin tümünü kucaklayıcı bir duruş ortaya koyma zorunluluğu vardır. Seçilmiş bir vekilin bölgesel yâda kendi seçim bölgesi üzerinden bir ayrım yapma ya da öncelik tanıma lüksü yoktur, olmamalıdır! Bunun için temsilde adalet, tercihte liyakat diyoruz. Temsilde, her bölgeye eşit olacağımız gibi tercihlerimizde de kendimize yakın olanı değil, o işi en iyi yapacak kişileri tercih edeceğiz” dedi.

Halkın vekil tercihlerine de değinen Süngü, şu tespitini paylaştı; “Bir davanız olduğunda nasıl ki en iyi avukatı bulup vekâletinizi veriyor ve olumlu sonuç bekliyorsanız, milletvekilliğinde de en iyisini bulup tercihinizi o kişiden yana kullanmalısınız. Vicdan muhasebesini, şehrin geleceğini hesaba katmak lazım!”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.03.2025
03:30
Bingöl Belediyesi`nden günlük 2 bin kişiye iftar yemeği
Bingöl Belediyesi'nden günlük 2 bin kişiye iftar yemeği
Ramazan ayı boyunca Bingöl Belediyesi yemekhanesinde günde 2 bin kişiye 4 çeşit yemekten oluşan iftar menüsü ikram edilecek.
04.03.2025
03:29
Bingöl`ün genç yetenekleri ödülleri topladı
Bingöl'ün genç yetenekleri ödülleri topladı
Bingöl'den liseli gençler toplam 12 alanda yapılan yarışmada 6 birincilik, 2 ikincilik, 4 üçüncülük elde etti. Danışman Öğretmen Çelikkaya; 'Bu başarı, Bingöl'ün eğitim alanında bölgesel rekor kırmasına zemin hazırlarken, aynı zamanda genç zihinlerin bilimsel araştırma ve teknolojik inovasyona olan inancını da pekiştiriyor' dedi.
04.03.2025
03:29
Bingöl`de eğitime 1 gün ara verildi
Bingöl'de eğitime 1 gün ara verildi
Etkili olan kar yağışı nedeniyle Bingöl merkez ve 5 ilçesinde eğitime 1 gün ara verildi.
04.03.2025
03:27
Bingöl`de uyuşturucu ve ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu ve ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de polis ekiplerinin uygulamasında uyuşturucu, Genç İlçesi'nde ise ruhsatsız silah ele geçirildi.
03.03.2025
03:08
Bingöl`de MOBESE başında trafik cezası zulmü!
Bingöl'de MOBESE başında trafik cezası zulmü!
Bingöl'de park yasağını engelleyemeyen İl Trafik Komisyonu'nun kararıyla her defasında yönü değiştirilen Hürriyet Caddesi'nde sürücülere yazılan cezalar da katmerli olmaya başladı. Yeterli tedbirin alınmadığı caddede MOBESE üzerinden 'ters yöne girmek' suçundan caza yağdırılıyor. Aynı kusura farklı maddeler üzerinden yazılan cezalar da görüldü.
03.03.2025
03:07
Vatandaşın susuzluk isyanı!
Vatandaşın susuzluk isyanı!
Bingöl'de Düzağaç bölgesinde günlerdir etkili olan su kesintileri, tepkiye neden oldu. Ramazan nedeniyle ciddi sıkıntı yaşayan halk, Belediye ile iletişim kuramamaktan yakınıyor!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın