KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Telefon dolandırıcılarına dikkat!

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü, cep telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşları uyararak, böyle bir durumda 'Alo 155 Polis İmdat' numarasını aramalarını istedi.

Telefon dolandırıcılarına dikkat!
28 ŞUBAT 2012 SALI 16:38
0
1596
0
AA aa

Eşine ait altınları bozup, telefon dolandırıcılarına havale etmeye çalışan A.Ç adlı şahıs polis ekiplerince son anda engellendi.

Edinilen bilgiye göre; Bingöl'de 155 polis imdat hattını arayan bir bayan, eşi A.Ç'nin evde bulunan altınları bozdurmak üzere alıp telefonla kendisini arayan şahıslara göndermek üzere evden ayrıldığı bilgisini vermesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yan-Dol Büro amirliği görevlilerince çalışma başlatıldı.

A.Ç. ile ilgili bilgileri alan polis, zaman kaybetmeden şehir merkezinde bulunan ATM cihazları çevresinde A.Ç'yi aramaya başladı. Şahıs, bir bankaya ait ATM önünde telefonla konuşup para transferi yapmaya çalışırken ekiplerce bulundu. Polis ekipleri, evden aldığı altınları bozan ve kendisini arayan kişilere 7 bin 500 TL para transfer etmeye çalışan A.Ç'yi son anda engelledi.

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen hafta içinde telefon dolandırıcılarına 11 bin TL transfer eden bir başka vatandaşı, 8 bin TL daha transfer etmekten son anda kurtarmıştı.

TELEFON DOLANDIRICILARINA DİKKAT

Son dönemlerde Türkiye genelinde artan dolandırıcılık olaylarına karşı Emniyet yetkilileri, Kendilerini Vali, Kaymakam, Hâkim, Savcı, Komiser, Askeri rütbeli unvanlarını kullanarak, ev ve cep telefonlarını arayan, aradıkları kişilere ‘eşinizin rahatsız edildiği, taciz edildiği, kendilerinin bu şahısları yakalamak için çalışma yaptıklarını; Telefonunuzun sim kartının kopyalandığını, yüksek miktarda görüşmeler yapıldığını ve bu kişilerin tespitinin yapılabilmesi için para kontör göndermelerinin gerektiğini; Sizin ve başka vatandaşların cep telefonu numaralarıyla sizin adınıza teröristlerle görüşme yapılıyor biz bu şahısları tespit etmek için Türkiye genelinde operasyon yapacağız' diyerek para kontör talep eden;

Ayrıca, cep telefonlarına “Ödül Kazandınız” şeklinde mesaj gönderip, “yüklü miktarda para ödülü kazandığını ancak ödülü alabilmek için para kontör alıp şifresini göndermesi gerektiği” bahaneleriyle arayan kişilere itibar edilmemesi gerektiği, böyle bir durumla karşısında “Alo 155 Polis İmdat” veya en yakın polis merkezine bilgi vermeleri bu tür dolandırıcılık yapan kişilere karşı dikkatli olmaları gerektiği hatırlatıldı.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2026
20:21
Bingöl`den
Bingöl'den '#temizekranhareketi' Çağrısı
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan ortak açıklamayla televizyon ve dijital platformlardaki içeriklere tepki gösterdi. Platform, '#temizekranhareketi' etiketiyle başlatılan sosyal medya kampanyasına destek çağrısında bulundu.
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın